Intalnirea bucatarasilor Praid - august 2021

Postat de laura_n in Bucatarasii pe 30 Aug 2021, 18:00

Articol pe placul a 21 bucatarasi
comenteaza

Bine v-am regasit, bucatarasi dragi!

Cu amintiri proaspete si calde de la intalnire, cu bucurie si cu nostalgie (deja) astern aceste ganduri frumoase.

Desi planurile pentru zona Bucovinei au fost deviate, cineva acolo Sus ne-a ajutat si am gasit o noua locatie pentru intalnirea noastra. Vorba aceea, tot raul spre bine :))

Daca spunem albastru de Voronet, eu as spune ca ne-am bucurat de "verdele de Praid", o splendoare de zona cu atatea tonuri de verde incat nu cred sa o egaleze alta.

Pe cat de mari au fost nerabdarea de a ajunge la intalnire si emotiile, pe atat de minunata si relaxanta a fost revederea. Toata lumea a fost degajata, voioasa, ne-am revazut ca prietenii vechi si buni si ne-am bucurat de aceste zile frumoase.

Gazdele au fost foarte primitoare, ne-au pus la dispozitie intreaga pensiune, toate bucatariile, frigiderele, foisoarele, locul de joaca, curtea, etc.

Strangerea s-a dat inca de joi cand au sosit rand pe rand, Simona cu Florin, la fel veseli si pontosi asa cum ii stiti, eu cu Teo alaturi de teroristii nerabdatori sa se revada cu bucatarasii, Motanel cel cuminte, pe care l-am luat cu noi de la Odorhei.

Spre amiaza a ajuns si familia extinsa a Zmeilor, Cristina noastra cea harnica si energica, tata Zmeu, zmeul Edi si proaspat intratul oficial in familia bucatarasilor, Robert, alaturi de Diana pe care am indragit-o cu totii imediat.

Buni a noastra cea draga a sosit la intalnire, la fel de energica si tonica asa cum o stim cu totii, alaturi de simpaticul dl. Bobi a carui zi de nastere a fost in acest weekend (ulterior am aflat).

Asa cum va puteti imagina, seara a fost plina de hlizeala si povesti pana tarziu in noapte.

Vineri au sosit si ceilalti bucatarasi, Oana si Costi, alaturi de cele doua fete dulci, Miruna si Emilia. Costi si-a serbat ziua de nastere alaturi de noi, ocazie cu care am fost rasfatati de un tort minunat marca Oanapl. J)  

Cristinuta si Dorel, alaturi de cele doua minuni de fete, Dorina si Ina, vesele si mereu zambitoare, au ajuns cu bine, incarcati cu bucate gustoase si voie buna.

Roxana si Adi, alaturi de Ana Maria au ajuns spre amiaza, bucurosi de revedere, asa cum ii stiti, cu energia si veselia la purtator.

Adinuta noastra, la fel de vesela si zambitoare, a venit impreuna cu minichefistele Jenny si Steph, transformate in adevarate domnisoare, spre marea noastra uimire, semn ca noi ... ne invechim ca vinul :)))

Miha si cu sarbatoritul Denes au completat tabloul bucatarasilor veniti la intalnire, ocazie cu care ne-am bucurat cu totii de revedere, am depanat amintiri si ne-am hlizit la maxim. Denes a primit in dar de la Miha un tort foarte scump, garnisit cu euroi si aur :))))

Am gatit impreuna bunatati: salata de vinete a la Simona (asteptam retetaJ))), maestrii gratarelor Teo si Florin, au pregatit rand pe rand fripturi care mai de care, mici, coaste mult asteptate aduse de Miha, vinul cel bun de Vrancea a completat festinul, iar deserturile pregatite de catre bucatarasele noastre talentate au indulcit papilele participantilor. Mai putin un Tiramisu "esuat" :)))))

Desi vremea nu a fost foarte “zambitoare”, ne-am bucurat de plimbari la salina, la Corund (spre disperarea sotilor), Casa Fluturilor, la muzee, etc, ne-am bucurat de gustul unor langosi senzationale, de kurtos, ne-am incarcat bateriile cu aer curat. Sunt profund recunoascatoare ca vremea ne-a lasat sa facem rapid cateva cadre pe care le regasiti ceva mai jos.

Nu a lipsit nici muzica buna, nici starea de bine, iar tombola a fost una de pomina, as indrazni sa spun.

Premiile frumoase si utile oricarui bucatar au fost puse la dispozitie de catre Bucataras, ocazie cu care ii multumim si caruia ii promitem ca le vom folosi cu drag.

Probele de la tombola la care am fost supusi au starnit rasul si temerea (pe alocuri), iar cei mai “norocosi” (stim noi care) au scris istorie cu portia de amuzament pe care ne-au oferit-o.

Zambesc cu drag cand imi amintesc toate aceste momente, ma bucur ca le-am trait impreuna, ar fi fost minunat sa mai petrecem cateva zile, dar important este ca inima noastra de bucatarasi a batut impreuna si de aceasta data.

Sunt tare mandra ca sunt bucataras, ma bucur nespus ca ne-am revazut, ca ne-am strans in brate, va multumesc pentru prietenia voastra, si sper ca anul viitor sa ne aduca sanatate si posibilitatea sa ne vedem din nou.

Va las in compania pozelor “cuminti” care vor exprima mult mai bine cat de frumoasa a fost si aceasta intalnire a bucatarasilor!

Va multumesc ca ati facut posibila si aceasta frumoasa poveste!

 

 

 

 

 

 

Comentarii (17)

01.09.2021, 10:01

Ce frumos ai povestit și m-ai făcut să retrăiesc fiecare moment minunat! Ne-am simțit grozav alături de voi și abia aștept să vă revăd la următoarea întâlnire! Mulțumim Bucataras drăgălaș pentru cadouri și pentru că faci posibile aceste întâlniri minunate. Mulțumim Laura pentru organizare și implicare. Sunt tare mândră că fac parte din această comunitate frumoasă! Vă pup și vă îmbrățișez cu drag!

05.09.2021, 11:28

Ce frumos ai relatat, ce poze frumoase ai făcut! Mă bucur pentru voi! Poate la anul viitor se așază cumva lucrurile să putem participa și noi.

12.09.2021, 12:03

Ce frumoasa intalnire iar revederea cred ca a fost mai mult decat minunata! Sper ca la urmatoarea sa nu mai lipsim!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola