Cugetari la o margine de drum, by Mutulica

Postat de Ina in Cu de toate pe 22 Apr 2012, 20:21

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Cugetari la  o margine de drum, by Mutulica

Fac parte din generatia care a pornit pe drumul construirii socialismului,  urmand a inainta spre comunism. Cantam bezmetici si entuziasti :

"Noi in anul 2000
Cand nu vom mai fi copii
Vom face ce-am vazut candva
Toate visele indraznete
In fapte le vom preschimba
Vom fi mesteri iscusiti
Sa va facem fericiti
Pe voi parintii ce veti fi
La a doua tinerete ïn 2000"

Am trecut de anul  2000, am facut lucruri la care nici nu visam: am intrat in N.A.T.O  in 2004 , in U.E. in anul 2007, s-au deschis granitele si noi, romanii ,  am plecat sa castigam o paine  , cel mai adesea amara, in toate colturile lumii, lucru care, exceptandu-i pe ardeleni , nu ne-a stat niciodata in fire. 

La scoala am invatat despre emigratia romanilor transilvaneni  ca fiind un rezultat al lipsei de drepturi si de posibilitati economice, deoarece le era imposibil sa se afirme in tara lor. Oare,  noi romanii,  nu suntem astazi in situatia celor din Transilvania ocupata de Imperiul Austro-Ungar? Ni se spune ca nu suntem singurii in situatia asta si ca e un fenomen firesc si generator de progres!?  Ni se mai spune despre cum putem rezolva problema deschizand si noi granitele pentru strainii care vor fi dispusi sa munceasca pentru salariile romanesti. Credeti ca e normal sa ne vedem tara, depopulata si saracita, ocupata de straini care pot schimba nu numai structura populatiei ci insasi numele tarii ? Pentru un astfel de viitor s-au sacrificat atatea generatii? Ni se mai spune ca e ceva de neevitat, de parca ar fi un fenomen natural, ba chiar mistic daca nu paranormal. Se pare ca civilizatia europeana si-a epuizat incarcatura de progres si urmeaza declinul si disparitia sa din istorie. Si noi ce treaba avem cu asta? Am avut noi vreun rol major in progresul economic al Europei , avem noi vreo vina in decaderea ei ? NU ! Pai daca nu avem nici merite si  nicio vina , atunci noi nu numai ca nu ne-am epuizat potentialul creativ, de fapt noi romanii nici macar nu am inceput sa ne folosim acest potential .

De-a lungul istoriei  am fost remorcati la tot felul de constructii social-economice  straine noua , dar participarea noastra a fost simbolica , sporadica si in general mimata . Criza batranei Europe a fost rostogolita peste noi ca un tavalug migrator si i-a amanat inevitabilul sfarsit, prelungindu-i agonia. Europa occidentala este un Saturn decrepit care a ales sa-si manance copiii nedoriti , pentru a-si prelungi sterila-i existenta , justificand crima prin faptul ca acesti copii nu au un trecut maret precum al sau  si deci nicio sansa la un  viitor mai bun pe propriile picioare .  De mai bine de douazeci de ani, in Romania, populatia generatoare de valori materiale si spirituale fie a fost silita sa emigreze fie si-a redus aportul demografic. In schimb a continuat explozia  numerica a  paturii dintotdeauna inactive din punct de vedere economic si spiritual, obisnuita cu un trai parazitar . Nici macar dupa recensamantul din 2011 , de o complexitate cica nemaintalnita in Romania  (de fapt un  atentat la drepturile mult trambitate  de Uniunea Europeana ) , nu se cunoaste numarul exact al romanilor care au ales sa plece defintiv din tara care nu le-a oferit sansa la o viata decenta . Sunt convins ca cei care au plecat defintiv si cei care pleaca temporar sa  munceasca in strainatate  sunt patura cea mai activa , cea mai tanara  si care ar fi putut contribui cel mai mult la progresul economic al Romaniei .

