Casă de piatră

Postat de portiadelumina in Bucataras hai hui pe 15 Iun 2013 | 2892 vizualizari

Comentarii (31)

15.06.2013, 07:30

Buna dimineata parinte ! Uite asta nu am gandit , am sa fiu mai atenta cand am sa fac urari la o nunta . Am mai auzit si urarea ,, Cale alba si noroc !!!''

15.06.2013, 07:41

Bună dimineaţa, Mihaela! M-am gândit eu şi la asta, vezi, dacă altceva mai bun n-am ştiut să scriu

15.06.2013, 07:59

15.06.2013, 08:14

Buna dimineata ,Parinte !

15.06.2013, 08:20

Dur , dar adevarat ... eu gandeam doar la soliditatea uniunii dintre cei doi , daca faceam o asa urare , dar acum ... multumim ptr. invataminte , PADRE .
PS Eu chiar ascult cu atentie slujba cununiei , nu ma casc doar la miri si nasi

15.06.2013, 08:23

Doamne ajuta ! cu multa sanatate sa mai puteti scrie astfel de articole .ma doare sufletul si spun asta fiindca am si eu un nepot de 19 ani acusica si care in ultimul timp nu prea calca in biserica sa va citez desi nu asa a fost invatat . Si eu ma feresc sa rostesc aceasta urare fiindca imi creaza asa o stare de 'piele de gaina ' de cite ori o spun si atunci mai bine spun sa aveti sanatate multa si sa va fie bine impreuna .. Doamne cit de mult ma-s bucura sa citeasca cit mai multi tineri articolele Domniei voastre si nu numai dar in mod deosebit tineri .. eu sunt convioinsa ca sunt si oameni in etate care nu prea calca pragul biserici dar asta este . Desi ne-am dorii sa fim citi mai multi la sfinta Liturghie nu intotdeauna este asa cum ne dorim ..Nu putem obliga pe nimenea sa iubeasca pe Dumnezeu aceasta iubire vine din suflet si din inima si trebuie sa o simti si sa o traiesti.. va-s cita si sa nu va suparati "pentru robii lui Dumnezeu care acum se însoţesc unul cu altul prin taina nunţii, şi pentru mântuirea lor; pentru ca să fie binecuvântată nunta aceasta ca şi aceea din Cana Galileii; pentru ca să se dea lor viaţă cumpătată şi naştere de prunci buni spre folos; pentru ca să se veselească ei la vederea fiilor şi a fiicelor lor; pentru ca să li se dăruiască lor bucuria naşterii de prunci buni si purtare fără de prihană in viaţă; pentru ca să li se dăruiască lor şi nouă toate cererile către mântuire; pentru ca să fie izbăviţi ei şi noi de tot necazul, mânia, primejdia şi nevoia, Domnului sa ne rugam.” Doamne ajuta! tuturora cu multa sanatate,credinta si intelepciune .

15.06.2013, 08:29

Buna dimineata!
Si eu m-am intrebat deseori de ce de piatra.

15.06.2013, 08:41

Frumos articol Am cam renuntat si eu sa spun clasica si vechea"Casa de piatra" mai bine merg si le urez altele,mai de suflet asa!Pe cand aveam 18 ani,am fost la 2 tineri casaoriti si satula si eu de urarea veche le-am spus in lipsa de inspiratie "casa de otel" ce sa-mi ceri?eram proaspat iesita de pe banicile minoritatii,fara experienta de viata prea multa

Ina

Ina
15.06.2013, 08:54

Ca de obicei, foarte la obiect! Multumim, Parinte!
La nunta mea mi s-a urat si :casa de rahat, ca sa nu-si bage nimeni nasu-n ea! " ))
Uite ca nu ne gandim mereu la adevarata insemnatate, dar eu iau mereu doar ce-i bun din urarile ce mi se fac

Ina

Ina
15.06.2013, 08:58

Cat despre ascultatul slujbei cununiei, ma bucur ca la nunta noastra lumea era hipnotizata ( se vede pe filmare ) de vocile preotilor ( am avut 4 preoti, fratele meu s-a ocupat sa avem o cununie deosebita ) si , desi am stat mai mult de o ora in biserica, nimeni n-a stiut cand a trecut timpul...

15.06.2013, 10:02

Buna dimineata , Parinte !!!
Eu de ani buni urez tinerilor la nunta sa aiba intelepciune , dragoste si respect unul fata de altul si majoritatea se emotioneaza si imi multumesc din suflet .
Ma bucur pentru aceste indrumari date din suflet ...cine are urechi de auzit sa auda .
Va doresc o zi minunata !!!

