Cum să confiezi coaja de portocală

Postat de Lau in Tipsuri pe 29 Oct 2011, 21:48

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza
Cum să confiezi coaja de portocală

Nu e deloc complicat să confiezi coaja de portocală, pe care apoi o poţi folosi pentru diverse deserturi. Ai nevoie de 3 portocale, 215g de zahăr tos şi 60ml de apă.

Pasul 1 - Decojeşte portocalele cu ajutorul unui cutit ascuţit. Taie coaja în fâşii subţiri.

Pasul 2 - Opăreşte timp de 10 secunde coaja de portocală într-o crăticioară cu apă fiartă. Aruncă apa şi repetă încă odată.

Pasul 3 - Pune apa şi zahărul la fiert într-o crăticioară, la foc mic. Amestecă până zahărul s-a dizolvat şi siropul a început să fiarbă. Adaugă coaja de portocală şi lasă totul să clocotească 5-10 minute, fără să mai amesteci, până ce coaja devine uşor transparentă.

Pasul 4 - Tapetează o tavă cu hârtie de pergament şi scoate coaja de portocală cu ajutorul unui cleşte pe tava astfel pregatită. Las-o să se răcească şi apoi foloseşte-o după plac, în prăjituri sau pe post de snack delicios.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (1)

30.01.2012, 14:01

Minunată reţeta asta, mai ales că acum este sezonul portocalelor. Cât timp se poate păstra coaja confiată şi în ce condiţii?

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!