Coloranti alimentari din plante

Postat de Miha in Tipsuri pe 8 Oct 2011, 17:58

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza
Coloranti alimentari din plante

Pentru un aspect placut unele preparate necesita o adaugare de colorant. Neavand o actiune nociva, este de preferat sa folosim coloranti naturali, din plante.

Verde: se extrage clorifila din frunze de spanac sau urzica, bine maruntite. Se toaca planta si se lasa la macerat in apa rece sau alcool, timp de cateva ore, amestecand din cand in cand. La unele bauturi pot fi folosite frunze de menta.

Galben sau portocaliu: se obtine din stigmate de sofran. Sofranul este in acelasi timp si condiment si un sedativ slab. Galbenul se mai poate obtine din flori de galbenele. Pentru salate, placinte, piftie se foloseste sucul de morcov, stors din leguma rasa, adaugat nefiert sau punand leguma rasa.

Rosu: se extrage cu apa sau alcool din sfecla rosie sau din flori de nalba. Varza rosie si ardeiul kapia se folosesc in special la colorarea muraturilor si salatelor.

Roz si mov: Sucurile, siropurile, lichiorurile, diverse creme se pot colora cu zeama de zmeura, cirese amare, mure, coacaze negre.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (11)

22.10.2011, 15:46

06.05.2012, 15:38

28.07.2014, 16:59

Cel mai frumos mov mi-a iesit cu afine
Galbenul cel mai sanatos este cu curcuma Si la un aluat pui un varf de cutit si parca ai folosit 10 oua ))

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53