Cinci surse sigure de proteine

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 2 Noi 2011, 21:05

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

A manca un burger de marime medie sau o friptura imbibata pana peste poate cu grasimi reprezinta una din simplele placeri ale vietii, la care nu intentionam sa renuntam prea curand. Problema cu industria fast-food este ca nu are in vizor sanatatea consumatorului. Piata pentru proteine de animale menite sa insanatoseasca, care sunt de asemenea ecologice si foarte gustoase, devine din ce in ce mai puternica. Brand-urile se imbunatatesc, micii producatori devin mai accesibili, iar unele companii mai mari devin si mai populare. Iata 5 surse credibile de proteine pe care le puteti gasi in majoritatea locurilor.

1. Sardinele
 

Ieftine, satioase si sanatoase. Sardinele contin tone de Omega3 si sunt considerate cea mai buna alegere pentru mesele sanatoase.
 

2. Shake-uri de proteine
 

Atletii care au nevoie de suplimente de proteine pentru a-si construi si fortifia muschii nu mananca de obicei cotlete de porc, dupa ce termina antrenamentele. Doua mari surse de proteine de animale aflate in suplimenti sunt zerul si cazeinele, amandoua provenind din lapte. Zerul este cel mai des folosit in shake-urile de proteine, deoarece sunt absorbite rapid de organism.
 

3. Ferme de ingrijire a animalelor

Daca vedeti aceasta eticheta pe carne sau lactate, inseamna ca animalele au fost crescute dupa un standard ridicat de calitate, de la inceputul si pana la sfarsitul vietii lor. Fara antibiotice sau hormoni, crescute in spatiu mare si cu putin stres.
 

4. Pietele fermierilor locali

Toata lumea stie ca pietele fermierilor locali reprezinta cea mai buna alegere cand vine vorba de produse naturale si proaspete. Ei atrag, de asemenea, alti producatorii locali de carne, lactate, pasari de curte si peste.
 

5. Mancaruri biologice

Oricat de mult ne-ar placea sa discreditam mancarurile biologice pentru preturile lor exorbitante, proteinele pe care le contin reprezinta un motiv mai mult decat suficient pentru a se afla in topul listei de mancaruri bogate in proteine.

Mancarurile biologice inseamna lapte, carne si pasari, carora nu le-au fost administrate medicamente si hormoni. Acelasi lucru este valabil si pentru pesti, care sunt crescuti fie in ferme ecologice, fie transportati din ocean, intr-un mod certificat. Cu toate acestea, cel mai bine ar fi sa evitati cumpararea de amestec de carne de vita, exceptand cazurile in care vedeti cu ochii vostri prepararea si taierea bucatilor.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (2)

Lau

Lau
02.11.2011, 22:15

03.11.2011, 09:00

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

ieri la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

ieri la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia