Interviurile bucataras.ro: Diaconta

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 7 Apr 2016, 18:31

Articol pe placul a 44 bucatarasi
comenteaza

Diaconta, Dia, Claudia, Claudita, Diuta, Bucate, vorbe si arome sau cum vrem noi sa o alintam, este, cum stiti o prietena de suflet a Bucataras.ro, veche si draga. O stim cu totii, o indragim si apreciem, e alaturi Bucataras aproape dintotdeauna si, tocmai cand credeati ca nu mai puteti afla nimic nou despre ea, mi-am propus sa va surprind. Ce stim e cam asa: e priceputa foc, inimoasa, sincera si, desi e mereu ocupata, te poti baza pe ea oricand. Dar ne bucuram sa o descoperim inca putin de fiecare data cand avem ocazia pe bucatarasa noastra si, pentru ca interviul ei era vechiut si in alt format decat cel actual, demult asteptam sa vad ce mai are de impartasit cu noi prietena noastra.

ANTREUL


1.Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?

Ne prefacem, cum nu, dacă asta ţi-e dorinţa. Aş spune că sunt un om obişnuit, o ardeleancă get-beget, născută pe plaiuri clujene şi crescută în frumosul Maramureş. După cum ştiţi, am o meserie foarte solicitantă, care îmi răpeşte foarte mult timp, aşa că pentru mine timpul trece mult mai repede. Fiind contabil, mereu trebuie să mă încadrez în termenele pentru diferite raportari. Glumeam cu colegele de serviciu cum că noi îmbătrînim mai repede între termene de declaraţii. Cu toate astea, chiar dacă am trăit deja mai mult decât dublul anilor la care faceţi referire, mă simt la fel de tânără ca şi acum 20 de ani.

In ultimii 20 de ani am avut parte de experienţe fericite sau mai puţin fericite. M-am căsătorit dar am şi divorţat dar cred că şi evenimentele traumatizante ne sunt de folos în maturizarea noastră. Se spune că lucrurile bune vin la timpul potrivit pentru cei ce ştiu să aştepte. Aşa am crezut atunci când l-am cunoscut pe cel ce avea să-mi devină soţ. Aşteptasem atât de mult şi imi dorisem atat de mult să fie bine. Mi-am dat seama destul de repede că sinceritatea îţi poate fi cel mai mare duşman şi a-ţi pune sufletul în palmă în faţa celui care pretinde că te iubeşte nu e chiar cel mai bun ori de folos lucru. Insă Dumnezeu niciodată nu mi-a luat ceva, fără a-mi da altceva în schimb.

Cea mai mare bucurie vine de la familia mea, de la mama mea care este speciala şi de la surorile mele pe care le iubesc enorm. Pentru că imi place foarte mult să umblu teleleu, am incercat să vizitez cât mai multe locuri, să întâlnesc cât mai mulţi oameni,în special bucătăraşii mei dragi. De aceea mă bucur că am dat tonul întâlnirilor noastre, care de acum sunt ceva obişnuit. Din 2010 m-am alăturat frumoasei familii a bucătăraşilor, fiecare moment petrecut alături de voi a fost ceva deosebit. Mă bucur că m-am lăsat convinsă de buna mea prietenă Gaby, de „jumatatea” mea să devin „bucătăreasa” cu acte în regulă. Si dacă tot s-a întâmplat asta, a fost doar un pas până să ia fiinţă blogul meu culinar „Bucate, vorbe şi arome”, un blog născut din pasiune, pasiune care a pornit de la voi dragi bucătăraşi.

2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

Nu ştiu ce să spun, cred că ei ar trebui să spună asta. Probabil faptul că sunt întotdeauna dispusă să ajut atunci când mi se cere asta, că nu-mi place să port vorba de ici colo sau să iscodesc vieţile celorlalţi,că sunt onestă, punctuală şi prefer să ignor o persoană care m-a supărat decât să jignesc la rândul meu.

3. Principalul tau defect?

Am multe defecte, mai ales că sunt cel mai aspru critic al meu, ca o Fecioară veritabilă ce sunt J))))). Incă mai cred că sinceritatea mea mi-a pricinuit cele mai multe necazuri. In ciuda acestui fapt, eu mă încăpăţânez să cred că aceasta e calea corectă. Sunt mult prea sensibilă şi prea timidă. Sunt şi o perfecţionistă şi probabil asta aştept şi de la cei din jurul meu. Imi „sare muştarul” destul de repede când mă enervez, dar îmi trece la fel de repede.

4.Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?

Să mai slăbesc vreo 10 kg, ceea ce este aproape imposibil dacă mai intru pe site ori in bucătărie. Să ajung să vizitez toate locurile din ţară sau din lume care imi plac. Mi-ar plăcea să urmez nişte cursuri de cofetar/patiser dacă timpul mi-ar permite.

5. Ce stii despre Bucataras.ro?

M-am indrăgostit de oamenii pe care i-am găsit aici,iar dacă la început atmosfera era mai serioasă, nu ne-a luat prea mult să trecem la hlizeală şi să ne simţim nemaipomenit in clipele, orele, zilele, anii J)))))) petrecuti pe site. E uşor să devii dependent aici, impărtăşind atat de multe lucruri în afară de reţetele minunate. Cel mai mult regret faptul că timpul nu-mi mai permite să stau la fel de mult pe site. Dar chiar şi aşa, sunt primită cu drag. Cel mai important este faptul că fiecare user nou este primit cu bucurie, toleranţă şi înţelegere, ceea ce face integrarea foarte uşoară.

6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?

Cu siguranţăpe net. Asta dacă adun timpul petrecut pentru munca mea,pentru a mă documenta, cu blogul meu şi obligatoriu pe Bucătăraş.ro, evident. In bucătărie mai puţin pentru că de regulă gătesc în weekend sau cand vreau să pregătesc ceva ce nu găteşte mama. E foarte reconfortant să găteşti doar când vrei şi ai dispoziţia necesară.

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?

Cred că talent e mult spus. Mama ne-a invăţat să gătim pentru că aşa trebuie să ştie orice femeie. Lucrul acesta mi-a fost de folos cand m-am căsătorit şi incercam să-mi surprind soţul cu tot felul de preparate delicioase. Cred că mi-au cam reuşit dacă el a spus că o să divorţeze pentru că gătesc prea mult şi prea bun. Pană la urmă divorţul a intervenit, dar nu din pricina mancării J)))))).

 

FELUL PRINCIPAL


1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?

Plăcinta, painea cu cartofi şi sarmalele mamei. Gustul lor e inegalabil. Nu ţin minte nici o mâncare făcută de mama în copilărie care să nu-mi fi plăcut. Si „păstăile aite” ale bunicii,adica mâncare de fasole verde cu usturoi.Avea un gust divin. De bunica îmi aduce aminte şi supa de roşii care nu-mi plăcea pentru că era prea dulce J))))))

2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?

Dulciuriiiiiii. Spre ruşinea mea, ăsta e adevărul. De aceea,renunţarea la dulciuri, a fost cea mai mare provocare în dieta, dar cu rezultat garantat.

3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?

Uneori chiar şi un preparat banal,poate fi senzational. Cred că depiunde de starea sufletească sau de cine l-a pregătit. O mâncare pregătită cu dragoste are un gust divin. Totuşi mi-a rămas la suflet un mic dejun la o pensiune de pe Valea Ierii. Mi s-a părut perfect, pâinea aburindă cu seminţe, laptele proaspăt cu cereale şi dulceaţa aromată din fructe de pădure. Probabil că frumuseţea locului şi faptul că eram foarte fericită mi-a lăsat impresia asta.

4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?

Cred că dulciurile, în special torturile sunt punctul meu forte. Intotdeauna am insistat asupra gustului care trebuie să te determine să ceri o porţie suplimentară.

5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?

Să incerc să gătesc cu dragoste, atunci când o fac, mâncarea va avea un gust mult mai bun.

6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?

