Degustarea brânzeturilor – reguli de bază

Postat de Gusti in Bucataras in oras pe 2 Iun 2015, 23:35

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza

Așa cum îi stă bine unui adevărat fan brânză, acesta trebuie să fie permanent informat și trebuie să stăpânească cât mai bine informațiile esențiale despre brânzeturi. În acest sens, prietenul nostru Radu Popovici, a hotărât să ne ajute cu câteva sfaturi de urmat atunci când ne hotărâm să organizăm sau să participăm la o degustare de brânzeturi.

Reguli generale:

– O degustare nu se ține niciodată pe stomacul gol

– trebuie să fi interesat de calitate și nu de cantitate. Evită să consumi înaintea unei degustări alimente cu gust foarte robust, usturoiat sau picant; îți vor obosi celulele gustative.

– Alege un spaţiu potrivit

– ideal este să ai la dispoziţie o cameră mare, luminoasă şi bine aerisită. Penumbra te împiedică să observi culoarea şi textura brânzei, iar un miros străin, persistent, poate strica totul.

– Alege pentru degustare între 5 și maxim 7 tipuri de brânză. Vei evita astfel ca papilele gustative să se aglomereze, și o eventuală confuzie cauzată de avalanşa de informaţii.

– Brânzeturile nu se servesc niciodată proaspăt scoase din frigider, temperaturile reci „amorţind” aromele; pentru ca o brânză să poată oferi maximul posibil, ea trebuie temperată, adică adusă la temperatura camerei, timp de circa 1 oră înainte de degustare

Mai multe pe www.fanbranza.ro

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (5)

03.06.2015, 08:20

Unde e degustarea asta sa vin si eu

03.06.2015, 17:41

Foarte interesant!

06.06.2015, 12:43

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!