Efectele miraculoase ale florilor de tei - sfaturi despre nutritie oferite de doamna dr. Mihaela Gologan

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 22 Iun 2016, 10:40

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Doamna Dr. Mihaela Gologan este medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, in cadrul retelei private de sanatate Regina Maria.

Doamna doctor ne va oferi periodic sfaturi de nutritie, de urmat pentru a duce o viata cat mai sanatoasa.

Astazi ne va povesti despre florile de tei.

Larg raspandit in zonele temperate ale Europei, intalnit si in parcuri si pe aleile marilor orase, teiul este apreciat atat pentru lemn, cat mai ales, pentru florile parfumate.

Florile de tei contin componenti activi de tipul flavonoidelor, cu rol antioxidant, acizi volatili (cu efect sedativ), anumite componente mucilaginoase (cu rol posibil anti-inflamator), taninuri. Medicina naturista ii recunoaste urmatoarele efecte:

- efect antispasmodic - indicat in dispepsii (gastrice sau bilioase), dar si ca antiflatulent;

- aduce calmul, reduce stresul si anxietatea; utilizat in insomnii, poate creste durata somnului;

- imunomodulator, este recomandat in raceli, calmeaza tusea si are efect diaforetic (provoaca transpiratia)- adjuvant in starile febrile;

- anti migrenos, indicat in special in migrene si cefalee cauzate de suprasolicitare;

- hepatoprotector - efect atribuit unor flavonoizi (tilirozina)

Obisnuit, se prepara o bautura cu gust placut din 2-3 lingurite flori la 500ml apa, se lasa la infuzat 15 minute, dupa care se consuma lichidul inca fierbinte. 

In anumite cazuri se pot recomanda tinctura sau extract din muguri, deseori in combinatie cu alte plante.

Florile de tei sunt atractive si pentru albine, rezultand o miere foarte apreciata, cu o culoare pala, dar o aroma intensa.

Desi utilizat frecvent, cu multiple efecte probabile, este de mentionat ca sunt descrise cateva studii confirmate pe animalele de laborator, insa, in general, evidentele stiintifice la om lipsesc.

Desi nu sunt mentionate efecte adverse sau intolerante la florile de tei, este de subliniat, inca o data, ca plantele ne pot fi aliat sau pot deveni periculoase daca se abuzeaza de ele; ideal aceste cure trebuie urmate la sfatul unor fitoterapeuti.

Sursa foto: alchemistalley.com
Sursa: uofmhealth.org

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!