Acest fenomen de proportii catastrofale are efecte care ar trebui studiate si la care se pot aplica masuri de prevenire, atenuare sau chiar  anulare a urmarilor  nedorite. S-au gandit politicienii (sunt platiti pentru  treaba asta) ce limba vor vorbi copii nascuti in te miri ce tara si daca se vor mai considera romani ? Ce masuri s-au luat pentru a usura viata celor 100000 de copii care cresc lipsiti de dragostea si sprijinul parintilor? Cum sunt ajutati romanii de catre angajatii ambasadelor Romaniei din tarile unde sunt nevoiti sa-si castige painea, pentru a evita problemele de orice natura , chiar si psihologica ? De ce nu sunt incurajati si sprijiniti  sa pastreze legaturile cu tara-mama cei care si-au intemeiat o familie cu un cetatean din tara de adoptie? De ce nu se fac cursuri gratuite de limba si cultura  romana cu copiii proveniti din astfel de familii mixte ? Cum este ajutat un  copil roman,  nascut in strainate,  sa nu isi uite originile?  S-au gandit domnii politicieni , care n-au somn de grija noastra,  ce se va intampla cu sistemul de pensii atunci cand  “decreteii” vor trebui sa iasa la pensie ? Reprezinta jumatate din cotizantii la tot ce inseamna taxe , impozite, fonduri de pensii sau asigurari sociale!

Bun , vor  face ce stiu ei mai bine si vor eluda problema  marind varsta de pensionare pentru ca posibilii beneficiari ai pensiilor  sa  moara inainte de  a avea dreptul la o binemeritata retragere . Vor distruge si ce a mai ramas din sistemul de sanatate. Nu este decat o falsa rezolvare, pentru ca acesti oameni nu au dus o viata de huzur , deci nu vor putea sa fie activi pana la varstele inaintate prevazute in legea pensiilor, inevitabil vor deveni o povara pentru societate, chiar daca nu vor mai primi  de la statul care i-a jefuit prin reprezentantii sai  niciun  ajutor  ca rasplata pentru impozitele  stranse de autoritati in numele unei necesare dar iluzorii protectii sociale. Si sa nu-si faca iluzii desarte domnii platiti din fondurile stranse de la cei condamnati sa piara fara sa beneficieze de vreun ajutor din partea structurilor statului. Nu vor muri in liniste, fara sa le deranjeze viata de huzur . Si nu se pot ascunde toti in tari cu care nu avem tratate de extradare . Oricum , tratate de extradare se pot incheia si dupa ce vor ajunge dansii la umbra palmierilor .

Ni se spune ca singura noastra sansa de supravietuire este in sanul acestei familii europene, care isi prelungeste batranetea decrepita   sugand sangele  inca nedegenerat al  partii de Europa ce a stat sub tutela comunismului. De teama propriei morti , inevitabile de altfel , ne condamna si pe noi  la o moarte agonizanta. Obligandu-ne sa traim dupa legile care i-au oferit o glorie acum apusa, nu ne dau nici  macar  prilejul de a ne fi aratat adevaratul potential .  Ne-au rastignit pe un pat al lui Procust, botezat ”norme europene” si , ba ne taie picioarele, ba ne trag de urechi, pentru a ne incadra in niste standarde absurde.

Astfel, Europa occidentala isi refuza sansa de a trai  macar  inca un mileniu, probabil asa cum si-a vazut Imperiul Roman continuata existenta prin  intermediul Bizantului. De data asta Occidentul ar fi  la adapost de migratiile pustiitoare care au dat nastere intunecatului Ev Mediu si ar  putea realiza o reintoarcere in istorie dupa o binemeritata perioada de hibernare, prilej de dospire a ideilor cu care va recuceri lumea. O renastere a Europei occidentale dupa o colonizare masiva cu negri , musulmani si asiatici (nu ne sunt inferiori ,  sunt diferiti ) este putin probabila . Din acest creuzet ,  in care se vor amesteca elemente ce nu pot trai in simbioza, nu va iesi decat Apocalipsa!  Nu intamplator  mai toate religiile  au aceasta interdictie referitoare la amestecarea raselor. SI NU ESTE RASISM. RASA CARE VA MERITA CEL MAI MULT  VA STAPANI PAMANTUL . Deocamdata  sortii sunt favorabili rasei galbene. Dupa principiul care sta si la baza societatii furnicilor, au umplut Pamantul . Nu e asta problema noastra. Noi n-am avut niciodata  nici dorinta si nici puterea  de a ne impune  asupra altor natii. Noi trebuie sa ne eternizam existenta pe pamantul lasat noua de Dumnezeu si pe care nu l-am meritat niciodata .  

Cum sa facem treaba asta? Deocamdata stam  la o sueta pe maginea drumului ce duce Europa la cimitirul istoriei. Raspunsul nu poate veni din partea unei singure persoane, este un raspuns colectiv care trebuie sa apara simultan pe buzele majoritatii romanilor. De va fi acest lucru posibil, in niciun caz nu vom merge pe drumul Europei unite. Noi nici macar nu am intrat in istorie , de ce sa murim odata cu cei care ne-au inabusit , de multe ori in sange ,  toate incercarile de a avea o viata conforma cu propriul  nostru tipar mental ?

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]