Cum să confiezi coaja de portocală

Postat de Lau in Tipsuri pe 29 Oct 2011, 21:48

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza
Cum să confiezi coaja de portocală

Nu e deloc complicat să confiezi coaja de portocală, pe care apoi o poţi folosi pentru diverse deserturi. Ai nevoie de 3 portocale, 215g de zahăr tos şi 60ml de apă.

Pasul 1 - Decojeşte portocalele cu ajutorul unui cutit ascuţit. Taie coaja în fâşii subţiri.

Pasul 2 - Opăreşte timp de 10 secunde coaja de portocală într-o crăticioară cu apă fiartă. Aruncă apa şi repetă încă odată.

Pasul 3 - Pune apa şi zahărul la fiert într-o crăticioară, la foc mic. Amestecă până zahărul s-a dizolvat şi siropul a început să fiarbă. Adaugă coaja de portocală şi lasă totul să clocotească 5-10 minute, fără să mai amesteci, până ce coaja devine uşor transparentă.

Pasul 4 - Tapetează o tavă cu hârtie de pergament şi scoate coaja de portocală cu ajutorul unui cleşte pe tava astfel pregatită. Las-o să se răcească şi apoi foloseşte-o după plac, în prăjituri sau pe post de snack delicios.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (1)

30.01.2012, 14:01

Minunată reţeta asta, mai ales că acum este sezonul portocalelor. Cât timp se poate păstra coaja confiată şi în ce condiţii?

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47