Coloranti alimentari din plante

Postat de Miha in Tipsuri pe 8 Oct 2011, 17:58

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza
Coloranti alimentari din plante

Pentru un aspect placut unele preparate necesita o adaugare de colorant. Neavand o actiune nociva, este de preferat sa folosim coloranti naturali, din plante.

Verde: se extrage clorifila din frunze de spanac sau urzica, bine maruntite. Se toaca planta si se lasa la macerat in apa rece sau alcool, timp de cateva ore, amestecand din cand in cand. La unele bauturi pot fi folosite frunze de menta.

Galben sau portocaliu: se obtine din stigmate de sofran. Sofranul este in acelasi timp si condiment si un sedativ slab. Galbenul se mai poate obtine din flori de galbenele. Pentru salate, placinte, piftie se foloseste sucul de morcov, stors din leguma rasa, adaugat nefiert sau punand leguma rasa.

Rosu: se extrage cu apa sau alcool din sfecla rosie sau din flori de nalba. Varza rosie si ardeiul kapia se folosesc in special la colorarea muraturilor si salatelor.

Roz si mov: Sucurile, siropurile, lichiorurile, diverse creme se pot colora cu zeama de zmeura, cirese amare, mure, coacaze negre.

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (11)

22.10.2011, 15:46

06.05.2012, 15:38

28.07.2014, 16:59

Cel mai frumos mov mi-a iesit cu afine
Galbenul cel mai sanatos este cu curcuma Si la un aluat pui un varf de cutit si parca ai folosit 10 oua ))

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta creata cu branza sarata
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!