Curs practic de bucatarie - Modulul 1 , by Mutulica

Postat de Ina in Tipsuri pe 22 Ian 2012, 13:25

Articol pe placul a 33 bucatarasi
comenteaza
Curs practic de bucatarie - Modulul 1 , by Mutulica

   Pentru ca mi s-a facut onoarea (nu glumesc) de a fi primit in familia mare a bucatarasilor, vreau sa multumesc tuturor pentru atmosfera calda de pe acest site si mai vreau sa demonstrez ca nevasta-mea mi-a criticat pe nedrept calitatile de bucatar.

   Orice ati zice dumneavoastra, femeile, ma vad nevoit sa declar ca cei mai buni bucatari  tot barbatii sunt si va voi demonstra postand nu doar o reteta ci primul modul dintr-un Curs practic de bucatarie.

   Nu procedati cum fac femeile care, in mod natural, sunt lipsite de spirit practic: intai se apuca de gatit si pe urma, in functie de ce necesitati au, isi aduc si ustensilele necesare. Barbatii, persoane creative, nu  pierd inutil timpul cu cititul retetei si adauga ingredientele in functie de inspiratia de moment. Asa au aparut cele mai multe din retetele de gatit. Femeile au dat lumii noi retete de gatit doar din greseala. Fie ca au tinut mancarea mai mult pe foc, fie ca au confundat ingredientele. Importante pana la urma sunt rezultatele. Columb cauta o noua ruta spre India si a descoperit America . 

    Scurt  instructaj de protectia muncii :

    Ustensila de baza in bucatarie este cutitul si se apuca intotdeauna de partea mai groasa. Cand se feliaza, degetele se tin la distanta de partea ascutita si, daca uitati de acest lucru, este bine sa aveti o sticla de whisky langa dumneavoastra, pentru a lua o dusca in  scopul ameliorarii durerii, acesta stopand si sangerarea ...dupa doua-trei pahare.  

    Pentru a nu fi descurajati este bine sa incepeti cu retete simple, pe care le gasiti in orice carte de telefon sau pe internet si toate incep cu urmatoarele cuvinte: livrare la domiciliu .

    Ca mancarea sa fie impregnata cu energie pozitiva, inainte de a va apuca de treaba, este bine sa spuneti o scurta rugaciune. Nu are importanta carui sfant va adresati. Din cate stiu eu, la romani, cei mai importanti sfinti sunt Zamolxe si 'Zdamasii .  

    Prima mancare pe care o voi prepara pentru dumneavoastra   este ciorba de pui .

    Se ia o sticla de whisky si un pahar. Eu nu recomand adaugarea ingredientelor "dupa gust". Mancarea  trebuie facuta cu masura. Se spala puiul si se taie in 6-8 bucati apoi se pune intr-o oala de 3 l in apa cu  doua linguri de sare,  cat sa acopere puiul (apa , nu sarea ).  Se toarna un paharel de whisky. Se lasa sa fiarba pana se formeaza spuma. Se inlatura spuma si se pun legumele taiate cubulete sau rondele. Se mai toarna un paharel de whisky .

    Se pun rosiile si se mai lasa cinci minute. Se mai toarna un paharel de whisky. Se adauga borsul, leusteanul si patrunjelul,  se lasa in continuare sa fiarba...apoi , eu  nu stiu dumneavoastra cum sunteti dar pe mine,  cand ma ia apa, este semn ca pot sa iau ciorba de pe foc si s-o servesc repede, pana nu vine nevasta-mea  sa vada ce-am facut.   Pofta buna !

  P.S. 1 - Postez tot pe pagina nevestei, pentru ca n-am citit instructiunile pentru a posta pe pagina mea si nici n-am de gand... 

  P.S. 2 - Persoanele interesate  de achizitionarea celui de-al doilea modul sunt rugate sa trimita  banii pe adresa mea, si nu pe a nevestei :D

 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (78)

22.07.2014, 20:30

22.07.2014, 20:43

)))))

Ina

Ina
22.07.2014, 20:48

Trimiteti-i banii, ca n-are de gand sa scrie modulul 2 )

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46