Competiţia Internaţională Culinară Europe-Asia Rusia-Ecaterinburg: Romania locul 3 din 28 de tari!

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 3 Apr 2011, 20:15

În cadrul competiţiei internaţionale au participat 28 de ţări din Europa, Rusia şi Asia, care s-au înscris la următoarele categorii: clasa artă culinară cu degustare, clasa artă culinară fără degustare, categoria restaurantul naţiunilor - proba practică pentru echipe naţionale de seniori (bucătărie, servire în sală şi asocierea cu băuturile), categoria restaurantul naţiunilor - proba practică pentru echipe naţionale de juniori (bucătărie, servire în sală şi asociere cu băuturile), categoria carne – probă practică la individual, categoria peşte – probă practică la individual, categoria sushi expoziţie şi probă practică, categoria dulciuri expoziţie şi probă practică.

În prima zi s-au desfăşurat lucrările primului Congres al Federaţiei Asociaţiilor de Bucătari din Russia coordonate de Victor Beleaev, Preşedintele Federaţiei Ruse alături de Gissur Gudmundsson, Preşedintele W.A.C.S., invitat special al evenimentului.

La iniţiativa Preşedintelui Victor Beleaev,  au fost invitaţi la lucrările congresului, următorii reprezentanţi : Patrick Terrien din Franţa (Membru al Academiei Culinare Franceze, Coordonator de proiect în cadrul şcolii Cordon Bleu Paris), John Sloane (Director Continental WACS pe Asia), Radu Zărnescu – România (Coordonatorul Competiţiei Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber), Dragana Bosnic – Serbia (Office manager al Federaţiei Culinare din Serbia), Elena Ciobanu - Republica Moldova (Preşedintele Asociaţiei Catering Moldova).

România a fost reprezentată de către echipa Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ, compusă din Dr. Iulia Drăguţ (Preşedintele ACEEA), Radu Zărnescu (Coordonatorul echipei), Gabriela Galben (Purtătorul de cuvânt al delegaţiei, Director de Marketing al Hotelului Unirea - Iaşi), Mihai Câmpeanu (Concurent, Director de Restaurant al Hotelului Unirea - Iaşi), Maestrul Marius Ţifachi, Hotel Unirea - Iaşi), Somelier Marian Timofte (concurent şi invitat special al Asociaţiei de Somelieri din Russia, reprezentantul Federaţiei Somelierilor din România).

 

Echipa României s-a înscris la categoria proba practică pentru echipe naţionale de seniori (bucătărie, servire în sală şi asociere cu băuturile). S-a prezentat următorul meniu:

1.      Entree: Tartar de păstrăv cu icre negre, bulete de somon afumat, castravete sote, sos de lămâie cu ulei de măsline.

2.      Intermediar: File de biban de mare cu sparanghel la grătar, cartofi noi prăjiţi în untură de raţă, zucchini sote şi sos de şampanie

3.      Main Course: Piept de curcan la cuptor, piept de raţă prăjit la tigaie, muşchi de căprioară la cuptor, sos marsala cu portocale şi prune uscate, zucchini, pătrunjel şi dovlecel sote

4.      Dessert: Soufle din brânză aromat cu vanilie şi pară aromată cu vanlie şi ghimbir şi sos de coacăze roşii.

 

Meniul realizat a fost asociat cu vinuri din regiunea italiană Montalcino şi vinuri româneşti: Spumant Cuvee D’oro de la Vinarte, Vermentino di Sardegna, Nearco 2002 - Montalcino, Olmaia 2002 Montalcino, Brunelo de Montalcino Biondi-Santi 2003, iar organizarea mesei de prezentare a reflectat Meis En Place –ul general pentru evenimentele speciale al Restaurantului Panoramic din Hotelul Unirea Iaşi. 

În urma punctajului acumulat, echipa României a obţinut 3 medalii de bronz, clasându-se pe locul 3 în ierarhia celor 28 de ţări.

Juriul a fost compus din cei mai exigenţi specialişti ai Rusiei: Lyudmila V. Kozlovskaja (Decan al Russian International Academy for Turism), Tamara N. Sharova (Preşedintele Asociaţiei Culinare din Moscova), Sergey Rechkalov (Cel mai mare bucătar al Russiei, St. Petersburg) şi internaţionalii Patrick Terrien (Cordon Bleu Paris), Francesco Dima (Master Chef Italia).

Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ a prezentat revista Romanian Gastro Magazine în faţa preşedintelui Federaţiei Culinare Ruse, lui Gissur Gudmundsson care şi-au exprimat admiraţia faţă de munca redacţiei. A urmat pecetluirea unei colaborări între ACEEA şi Federaţia Culinară Rusă. La sfârşitul discuţiilor somelierul Marian Timofte a încântat distinsa audienţă cu o prezentare de vinuri de excepţie. A fost pentru prima oară când într-o competiţie internaţională de bucătari a făcut parte şi un somelier român. Federaţia Română a Somelierilor şi-a exprimat dorinţa de a continua colaborarea cu ACEEA. Preşedintele Sergiu Nedelea a confirmat prezenţa somelierilor în viitoarele competiţii conform înţelegerilor dintre organizaţii (ACEEA şi FSR).

ACEEA în calitate de invitată specială a Congresului a susţinut prin reprezentatul său Dr. Iulia Drăguţ, lucrarea cu tema “PR şi Advertising pentru Asociaţiile Profesionale”. Aprecierile nu au întârziat să apară, tema fiind considerată de maxim interes atât pentru Asociaţiile Profesionale, cât şi pentru reprezentanţii Academiilor de specialitate. Exemplele oferite audienţei au fost reprezentate de contribuţia semnificativă adusă de brand-urile Mărgăritar şi Toneli în dezvoltarea proiectului Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber. Un moment de maxim interes l-a constituit difuzarea videoclipului de promovare a brand-ului Mărgăritar pe piaţa românească, acesta putând fi considerat un exemplu demn de urmat atât la nivel de marketing, cât şi la nivel de branding. Cei prezenţi şi-au exprimat dorinţa de a afla mai multe despre cele prezentate, aspect care va  trebui să se concretizeze într-o viitoare vizită în Rusia.

 

În urma participării României la Competiţie Culinară Europa –Asia, mai multe Asociaţii profesionale din Rusia (Moscova, St. Petersburg, Perm) şi-au manifestat dorinţa de a participa în România la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, etapele Bucureşti, Timişoara şi Cluj. Preşedintele WACS, Gissur Gudmundsson va fi prezent pentru prima dată în România la etapa Bucureşti care va avea loc în perioada 27-29 mai în Parcul Tineretului.

Comentarii (6)

Lau

Lau
07.04.2011, 11:14

felicitari

12.04.2011, 12:02

Stiam eu ca suntem talentati

LUK

LUK
20.09.2011, 09:00

felicitari!se stie ca in Romania se gateste si se mananca bine

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola