Ce e varza Kale si care sunt cele 10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre ea

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 18 Feb 2016, 15:25

Articol pe placul a 18 bucatarasi
comenteaza

In momentul de fata, varza Kale este unul dintre cele mai laudate superalimente. 

Insa, nu este deloc vorba de o exagerare. Varza Kale este intr-adevar o leguma incredibila.

Chiar daca in Romania nu este inca foarte populara, o gasiti in mai toate supermarketurile si, avand in vedere ca este foarte usor de cultivat si adaptabila la toate mediile, probabil o vom gasi si in piete, intr-un viitor apropiat.

Iata 10 lucruri interesante care va vor face sa doriti s-o consumati cat mai des:

1. Extrem de bogata in vitamine si minerale

Varza Kale este o adevarata "bomba" de minerale si vitamine.

De exemplu, o portie cruda continte doar 33 de calorii, 684% din doza zilnica necesara de vitamina K, 134% din doza zilnica necesara de vitamina C, 206% din doza zilnica necesara de vitamina A, plus fier, acid folic, omega 3, magneziu, calciu, fibre si 2 grame de proteine. 

2. Mai buna pentru oase ca laptele

Varza Kale contine mai mult calciu decat o cutie de lapte.

3. Curata ficatul

Frunzele de Kale contin fitonutrienti cu rol antioxidant ce ajuta foarte mult la detoxifierea ficatului.

4. Buna pentru ochi 

Printre bunatatile pe care le contine, varza Kale se poate lauda si cu cantitati mari de luteina, o substanta care incetineste imbatranirea ochilor si imbunatateste vederea. 

5. Scade colesterolul

Anumite studii au demonstrat ca persoanele care au consumat suc de varza Kale zilnic, timp de 12 saptamani, au intregistrat o marire de 27% a colesterolului bun (HDL) si o scadere de 10% a colesterolului rau (LDL).  

6. Scade riscul aparitiei diabetului de tipul 2

Frunzele crete ale acestei verze sunt bogate si in acizi grasi (omega-3), care reduc aparitia diabetului de tipul 2 si imbunatatesc circulatia.

7. Ajuta la eliminarea kilogramelor nedorite

O portie de varza Kale contine 5 grame de fibre, care ajuta digestia si dau senzatia de satietate. Ceea ce inseamna ca puteti folosi varza Kale pentru a scapa de senzatia de foame pentru o perioada mai mare de timp, fara a simti nevoia s-o potoliti cu alte alimente nesanatoase, mai la indemana.

8. O leguma europeana 

Contrar aparentelor, varza Kale a fost cultivata mai intai in Europa, in urma cu 2000 de ani, fiind foarte populara in Imperiul Roman. Abia in secolul al XVII-lea a ajuns si in Statele Unite. 

9. Usor de integrat in orice dieta

Varza Kale poate fi foarte usor integrata in orice fel de mancare. Poate fi facuta salata, poate fi pusa in omleta, poate fi facuta chipsuri, smoothie etc. 

10. Cea mai "murdara" leguma 

In acelasi timp, varza Kale are si un mare minus: se afla printre cele mai "murdare" legume. Adica, printre cele mai contaminate cu pesticide. De aceea este indicat fie sa alegeti varza Kale crescuta organic sau s-o spalati foarte bine. 

Sursa foto: milkandhoneywellness.com

Sursa articol: foodmatters.tv

 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (5)

18.02.2016, 16:15

O sa gust cand o intalnesc Cica pisica a murit de curiozitate . Eu de curiozitate incerc preparate , legume , ingrediente noi

18.02.2016, 17:00

Bine de stiut! N-am intalnit-o.

24.02.2016, 07:57

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41