Cum scapi de mahmurela? Mituri si remedii

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 1 Ian 2012, 13:31

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Cei care nu beau alcool sau il consuma in cantitati moderate nu pot intelege cat de crunta poate fi o mahmureala. Cei care depasesc insa masura platesc pretul euforiei cu dureri crunte de cap si nu numai. Exista cateva remedii traditionale care functoneaza, dar si cateva mituri care nu au nicio baza reala.

CE NU FUNCTIONEAZA

Cui pe cui se scoate

A bea un pahar de tarie a doua zi dupa o noapte de distractie pentru a inlatura efectele mahmurelii nu prea functioneaza pe termen lung. Din moment ce cele mai puternice simptome apar cand continutul de alcool din sange revine la zero, a bea alcool pentru a scapa de starea de rau nu face decat sa amane inevitabilul. Poate usura simptomele pe termen scurt, dar mai tarziu ai mari sanse sa te simti mai rau.

Cafeaua neagra

Cafeaua poate indeparta senzatia de oboseala ce este asociata mahmurelii, dar si durerea de cap, insa dupa un timp simptomele vor reveni. Mai mult, cafeaua functioneaza ca un diuretic si deshidrateaza mai mult corpul intensificand starea de rau.

A lua o pastila pentru durerea de cap si a dormi

Acest tratament suna bine, dar nu este eficient. In primul rand, efectele pastilei vor disparea pana cand se stabilesc bine simptomele mahmurelii. Cel mai bine e ca ea sa fie luata inainte ca starea de rau sa inceapa. Mai mult, cand ficatul este ocupat cu procesarea alcoolulului, el nu poate procesa si paracetamolul ca de obicei, ceea ce poate duce la inflamare.

A manca prajeli sau ceva gras

Daca mananci mancaruri bogate in grasimi unainte sa bei alcool, uleiurile iti pot imbraca stomacul intr-un strac protector ce incetineste absortia de alcool. Acest lucru poate preveni severitatea unei mahmureli. Cu toate acestea, a manca ceva gras a doua zi nu va face decat sa irite stomacul si intestinele.

A manca paine prajita bine

Carbonul activ poate functiona ca un filtru si este cunoscut in tratarea unor intoxicatii alimentare, insa cel din painea foarte prajita nu este active si nu functioneaza in acelasi mod asupra corpului. Medicamentele care se vand pentru a scapa de mahmureala sunt in general recomandate pentru a fi luate inainte de a consuma alcool, nu dupa ce a inceput mahmureala.

Ce functioneaza

Cea mai eficienta solutie pentru mahmureala este timpul. Daca mai mult alcool este consumat, simptomele ar trebui sa fie alinate intre 8 si 24 de ore. Insa exista si alte alternative pentru a scapa de cele mai rele simptome.

Apa sau bauturile pentru sportivi

Efectele deshidratarii cauzate de alcool cauzeaza cele mai multe disconforturi asociate cu mahmureala – durerea de cap, ameteala si oboseala. Cea mai simpla cale de a te simti mai bine este sa bei multa apa. Iar bauturile dedicate sportivilor nu doar te scapa de deshidratare, dar iti ofera si mineralele de care ai nevoie.

Oua

Pentru ca ouale contin cisteina care sparge celulele de aceldehida din corp, a manca oua in dimineata de dupa o noapte in care ai consumat mult alcool te poate ajuta sa elimini toxinele cauzatoare de mahmureala.

Bananele

Alcoolul, ca orice diuretic, elimina potasiul din corp. De aceea a manca banane sau orice alt fruct bogat in potasiu poate inlocui ce a fost pierdut si ajuta la recuperare.

Supa de carne

Daca nu poti manca ceva solid, incearca o supa de carne. Te poate ajuta sa recuperzi sarea si potasiul pierdute dupa consumul de alcool.

Fructe sau suc de fructe

Acestea cresc nivelul de energie si iti ofera vitamine si nutrienti care ajuta corpul sa elimine toxinele.

Foto: .instablogsimages.com

Comentarii (14)

02.01.2012, 01:22

02.01.2012, 17:06

Aaaa...deci rachiul ala ce l-am baut ieri pe stomacul gol nu era indicat.

03.01.2012, 19:02

NU......TREBUIA O PALINCA

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!