Care sunt greselile pe care le facem in zilele caniculare, in incercarea de a ne racori

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 23 Iun 2016, 13:40

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

E cod galben de canicula in aproape toata tara, iar acest lucru ne face sa cautam cat mai multe metode de a ne racori. 

Insa, unele dintre aceste metode au efect invers si ne pot face sa resimtim si mai puternic caldura. 

In cele ce urmeaza trecem in revista cateva dintre greselile culinare pe care le facem atunci cand incercam sa ne racorim: 

Bauturi si mancaruri reci 

Inghetata nu ne racoreste decat pe moment, pentru un foarte scurt timp. Dupa consumarea unei inghetate, din cauza continutului mare de grasimi, corpul nostru incepe sa se incalzeasca si mai mult.

"Mancarurile care contin mai multe grasimi, proteine si carbohidrati cresc temperatura corpului in timpul procesului de digestie. Pe moment, temperatura scazuta a inghetatei da o senzatie placuta, de racorire, dar cand digestia incepe sa se produca, incepi sa te incalzesti, deoarece corpul trebuie sa produca energie pentru descompunerea mancarii. Se cunoaste faptul ca grasimea este digerata mai greu, ceea ce inseamna ca va fi necesara mai multa energie pentru a o descompune.", spune profesorul Swanson.

La fel se intampla si cand bem lichide reci, senzatia de racoare pe care ne-o dau acestea fiind urmata rapid de o crestere brusca a temperaturii corpului.

Exageram cu consumul de lichide

Evident că trebuie să bem mai multă apă decât de obicei, cel puţin 1,5 -2 litri pe zi, dar să nu cădem în extremă. Excesul de apă poate duce la hiponatremie (cunoscută şi ca hiperhidratare), în momentul în care nivelul de sodiu din corp scade extrem de mult, care apare cel mai des atunci când facem efort fizic intens în zilele caniculare. Dar dacă o persoană bea mai multă apă decât poate controla organismul, rinichii nu pot ţine pasul.

Bauturi si alimente cu efect diuretic

Cand temperaturile sunt foarte ridicate, corpul nostru nu are voie sa piarda apa, dimpotriva.

De aceea trebuie sa evitam bauturile si alimentele cu efect diuretic, cum ar fi bauturile alcoolice, cafeaua, dar si ceaiul verde, patrunjelul, varza, sparanghelul sau ghimbirul.

De asemenea, de evitat sunt si prajiturile pline de glucide, care vor face sa ne incalzim si mai tare. In schimb, sunt recomandate pepenele rosu, castravetele sau dovlecelul, toate avand un continut de apa foarte mare si un efect benefic asupra corpului in zilele caniculare.

Mancam inainte sa ne culcam

O alta greseala e sa mancam noaptea, cand incercam sa ne racorim pentru a ne putea bucura de un somn odihnitor.

Temperatura corpului poate creste si cu 2 grade imediat dupa ce am mancat. Acest lucru se intampla pentru ca organismul nostru se foloseste de rezervele de energie stocate pentru a digera hrana din stomac. Acest proces poate dura cateva ore bune, iar daca vreti ca in aceasta perioada sa dormiti, caldura pe care o degaja corpul vostru va face ca vremea de afara sa fie si mai insuportabila. 

Sursa foto: abelplumber.com
S
ursa articol: healthland.time.com

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii (2)

23.06.2016, 13:43

23.06.2016, 16:22

Sunt de acord! Plus alta : pornim cuptoarele ))

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!