Catedrala Reintregirii Neamului din Alba Iulia

Postat de Mutulica in Cu de toate pe 8 Dec 2014, 11:23

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Catedrala Reintregirii Neamului sau Catedrala Incoronarii cu hramul Sfanta Treime a fost construita la propunerea lui Nicolae Iorga in doar un an si jumatate iar in memoria lui Mihai Viteazul a primit si hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril.

Are o inaltime de 40 de metri si o clopotnita inalta de 58 de metri.

Aici a avut loc incoronarea lui Ferdinand si a reginei Maria ca suverani ai Romaniei Mari in data de 15 septembrie 1922. Ceremonia a avut loc in fata clopotnitei deoarece Ferdinand (nepot al lui Carol I)era de religie catolica si pentru a impaca preceptele celor doua religii coroanele au fost sfintite in catedrala  dar regele si-a  pus singur coroana pe cap dupa care a pus coroana pe capul sotiei sale.

 Arhitectura este in stil bizantin si a fost inspirata de Biserica Domneasca de la Targoviste , vechiul loc de incoronare al domnitorilor munteni.

Comentarii (10)

08.12.2014, 12:58

11.12.2014, 11:11

12.12.2014, 16:28

Locuri pline de semnificatii istorice si religioase pt sufletul nostru; ma bucur ca ati avut asa o mini-vacanta frumoasa; Sarbatori Fericite dragii mei Ina si Costel

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia