E vremea lor, a sucurilor, freshurilor si smoothie-urilor!

Postat de adnia in Vegan/Raw vegan pe 15 Iun 2013, 09:26

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

A venit vara... si ce e mai bun si mai atragator decat un suc/fresh/smoothie proaspat si plin de beneficii pt. sanatate? Combinatiile sunt nenumarate, la fel ca si gusturile, dar daca sunteti in pana de idei, va las aici cateva!

Idei si diferite combinatii pt. smoothie si sucuri de fructe si legume

 Sucuri

1.       Racoritor--2 mere, ½ lamaie, 1 castravete mic (sau ¼ castravete fabio), 1 bucatica ghimbir curatat (cca 2 cm), 1 tija telina apoi (sau ¼ radacina telina)

2.      Racoritor—1 ananas, 1 portocala, 1 sfecla rosie medie

3.       Tonic, fresh--1 grapefruit, 1 ananas, 2 morcovi, 1 mar, 4-5 capsuni

4.       Racoritor--2 mere, 2 morcovi, 1 bucatica ghimbir curatat (cca 2 cm), ½ sfecla rosie, ½ lamaie

5.       Racoritor--Morcov, mere, macris, patrunjel, frunze de morcov

6.       Salata lichida-- Rosii, ardei gras, castravete, telina, condimente (chilli, putina sare neiodata, piper)

7.      Tonic pt. frumusetea pielii—2 portocale, 1 castravete mic (sau ¼ castravete Fabio), 1 bucatica ghimbir curatat (cca 2 cm)

8.      Suc pt. detoxifiere—2 morcovi,2  mere,1  castravete, 1 dovlecel

9.      Suc pt. detoxifiere—mere, patrunjel, menta, lamaie, miere (optional), spanac

10.  Suc pt. detoxifiere—mere, urzica (cateva frunze), papadie (cateva frunze), spanac, menta

11.   Suc pt. marirea aportului de calciu—mere, morcov, broccoli, patrunjel, lamaie, putina miere (optional)

Atentionari speciale:

-sucurile de fructe si legume se consuma proaspete ( se pot pastra totusi la frigider 2 ore in recipiente de sticla inchise ermetic)

-sucurile se dilueaza cu putina apa, altfel sunt prea concentrate

-sucurile nu se consuma cu mancare, in caz contrar apare disconfortul digestiv

-sucurile se beau cel mai bine la temperatura camerei, evitandu-se astfel o supraincarcare a procesului de digestie

-in cazul sucurilor preparate cu frunze verzi, este bine sa introducem intai frunzele in storcator, iar apoi radacinoasele si fructele, pt. a favoriza stoarcerea lor cat mai bine

Smoothie

1.      ½ grapefruit,  1 mana de visine, 4-5 capsuni, 1 iaurt natural

2.      Green smoothie: 1 banana, 2 fire menta, 3 frunze papadie, 3 frunze salata verde, o mana de spanac, apa

3.       Green smoothie: ½ avocado bine copt, zeama la ½ lamaie, 1-2 linguri miere, menta, spanac, 1 pahar apa

4.      Green smoothie: ½ avocado bine copt, zeama la ½ lamaie, 1-2 linguri miere, 3 frunze papadie,1 fir menta 1 pahar apa

5.      Green smoothie: 1 banana, spanac, salata verde, 1 fir urzica, 1 castravete mic, 1 pahar apa, miere (optional)

6.      Green smoothie: 2 mere, spanac, zeama de lamaie, miere, boabe de strugure alb, 1 pahar apa

7.      Red Velvet smoothie: 1 mana fructe goji hidratate, 1 banana, ½ sfecla rosie, 1 pahar apa

8.      Green smoothie: ½ mar, 1 banana, frunze de morcov, macris, menta, 1 pahar apa

9.      Smoothie de pepene galben: pepene galben, gheata

10.  Smoothie rece de fructe: 1 banana, 1 piersica, 1 caise, frunze de menta, apa, gheata

Atentionari speciale:

-smoothie se prepara cu apa, lapte sau iaurt (uneori si cu inghetata, dar acestea sunt doar pur racoritoare, nu se recomanda in diete)

- pt. cremozitate, se adauga banana sau avovado in compozitie

-pt. un efect racoritor, se pot pune fructe congelate, sau cuburi de gheata

- atat in cazul sucurilor, cat si a bauturilor smoothie, se recomanda amestecarea a max. 5 ingrediente (altfel, corpul nu le mai asimileaza pe celelalte) si se tine cont de combinarea fructelor (acre, acrisoare, dulci: combinarea se face din cate 2 grupe alatura, niciodata din extreme; de exemplu combinam acru cu acrisor..nu cu dulce, iar dulce se combina cu acrisor, nu cu acru. Acest lucru se datoreaza timpilor diferiti de fermentatie in aparatul digestiv).

Observatii:

Retetele de mai sus sunt pur orientative: puteti sa le adaptati propriilor gusturi si ingrediente pe care le aveti la indemana; totusi, tineti cont de atentionarile de mai sus

Comentarii (3)

15.06.2013, 09:44

foarte utile aceste informatii! Multumesc mult!

15.06.2013, 10:10

foarte bune! si mie imi plac!

15.06.2013, 11:53

cu drag, Valclaudia!
Corina..si eu le ador!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!