Cinci surse sigure de proteine

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 2 Noi 2011, 21:05

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

A manca un burger de marime medie sau o friptura imbibata pana peste poate cu grasimi reprezinta una din simplele placeri ale vietii, la care nu intentionam sa renuntam prea curand. Problema cu industria fast-food este ca nu are in vizor sanatatea consumatorului. Piata pentru proteine de animale menite sa insanatoseasca, care sunt de asemenea ecologice si foarte gustoase, devine din ce in ce mai puternica. Brand-urile se imbunatatesc, micii producatori devin mai accesibili, iar unele companii mai mari devin si mai populare. Iata 5 surse credibile de proteine pe care le puteti gasi in majoritatea locurilor.

1. Sardinele
 

Ieftine, satioase si sanatoase. Sardinele contin tone de Omega3 si sunt considerate cea mai buna alegere pentru mesele sanatoase.
 

2. Shake-uri de proteine
 

Atletii care au nevoie de suplimente de proteine pentru a-si construi si fortifia muschii nu mananca de obicei cotlete de porc, dupa ce termina antrenamentele. Doua mari surse de proteine de animale aflate in suplimenti sunt zerul si cazeinele, amandoua provenind din lapte. Zerul este cel mai des folosit in shake-urile de proteine, deoarece sunt absorbite rapid de organism.
 

3. Ferme de ingrijire a animalelor

Daca vedeti aceasta eticheta pe carne sau lactate, inseamna ca animalele au fost crescute dupa un standard ridicat de calitate, de la inceputul si pana la sfarsitul vietii lor. Fara antibiotice sau hormoni, crescute in spatiu mare si cu putin stres.
 

4. Pietele fermierilor locali

Toata lumea stie ca pietele fermierilor locali reprezinta cea mai buna alegere cand vine vorba de produse naturale si proaspete. Ei atrag, de asemenea, alti producatorii locali de carne, lactate, pasari de curte si peste.
 

5. Mancaruri biologice

Oricat de mult ne-ar placea sa discreditam mancarurile biologice pentru preturile lor exorbitante, proteinele pe care le contin reprezinta un motiv mai mult decat suficient pentru a se afla in topul listei de mancaruri bogate in proteine.

Mancarurile biologice inseamna lapte, carne si pasari, carora nu le-au fost administrate medicamente si hormoni. Acelasi lucru este valabil si pentru pesti, care sunt crescuti fie in ferme ecologice, fie transportati din ocean, intr-un mod certificat. Cu toate acestea, cel mai bine ar fi sa evitati cumpararea de amestec de carne de vita, exceptand cazurile in care vedeti cu ochii vostri prepararea si taierea bucatilor.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (2)

Lau

Lau
02.11.2011, 22:15

03.11.2011, 09:00

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola