Cum sa faci Kvas - o bautura alcoolica din paine de secara, pentru zilele calduroase

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 9 Iul 2015, 15:36

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza
Cum sa faci Kvas - o bautura alcoolica din paine de secara, pentru zilele calduroase

Kvas este o bautura alcoolica populara in Rusia si in tarile din Europa de Est. Este produsa mai ales vara, pentru ca, fiind acidulata si slab alcoolizata (0.05% - 1.44%), "lichidul este bun pentru stingerea caldurii si setei", dupa cum bine scrie Vasile Ernu, cel de la care am si aflat reteta.

Totodata, este si o bautura foarte ieftin de obtinut - 10-11 litri la pretul de ~20 lei.

Iata cum se face, dupa reteta si modul de preparare prezentate de Vasile Ernu.

"Ingrediente: paine secara 1 kg, 25 gr. drojdie, coaja lamaie, ½ kg zahar, 50 gr. stafide, menta, apa fiarta 12-13 litri. Vas: 15 litri minim.

Mod preparare:

Painea de secara se prajeste (gen toast sau pe tava in cuptor). Painea musai de secara autentica, din aia banala (nu de fite).

Se taie felii, se pune intr-un vas de minim 15 litri.

Peste se pune apa clocotita, se adauga feliile de lamaie.

Se lasa in jur de 5 ore.

Paralel se pregateste zaharul care se topeşte: gen zahar ars. Da culoare. (Se pune fie la prima tura, fie la a doua).

Dupa 5 ore se strecoara.

Se pune: drojdia, stafidele si frunzele de menta.

Se lasa minim 5 ore (uneori procesul poate dura si 12 ore depinde de cat de repede fermenteaza, cat de cald e in incapere etc). E gata cand pisca bine de limba :)

Mai strecuram o data si-l punem in frigider. Unii (si eu) mai pun in sticla/vas cate o bobita de stafide si cate un bob de orez. Se toarna de obicei in sticle obisnuite sau de plastic ca sa incapa in frigider si sa fie usor de „manevrat”.

Dupa ce se raceste binisor se poate “servi”."

Sursa articol si poze: ernu.ro

Comentarii (2)

09.07.2015, 15:40

Pe căldura asta nu fac nimic Daca dai tu un pahar ma mai gândesc))

09.07.2015, 16:08

Da,mai bine venim la gata facut

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele simple

de Lau 9

la 20:14

Palmieri

de Lau 9

la 18:41

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de naut cu chorizo si bulgur
  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele simple

de Lau 9

la 20:14

Palmieri

de Lau 9

la 18:41

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06