Flori in bucatarie

Postat de Miha in Tipsuri pe 15 Oct 2011, 18:51

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Florile vor da un plus de culoare, savoare, aroma si gust preparatelor pregatite. Pot fi adaugate la alte ingrediente. Cele mai multe dintre ele au un gust amarui (coada soricelului, papadia) sau dulceag (nasturelul, trifoiul, panseluta, ciubotica cucului, flori de pomi fructiferi).

De obicei, florile se adauga in stare cruda, la sfarsitul prepararii sau chiar la final, pentru a orna mancarea respectiva.  Se pot folosi flori de fasole, de pomi fructiferi, iasomie, magnolie sau crizanteme. Florile de crizanteme sunt folosite foarte des in bucataria asiatica, avand renumele de flori care asigura longevitatea.

Florile de dovlecel se pot umple cu diverse amestecuri dulci sau sarate si coapte la cuptor.

Florile de salcam sau de ciubotica cucului se pot gati in aluat de clatite.

Panselutele, menta, busuiocul, coada soricelului se folosesc la aromarea bucatelor dulci, a salatelor de fructe, inghetatelor si a unor prajituri.

Coada soricelului proaspata se foloseste la aromarea sosurilor

Papadia se foloste la prepararea mancarurilor de primavara. Atentie insa la cantitate, daca e prea multa mancarea poate deveni amara.

Florile de coriandru se folosesc in bucataria asiatica, la preparate din carne sau legume.

Se pot prepara diverse amestecuri cu care se va prepara untul aromat:

  • petale de iasomie, coaja de lamaie rasa fin, putina nuca macinata
  • petale de galbenele, usturoi, ceapa verde tocata fin
  • flori de cimbrispr, seminte de chimen, coaja de lamaie
  • flori de levantica, seminte de susan, frunze de tarhon
  • flori de dovleac, castraveti sau dovlecei proaspeti, seminte de chimen
  • petale de caprifoi, hrean ras si zeama de lamaie

Untul se va amesteca bine cu amestecul de plante si se va consuma in decurs de maxim 3 zile, unele plante putand da un gust amar. Florile se pot lasa intregi sau se pot pisa intr-un mojar, alaturi de restul condimentelor.

Ornamente din flori naturale

Pentru ornarea torturilor sau prajiturilor se pot folosi flori proaspete sau "cristalizate" cu zahar.

Cei mai la indemana sunt trandafirii, avand in acelasi timp eleganta si un efect spectaculos. Se vor alege boboci sau flori abia deschise. Se spala si se usuca bine, apoi cu ajutorul unei pensule se ung cu albus de ou. Se presara cu zahar praf. Se leaga de codita si se atarna la uscat. Se usuca la loc racoros timp de cateva zile. Se pastreaza pana la 10 zile.

Daca vrem sa le pastram pentru mai mult timp, vom inlocui albusul de ou cu sirop de zahar si apa, fiert pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se ung florile.

In acelasi fel se pot cistaliza si alte flori: galbenele, toporasi, iasomie, muscate.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (6)

07.08.2012, 09:59

Super articol!

07.08.2012, 10:00

Noroc cu concursul asta cu branzeturi,rasfoiesc articole interesante nu numai retete

07.08.2012, 10:31



Multumesc Cris!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V