Cerealele integrale, un beneficiu pentru sanatate

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 2 Noi 2011, 21:28

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Tot mai multe reclame ne ademenesc săa consumam cereale pentru ca ne fac mai energici, mai tonici si ne asigura o parte din necesarul de vitamine si minerale al organismului. Alege sortimentele de calitate insa!

Un studiu realizat timp de 10 ani de catre cercetatorii americani a ajuns la concluzia ca cerealele cu lapte au un efect benefic asupra sanatatii. Peste 2.400 de adolescenti au participat la acest studiu, iar starea lor de sanatate s-a imbunatatit. Studiul a scos in evidenta faptul ca  persoanele care iau in mod constant un mic dejun compus din cereale si lapte nu mai sunt atat de dornice sa manance dulciuri sau sa bea bauturi care contin zahar si/sau cofeina. Un alt efect benefic al consumului de cereale cu lapte la micul dejun este acela al cresterii dorintei de a face sport, explicatia fiind ca, prin continutul lor de fibre, acid folic si zinc, cerealele ne dau mai multa energie in comparatie cu un mic dejun plin de colesterol (oua, sunca, branzeturi grase). 

Consuma cereale integrale, fara zahar si alte adaosuri artificale

Pentru a profita de efectul benefic al consumului de cereale cu lapte, trebuie sa optam pentru cereale naturale, fara adaosuri artificiale, de tipul aditivilor alimentari, zaharului si  aromelor. Acestea dau un gust mai bun produsului, o forma mai atractiva, dar nu contribuie la starea de bine a organismului. Ideale de consumat sunt cerealele integrale simple sau sub forma de mixuri de cereale si fructe uscate (banane, stafide, alune). La acestea putem adauga putina miere de albine pentru a obtine un gust mai savuros.

Laptele folosit trebuie sa fie de calitate, cu un continut mediu de grasime. Consumand cereale si lapte de calitate cat mai des la micul dejun, putem fi siguri ca dam startul unei zile noi mai energici si mai plini de viata, iar pe termen lung vom fi mai sanatosi.

Procesarea cerealelor le scade calitatea nutritiva

Procesarea cerealelor, ca de altfel a celor mai multe dintre produsele de pe piata, este in detrimentul consumatorilor. In cazul cerealelelor, in urma procesarii ajungem sa consumam numai anumite parti din planta, care nu sunt neaparat si cele mai hranitoare. Stramosii nostri se hraneau cu cerealele intregi sau macinate, fara a pierde nimic din compozitia plantei. Astazi numaram pe degete sortimentele de cereale fara adaosuri artificiale, dar mai ales magazinele care le comercializeaza.

Sfat: Cautati sortimentele de cereale neprocesate in farmaciile naturiste sau in magazinele care au standuri dedicate cerealelor naturale sau bio (organice).

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (2)

Lau

Lau
03.11.2011, 08:06

03.11.2011, 10:17

foarte bun articolul
eu de anul aceasta am inceput sa consum cereale integrale cu fructe uscate la fiecare mic dejun, la inceput nu prea mi-au placut fiind obisnuita cu cele "aratoase", dar acum nu-mi mai pot imagina micul dejun fara ele

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]