15.06.2013, 10:33

La nunta mea eram prea speriat de atentia ce mi se acorda si de importanta momentului (consideram ca ma legam pe viata si ma intrebam daca sunt la inaltimea clipei respective)pentru a sesiza cati preoti au fost .Cu exceptia slujbei de inmormantare nu mai participasem la nicio slujba religioasa de la inceput pana la sfarsit , caci ma plictiseau de moarte ! Cu toate astea , am fost si eu impresionat de slujba oficiata de patru preoti sub indrumarea parintelui Paun (cumnatul preot a avut acest merit , eu am avut nevoie de trei ani de vizionari pentru a-mi da seama ca au fost patru preoti ). Nu pot sa comentez , inca nu stiu daca sunt la inaltimea serviciului religios din acea zi de neuitat .Pot doar sa sugerez celor ce vin la o nunta sa ia in calcul situatia in care se afla mirii si sa nu se mai ofuscheze daca li se pare ca nu li s-a acordat suficienta atentie . Sa lase acasa propriile probleme si sa nu-si descarce nervii pe bietii miri si asa incarcati cu propriile emotii .

15.06.2013, 10:44

Bună dimneaţa, Lucia!

15.06.2013, 10:46

Diana Mă bucur să citesc că asculţi aşa cum trebuie slujba. Şi mă bucur că ceva-ceva se înţelege şi din mesajele scrise de mine prin virtual. Zi minunată să fie la casa ta!

15.06.2013, 10:50

Bună dimineaţa, Babi! La biserică nu se merge cu forţa. Ştiu, ţi-ai dori ca nepotul să meargă mai des, aşa cum îmi doresc şi eu să văd oamenii mai apropiaţi de Dumnezeu (dincolo de cele administrative). Numai că trebuie să avem răbdare şi cu drag şi dragoste să-i învăţăm cei bine.

15.06.2013, 10:50

Neaţa bună, Meri! Ei, măcar un răspuns l-am adus eu aici, dacă n-or mai fi şi altele.

15.06.2013, 10:53

Giorgia, mâine am să pun un alt articol pe această temă, unul care va necesita atenţie sporită, căci vreau să aflu cât mai multe păreri.

15.06.2013, 11:02

Ina, interesantă urare Am zis că e de actualitate. Deşi, cred că postarea blog de mâine va fi şi mai interesantă, zic eu.
Ştiu cum e cu nunta cu mulţi preoţi, la noi au fot 18, plus un cor pe măsură.
Zi bună la voi!

15.06.2013, 11:03

Abia astept Padre

15.06.2013, 11:05

Buna dimineata Padre!
Frumos si la obiect! Urarea vine din vremurile uitate cand a avea o casa de piatra chiar reprezenta o implinire! Nu cred ca cei care fac aceasta urare, pe care o fac si eu, se gandesc la cavouri sau pietre funerare! Sa urezi unor tineri casatoriti sa aibe o casa a lor de piatra, deci buna si frumoasa, mi se pare normal si corect!

15.06.2013, 11:10

Delia bună dimineaţa! Îmi plce cum urezi tinerilor, e frumos şi sincer. E drept, eu nu am zis că ideea mea trebuie să fie literă de lege, dar nici stereotipia să nu rămână bătută-n cuie, nu e sănătos.

15.06.2013, 11:23

Costel, la partea cu "atenţia" îţi dau dreptate. Azi lumea e pretenţioasă. Plus că se mai pierd clipe bune cu pozele, cu telefoanele.... .
Mă bucur să aud că aţi avut u slujbă frumoasă. Sincer, merg cu drag la toate cununiile unde sunt invitat (nu pentru bani, nu cu bani) pentru că am prieteni mulţi care mă cheamă. E un moment deosebit, frumos, cald.

15.06.2013, 11:26

Vladimir, neaţa bună! Nu am nimic cu urarea în sine, ci doar cu stereotipia, cu faptul că mulţi doar rostesc mecanic aceasă formulă, adică nici măcar cu mesajul despre care tu-l spui. Ori zici (din suflet) ori..... nici nu ştiu cum să mai zic.

15.06.2013, 19:46

Nici nu vreau să mă gândesc ce poţi face într-o casă de piatră cu 50 de seturi cu ceşti multicolore.
off Padre am citit cu drag randurile de mai sus,m-au intristat si bucurat totodata ..pot spune ca ma numar si eu printre aceeia care ureaza asa ceva..probabil daca nu urez se vor uita urat,vor crde poate ca sunt invidioasa pe fericirea lor.Voi retine o parte din uraril;e sugerate de tine ..le voi ura si eu sa vad ce vor spune1!

15.06.2013, 20:42

Ionela, poate că blogul de mâine are să fie mai incitant, fără ceşti de cafea Are să fie legat tot de cununie, dar într-o altă formă
Seara bună la voi!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola