Cat timp e recomandat sa pastram anumite alimente si bauturi in frigider

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 29 Mar 2016, 15:16

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Este o dilema de care ne-am lovit de multe ori: cat este recomandat sa pastram anumite alimente in frigider? 

In general, ne luam dupa data de expirare, dupa miros, dupa aspect etc. 

De fapt, exista cateva recomandari in legatura cu perioada de timp pe care ar trebui s-o respectam cand depozitam alimentele in frigider.

In primul rand, trebuie sa va asigurati ca frigiderul este setat la temperatura de 4,5 grade Celsius, temperatura recomandata de USDA (United States Department of Agriculture).

Asadar, iata ce durata de supravietuire au alimentele si bauturile depozitate in frigider dupa ce au fost deschise:  


sursa foto: edition.cnn.com

Berea: 1 zi, dupa ce a fost deschisa, dar sticla a fost inchisa etans; 

Sampania: 3-5 zile, posibil ca in acest interval sa-si piarda aciditatea, dar tot e buna de baut; 

Vinul: 3-5 zile, se recomanda sa fie scos din frigider cu o ora inainte de a fi consumat;


sursa foto: designtimesfour.com

Hummusul: 1 saptamana;

Ketchupul: 6 luni; 

Maioneza: 2-3 dupa deschiderea borcanului;

Mustarul: 1 an;


sursa foto: starmarket.com

Branza Brie: 1 saptamana;

Branza Cheddar: 5-7 zile;

Cremele de branza: 1 saptamana;

Oua: 3-5 saptamani;

Lapte: 1 saptamana;

Mozzarella: 2 saptamani;

Parmezan: 3 luni; 

Iaurt: 7-10 zile;


Sursa foto: edition.cnn.com

Merele: 3-4 saptamani;

Fructele avocado curatate: 2-3 zile (pentru a evita innegrirea lor, stoarceti niste lamaie pe ele);

Broccoli: 3-5 zile;

Morcovi: 2-3 saptamani;

Telina: 1-2 saptamani;

Struguri: 5-7 zile (se spala doar inainte de consumare);

Sucul de portocale: 7-10 zile;

Capsuni: 2-3 zile;


sursa foto: nomnompaleo.com

Bacon: 1 saptamana;

Carne de vita, miel, porc: 3-5 zile;

Carnea rosie gatita: 3-4 zile; 

Mezeluri: 3-5 zile;

Carnea gatita de pui: 3-4 zile;

Carnea de pui cruda: 1-2 zile;

Somon, creveti sau ton (gatite): 3-4 zile;

Somon, creveti sau ton (crude): 1-2 zile;

 

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (5)

29.03.2016, 17:27

Foarte interesant

29.03.2016, 17:50

30.03.2016, 21:39

De retinut!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23