Da, mi s-a intamplat chiar şi mie. J))))))). Am pus gelatina incălzită intr-un preparat care era destul de rece, in timp ce mixam crema. Gelatina s-a închegat instantaneu şi mixerul a imprăştiat crema peste tot. Mai sunt si preparate care nu mi-au reuşit şi au ajuns la gunoi, un exemplu ar fi bezeaua, dar m-am dovedit a fi suficient de perseverentă incat sa-mi iasă pană la urmă. In concluzie, nu trebuie să ne dăm bătuţi la primul eşec.

7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?

Peşte şi tot ce e înrudit cu el, melci, viermi, tot felul de gangănii.

 

DESERTUL


1. Ce ti se pare sexy?

 O haină care învăluie corpul într-un mod provocator. O femeie care poartă o cămaşă sau o pijama bărbătească. Briza mării care mângâie părul, un trup bronzat frumos.

2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?

Corectă intrebarea. Ideal nu perfect. Neaparat să aibă simţul umorului, să aibă acel zâmbet care să-mi topeasca sufletul, să mă accepte aşa cum sunt, să-mi înţeleagă preocupările. Acuma dac-o fi şi tânăr şi frumos n-o să obiectez J)))))))

3. La ce visezi?

Cea mai mare dorinţă a mea este aceea de a avea o căsuţă cu grădină, o căsuţă într-un stil rustic, care să-mi aducă aminte de copilărie. Deocamdată pare un vis aproape irealizabil, dar cine ştie. Visez la o lume mai bună, în care să fim mai toleranţi, în care să ne folosim creativitatea şi cunoştinţele pentru a schimba lucrurile în bine. Imi doresc mai mult timp cu mine, mai mult timp pentru a călători şi o zi în care să dorm pe săturate.

4. Ce pasiuni ai?

Prima şi cea mai importantă este legată de cifre, le-am iubit întotdeauna, de aceea reuşesc să fac meseria asta, care nu e deloc uşoară. Cum am spus şi mai devreme, imi place să prajituresc. Aş face zilnic desert dacă mi-aş permite. Imi place să mă plimb şi să fac fotografii. Din păcate nu mă pricep prea mult şi nici nu am un aparat prea performant. De-a lungul timpului am avut mai multe pasiuni, dar le-am abandonat pe parcurs. Mi-a plăcut mult să tricotez, modele complexe, cu multe culori şi texturi ale firului. Mi-a plăcut chiar să pictez unghiile în fel şi chip.

5. Ce urasti cel mai mult?

Urăsc să fiu dezamăgită ori minţită de oamenii cărora le-am acordat toată încrederea. Urăsc răutăţile gratuite.

6. Cum te relaxezi?

Plimbările în natură mă relaxează foarte mult. Mă bucur când pot să vizitez locuri noi. Vara îmi place sa stau în neştire la soare. Cel mai mult însă mă relaxez pregătind dulciuri. Pot să stau în bucătărie ore întregi pentru un desert. Mama zicea că „mă pierd când sunt la ....aluaturi” J))))) Cei care nu inţeleg asta, spun că nu ştiu de ce mă complic. Simplu, pentru că-mi place.

7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?

Imi plac culorile foarte vii, îmi dau foarte multă energie. Imi plac absolut toate florile, chiar şi crizantemele. Aş putea spune însă că iubesc liliacul, bujorii, macii, trandafirii şi călugăreii sau cicibota cum i se mai spune. Imi place muzica anilor ’90, Leonard Cohen, muzica populară de calitate dar ascult şi alte genuri de muzică în funcţie de dispoziţie.

 

NOTA DE PLATAAi la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici:

