Craciunul in Portugalia

Postat de cristeena20 in Craciun pe 27 Dec 2012 | 6075 vizualizari

Comentarii (36)

27.12.2012, 13:32

interesant o masa de Craciun cat mai sanatoasa

27.12.2012, 13:32

Frumos bradul...In ce priveste mancarea si mananca mai sanatos si de sarbatori vad..

27.12.2012, 13:43

Foarte frumos! Cat despre traditii, eu zic ca si la noi s-a pierdut mult mai ales in orasele mari . Eu nu mai simt Craciunul ca atunci cand eram copii. Iar de mancaruri iti poti face oriunde te-ai afla bunatati ca acasa.

27.12.2012, 13:46

Acum , cand ai putut compara obiceiurile noastre cu cele ale unui popor care a dominat marile , iti poti da seama ce inalt nivel material si spiritual au avut stramosii nostri si unde am ajuns noi .Lusitanii nu au avut alta sansa decat marea si au stiut sa o fructifice .Noua, pur si simplu , ne-a aruncat Dumnezeu in cap o multitudine de ocazii si nu ne-am ales decat cu cucuiele , nestiind ce sa facem cu toate bogatiile si sansele pe care le-am avut .

27.12.2012, 13:50

Si vreau sa mai distrug un mit .Stiti de ce mancam noi in special carne de porc ? Turcii si tatarii nu consumau asa ceva .Restul lua drumul Stambulului sau al Crimeii .Chiar si polonezii sau ungurii preferau sa ia alte produse deoarece in acea perioada carnea de porc se conserva greu .

27.12.2012, 13:52

La orice aveam bir , cota , restrictii , numai numarul porcilor nu interesa pe nimeni .In plus , porcii se hranesc cu aproape orice , nu au mari pretentii.

27.12.2012, 14:00

Da Costel, dar se si fam multe bunatati din el . Si aici e apreciat , dar se pare ca nu de Craciun, si nu mult. Ei au porcul negru(sau iberic) care e mult mai gras dar si gratarele si carnatii sunt pur si simplu magnifici.

27.12.2012, 14:02

Si totusi parca noi avem mult mai mutle traditii..totusi mirosul bradului nostru si a cozonacilor...colindele..gerul de afara si focul din soba...astea nu s epoate s anu iti fie dor de ele. Dar , cum zicea Timea, si in Romania s-au pierdut multe traditii si obiceiuri, si spirirul Craciunului e mult mai comercial. Dar ceea ce conteaza e cum il facem fiecare din noi, familia..asta e cel mai frumos lucru ..sa fiu in mijlocul celor dragi.

27.12.2012, 14:15

Fiecare tara are propriile traditii.Important este sa le pastram asa cum au fost pe vremea cand ne bucurau sufletele.La noi la oras ,s-au cam pierdut in intregime si mi-e foarte dor de Craciunul adevarat.Anul asta nu am auzit nici macar o colinda in noaptea de Craciun.Si e trist.

27.12.2012, 14:19

pentru fiecare popor sunt traditiile lui cele mai frumoase si mai importante,de aceea le respect pe toate

27.12.2012, 14:20

Da Dia exact cum ziceam si eu. La Sibiu eu nu simt nimic din ce simteam cand eram acasa, cand ne adunam zeci de prieteni si colidam din casa acasa si ne strangeam la unii si la altii si in zilele ce urmau. Acum... e drept ca toti prietenii mei vechi sunt plecati din tara inclusiv fratii mei....si desi am prieteni noi nu e acelasi sentiment . Dorinta mea mare de Sarbatori e sa imi vad familia reunita dupa mai bine de 10 ani in care nu am fost impreuna de sarbatori.

27.12.2012, 14:24

Timi,sper ca aceasta dorinta a ta sa se materializeze.Singurul lucru care ma bucura la sarbatori este faptul ca suntem in familie.

27.12.2012, 14:43

Dia , ne-au colindat doar un singur grup pe care n-am avut timp sa-l ascult .Pana m-am dus dupa bani terminasera colindul boscorodit cu o viteza de speriat .Pana nu ne vom reeduca nu vom mai avea ce am pierdut .

27.12.2012, 14:44

Asa este Costel.Mi-am promis ca anul viitor sa-mi petrec Craciunul la o pensiune in Maramuresul istoric.Voi fi mult mai castigata.

27.12.2012, 14:46

Timi , sper ca macar cand vei fi o doamna in varsta sa iti mai poti vedea toti prietenii si toate rudele acasa .La cum merg lucurile la noi , nu pricep de ce mai stau tinerii asteptand sa se schimbe in bine lucrurile .Chiar crezi ca hotii din toate partidele vor renunta si se vor da la o parte iar in locul lor vor veni oameni cpabili si cinstiti pe care poporul la fel de cinstit ca si conducatorii sai ii va asculta si ajuta ?

27.12.2012, 14:47

Sa ti se intample cum doresti , Dia !

27.12.2012, 17:31

Mutulica, cata dreptate ai!!!

27.12.2012, 17:32

Sa vi se implineasca dorintele asa cum le doriti!

27.12.2012, 17:42

Eu locuiesc intr-o tara care e considerata paradis, sotul e din alta tara care din fericire e ortodoxa dar nu e ca la noi, si totusi, reusesc oarecum sa am cate putin din ceea ce aveam la mama acasa, si mancare, traditiile le tin si le povestec copiilor, noroc cu internet si le pun sa vada si sa asculte din traditiile noastre.....cand vreau zapada, ori venim in romania sau daca nu se poate , mergem la noi in munti ptr 2-3 zile, asa cum zicea mai sus dia cred, putem sa ne facem o particica sa semene cu cea a noastra! Bineinteles, niciodata nu va fi la fel ceea ce am avut cand eram mici, si nici daca ramaneam in tara! Asa cum zicea dia, si acolo s-a schimbat! Timpul trece si odata cu el trec si obiceiurile si se nasc altele, precum st valentin, halloween care nu au nici o legatura cu traditiile noastre, sunt pur si simplu comerciale asa cum s-a zis mai sus! Deci, pana la urma, sta in mainile noastre sa pastram aceste traditii acolo unde suntem! Locuiesc intr-o tara catolica, dar merg la biserica rtodoxa, am in casa calendar ortodox ca nu stiu toate sarbatorile pe de afara, dar am si o verisoara in germania care a uitat si cand e constantin si elena, care e o sarbatoare mare si avem in familie cativa sarbatoriti, deci mai pe scurt, depinde de fiecare dintre noi sa continuam si avem credinta!
Am scris prea mult, te pup si sarbatori fericite in continuare!

27.12.2012, 17:47

Doralinda,eu locuiesc in Maramures.Mare parte a Maramuresului pastreaza cu sfintenie toate traditiile,inca mai poarta cu mandrie portul popular si mi-e tare drag ca se intampla asta.Am scris in multe articole despre Maramuresul meu.Din pacate ,la oras nu mai respectam traditiile,le transformam,le inlocuim si nu ma mai regasesc in toate astea.Nu mai e nici o bucurie pentru suflet.

27.12.2012, 17:57

Stiu dia, ai dreptate,in constanta cand locuiam, foarte rar am auzit colinde, doar la bunici la tara in vrancea auzeam! Asa cum ziceam, nicairri nu e ca acasa, dar si "acasa" o facem noi! La mine nu se gasesc multe lucruri si totusi reusesc sa le am, cand merg in romania cumpar diferite ingrediente, in grecia la fel si mai nou, imi cumpar seminte si pun eu in jardiniere, prin mancare, prin traditii ma simt mai aproape de acasa! E greu primii ani ptr cineva care pleaca,dar cand isi intemeieste o familie,deja casa e acolo unde e familia! Mi-a fost foarte. Greu la inceput, dar sincer, ca si alti romani plecati, acum nu m-as mai intoarce in tara,doar in vizita , asta e adevarul si ma doare, si nu mi-e rusine sa zic ca sunt romanca,doar ca lanoi in tara, mafia e la mare putere si e nevoie de foarte multi ani sa se ajunga la un stadiu ca in europa centrala!

27.12.2012, 17:58

Dia, daca vrea dumnezeu si ajungem in romania la vara, o sa mergem prin maramures sigur! Nu am fost niciodata si am vazut pe net foarte frumoase locuri! O sa te contactez, sa stii!!! Te iau ghid!

27.12.2012, 17:58

Indiferent unde sunteţi, ştiu sigur că purtaţi cu voi spiritul sărbătorilor sfinte, ca la noi.

27.12.2012, 18:04

Doralinda,mare bucurie as avea sa va am ca oaspeti.Maramuresul e o destinatie care merita pusa pe agenda.
Sa stii ca te apreciez pentru ca te-ai adaptat sa traiesti in strainatate.Nu-i usor.Eu sufar de-a dreptul cand fac schimbari de genul asta.

27.12.2012, 18:10

Am suferit dia,dar dupa ce am nascut fetitele,m-am adaptat, copiii m-au ajutat foarte mult! Nu uita, vorbesc serios o sa te vizitam! De obicei stam in brasov dar de acolo facem excursii prin tara!!! Mi-ai intrat la suflet din primele postari, si parca te cunosc de cand lumea si pamantul si mi-ar place sa te cunosc in realitate! Dar mai vorbim noi pana atunci! Te pupic!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola