Ce calitati trebuie sa ai ca sa fii un gurmand adevarat

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 13 Sep 2018, 14:54

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Faptul ca mananci mult si ca afirmi ca mancarea este un aspect important din viata ta nu te transforma intr-un gurmand. Prima „regula” pe care o incalci este aceea ca, din cand in cand, savurezi cu o imensa placere un meniu la fast-food. Recunoaste! Ei bine, un gurmand adevarat nu ar savarsi o asemenea „blasfemie”.

Conform expertilor, una din patru persoane se declara gurmanda, insa foarte putine dintre ele au trasaturile care definesc un gurmand veritabil. Cunoasterea restaurantelor bune din oras se numara printre calitatile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana care apreciaza mancarurile.

Foarte multe persoane se considera gurmande doar pentru ca obisnuiesc sa manance mult si ca mancarea este un aspect important in viata lor. Cu toate acestea, un gurmand adevarat trebuie sa indeplineasca anumite criterii pentru a se putea autointitula astfel. El ar trebui sa stie sa aleaga cea mai buna carne la macelarie si sa deosebeasca un carpaccio de prosciuto, potrivit unui studiu. De asemenea, un gurmand trebuie sa stie ce vin se potriveste fiecarui preparat, sa cumpere alimente de la magazinele locale si sa nu manance la fast-food.

Iata ce calitati trebuie sa indeplinesti daca vrei sa fii un gurmand veritabil:
  • Sa stii care sunt cele mai bune restaurante din oras;
  • Sa poti alege cea mai buna carne pentru mancarea pe care urmeaza sa o gatesti si sa stii cum trebuie taiata aceasta;
  • Sa ai acasa multe mirodenii proaspete;
  • Sa poti recomanda restaurante care nu sunt foarte populare, dar care au mancare speciala;
  • Sa fii dispus sa dai bani multi pe mancare si bauturi; 
  • Sa fii la curent cu trendurile in materie de cooking si sa te abonezi la toate blogurile si site-urile culinare;
  • Sa cunosti nume si retete create de chefi de top; 
  • Sa nu pui gura pe fast-food;
  • Sa cunosti termeni gastronomici; 
  • Sa stii sa alegi vinul potrivit pentru fiecare preparat; 
  • Sa cunosti valoarea nutritionala a produselor.
Daca esti un gurmand veritabil si in acelasi timp nu te poti abtine din a gusta tot felul de preparate apetisante, atunci este bine sa ai grija de digestia ta.

Excesul alimentar iti poate provoca tulburari digestive, care conduc la o digestie deficitara, manifestata prin stari de disconfort gastric, greata, indigestie, balonare, senzatie de preaplin.

Un rol determinant in procesul de digestie este detinut de enzime care realizeaza si mediaza de fapt reactiile chimice din sistemul digestiv, precum absorbtia nutrientilor din alimente. Insa atunci cand facem exces, organismul nu mai poate secreta in mod natural aceste enzime, iar buna functionare a aparatului digestive este perturbata. Astfel apar manifestari neplacute precum crampe, arsuri, balonare si greata.

Metoda stimularii din exterior cu enzime digestive consta, atunci cand facem excese, in administrarea de suplimente alimentare care sa eficientizeze digestia.

DIGEX FORTE contine un amestec complex de 9 enzime digestive (amilaza, lipaza, proteaza, glucoamilaza, alfa-galactozidaza, lactaza, celulaza, invertaza, bromelaina) in cantitati de 3 ori mai mari decat oricare alt produs, un plus de de extract uscat de bila bovina care ajuta la digestia grasimilor și extract de ghimbir, ce ajuta organismul sa faca fata suprasolicitarii cauzate de mese copioase sau alimentatie inadecvata.

 

Comentarii (3)

13.09.2018, 14:55

13.09.2018, 15:15

Hm sa papi pana crapi ca un balon

13.09.2018, 19:02

Articolul imi suna ca bancul ala in care pe un poponaut il intreaba tatal sau : ai Porche , ai palat pe malul marii, esti milionar?Nuuu , atunci nu esti gay , esti un poponar nenorocit.Deci multi suntem doar niste mancai.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!