Iţi dai seama că nu mi-aş permite să vorbesc urat. 5 minute nu-mi ajung, o viaţă intreagă cine m-ar asculta? J))))) Mă bucur că m-am lăsat convinsă de Gaby să-ţi trec pragul. Caştigul a fost imens,iar asta am scris eu in multe articole. In afara faptului că site-ul este o bogată sursă de inspiraţie, putem să găsim reţete pe toate gusturile,cel mai mult mi-au plăcut oamenii senzaţionali găsiţi pe site. Oameni care ştiu să-ţi fie aproape şi când te bucuri dar şi când ai un necaz. Oameni care împărtăşesc fără rezerve din cunoştinţele lor. Site-ul a devenit in timp datorita membrilor săi nu doar locul unde gasesti idei de hrană pentru trup,dar mai ales hrană pentru suflet. Poti sa-ţi hraneşti ochii cu o mâncare delicioasa,sa gaseşti o informaţie interesantă, să râzi ori sa plangi alaturi de prieteni dragi. Aici am învăţat că e firesc să ajuţi chiar şi cand e vorba de o competiţie,până la urmă toată lumea are de câştigat. Pe lângă faptul că sunt veseli,bucătăraşii iubesc mâncarea buna,deci nu pot fi decat oameni buni. Iţi dau acea senzaţie de „acasă”, de familie, care te aşteaptă intotdeauna cu o mâncare bună, cu un sfat, cu o glumă, cu muzică, că doar avem şi DJ pe site J)))))) Nu mă supăr nici dacă-i musai să-l tot ascult pe Hulio ăla, adus de ştiu eu cine J)))))) Nici nu ar fi nevoie să scrie la Regulament cum că critica este interzisă, întotdeauna găsim o vorbă bună în loc de dojană, un sfat ori o incurajare. Prietenia noastră nu s-a rezumat doar la mediul virtual, am trecut această graniţă şi ne-am regăsit la fel de haioşi, harnici şi frumoşi la toate întâlnirile noastre. Bucătăraş.ro a sprijinit întotdeauna aceste întâlniri al noastre,care deja au devenit o tradiţie.Eu le aştept mereu cu entuziasm. Cred ca de aceea am reuşit să scriu atat de frumos despre intalnirile noastre aici:

http://www.bucataras.ro/articole/dorinte-implinite-37269.html

http://www.bucataras.ro/articole/poveste-de-vara-50162.html

http://www.bucataras.ro/articole/o-alta-poveste-de-vara-72605.html

Despre vestitul Bengalion nu am reuşit incă să scriu. Si pentru că am crescut împreună şi fiecare aniversare este ceva special, am scris ce inseamnă pentru mine acest site:

http://www.bucataras.ro/articole/la-aniversare-am-implinit-cinci-anisori-71996.html

http://www.bucataras.ro/articole/am-implinit-trei-anisori-49135.html

Recitind articolele, am văzut că la aniversarea de 3 ani, aveam 500 de reţete, iar la cea de 5 ani doar 600 J))))). Iar aici făceai şi tu 4 ani Bucătăraş drăgălaş:

http://www.bucataras.ro/articole/la-multi-ani-bucatarasla-multi-ani-bucatarasi-39625.html

Iar la final (nu că nu aş mai putea să scriu mult şi bine, vă spun că-i musai să citiţi ce am scris aici despre comunitatea noastra de suflet şi cu suflet.

http://www.bucataras.ro/articole/bucatarasro-un-site-culinar-sau-o-comunitate-virtuala-cu-suflet-34849.html

Aaaaaa şi să nu uit, mulţumesc mult pentru toate premiile şi darurile de suflet primite de-a lungul timpului. Vă iubesc oameni dragi şi mă bucur că am poposit în lumea voastră frumoasă şi veselă. Cred că deja l-am bătut şi pe Padre la scris J))))))) dar oricum, va trebui să-i mai luaţi şi lui un interviu că celalalt e cam uzat de cat l-a postat spre luare aminte J))))  

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 750 lei
1699.99 lei
949.99 lei

Comentarii (75)

06.05.2016, 04:30

Felicitari Dia, super

08.05.2016, 11:32

Multumesc Nico ma bucur sa te vad din nou pe aici

28.02.2017, 09:02

Adauga comentariu
 • zambet
  • :))
  • :)
  • :D
  • =D>
  • >:D<
  • :x
  • :-*
  • :S
  • >:)
  • :">
  • :((
  • :(
  • ;)
  • :P
  • =))
  • :-h
  • :-q
  • :-bd
  • <:-P
  • :-??
  • \:D/
  • ;;)
  • @};-
  • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Fursecuri de Crăciun