Cum se face prajitura care transforma berea neagra intr-un desert

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 9 Aug 2016, 10:56

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza

Pentru iubitorii de bere exista o reteta de prajitura care transforma berea neagra din halba intr-un desert delicios, ce se consuma cu lingurita.

Bineinteles, aceasta prajitura apartine bucatariei britanice, caci numai cineva din "Regatul Berii" se putea gandi la o astfel de nebunie.

Cu toate acestea, feliile de prajitura nu o sa va imbete, asa ca nu trebuie sa va faceti griji in legatura cantitatile consumate... Insa, ar trebui sa aveti totusi grija, pentru ca va poate afecta silueta.

Asadar, iata care sunt ingredientele de care aveti nevoie si cum se prepara.

Ingrediente:

300g crema de branza
150g zahar pudra
125ml smantana pentru frisca
275g faina
2 lingurite si 1/2 de bicarbonat de sodiu
1 lingurita extract vanilie
2 oua
140ml smantana
400g zahar
75g cacao
250g unt nesarat
250ml bere neagra (indicat ar fi sa optati pentru un Guinness)

Metoda de preparare:

Cuptorul se incinge bine, pana ajunge la 180 de grade. Intre timp se unge tava in care se va turna aluatul.

Berea se pune pe foc, intr-o oala destul de incapatoare, si se adauga untul taiat cubulete, pentru a favoriza topirea acestuia. Dupa ce untul se topeste, se adauga cacaoa si zaharul. Dupa inca 5 minte se ia oala de pe foc si se un pic la racit.

Ouale se amesteca cu smantana si vanilia si apoi se toarna acest amestec in oala cu bere si unt. Se amesteca bine si se incorporeaza faina si bicarbonatul.

Aluatul obtinut astfel se toarna in tava pregatita la inceput si se lasa la copt timp de intre 45 de minute - 1 ora. 

Dupa ce se raceste in tava, aceasta se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu crema de branza amestecata cu zaharul pudra si cu smantana transformata in frisca.

Sursa articol: nigella.com
Sursa foto: iambaker.net

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (3)

09.08.2016, 11:07

Trebuie incercata,cred ca este super!

09.08.2016, 11:11

interesant

13.08.2016, 15:39

Foarte faina reteta!!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!