Cum sa faci Kvas - o bautura alcoolica din paine de secara, pentru zilele calduroase

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 9 Iul 2015, 15:36

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza
Cum sa faci Kvas - o bautura alcoolica din paine de secara, pentru zilele calduroase

Kvas este o bautura alcoolica populara in Rusia si in tarile din Europa de Est. Este produsa mai ales vara, pentru ca, fiind acidulata si slab alcoolizata (0.05% - 1.44%), "lichidul este bun pentru stingerea caldurii si setei", dupa cum bine scrie Vasile Ernu, cel de la care am si aflat reteta.

Totodata, este si o bautura foarte ieftin de obtinut - 10-11 litri la pretul de ~20 lei.

Iata cum se face, dupa reteta si modul de preparare prezentate de Vasile Ernu.

"Ingrediente: paine secara 1 kg, 25 gr. drojdie, coaja lamaie, ½ kg zahar, 50 gr. stafide, menta, apa fiarta 12-13 litri. Vas: 15 litri minim.

Mod preparare:

Painea de secara se prajeste (gen toast sau pe tava in cuptor). Painea musai de secara autentica, din aia banala (nu de fite).

Se taie felii, se pune intr-un vas de minim 15 litri.

Peste se pune apa clocotita, se adauga feliile de lamaie.

Se lasa in jur de 5 ore.

Paralel se pregateste zaharul care se topeşte: gen zahar ars. Da culoare. (Se pune fie la prima tura, fie la a doua).

Dupa 5 ore se strecoara.

Se pune: drojdia, stafidele si frunzele de menta.

Se lasa minim 5 ore (uneori procesul poate dura si 12 ore depinde de cat de repede fermenteaza, cat de cald e in incapere etc). E gata cand pisca bine de limba :)

Mai strecuram o data si-l punem in frigider. Unii (si eu) mai pun in sticla/vas cate o bobita de stafide si cate un bob de orez. Se toarna de obicei in sticle obisnuite sau de plastic ca sa incapa in frigider si sa fie usor de „manevrat”.

Dupa ce se raceste binisor se poate “servi”."

Sursa articol si poze: ernu.ro

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (2)

09.07.2015, 15:40

Pe căldura asta nu fac nimic Daca dai tu un pahar ma mai gândesc))

09.07.2015, 16:08

Da,mai bine venim la gata facut

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J