Interviurile noi Bucataras: Vladimir (MotanLaOale)

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 5 Iun 2020, 16:43

Articol pe placul a 18 bucatarasi
comenteaza

Se spune despre el ca este cel mai harnic Motan Bucatar si... chiar asa este!

A tot dat tarcoale siteului bucataras, apoi si-a luat inima in dinti si s-a alaturat frumoasei noastre comunitati culinare si de atunci au trecut 10 ani frumosi si harnici.

Bucataras Minunat, cu peste 900 de retete "motanesti", carismatic si prietenos, "ardelean in bucatarie si in afara ei", astazi il (re)descoperim pe Vladimir, a.k.a MotanLaOale, cum il stiu si il indragesc toti bucatarasii.

 Ii multumim din nou pe aceasta cale ca ne-a raspuns cu drag la intrebarile noului interviu marca Bucataras.ro!

  1. Te rugam sa ne spui cand si cum ai facut cunostinta cu Bucataras.ro, cea mai frumoasa comunitate culinara si ce anume te leaga de ea!

          Cu Bucataras.ro am facut cunostinta acum 11 ani. Un an am tot intrat si luat retete si vazand atmosfera de pe site am intrat si eu in randul bucatarasilor postand retete. Aproape sunt 10 ani de atunci de cand am fost « luat in primire » de fetele de pe site. Pe vremea aceea se facea o primire aparte in special baietilor.

2. Ce faci in viata de zi cu zi si ce pasiuni ai?

          Acum sunt pensionar si ma ocup cu nepotii. Pasiuni am cam multe: gatitul, facut mobila, trenulete miniaturiale, reparat cam orice, colatoriile, hoinareala, cititul, muzica.

3. Cate retete ai postat de cand te-ai alaturat comunitatii Bucataras.ro?

          Peste 900 de retete. Si eu ma mir cat de multe retete am fost in stare sa postez. De vina sunt fetele care imi fac pofta cu tot felul de bunataturi.

4. Ce amintiri frumoase ai legate de Bucataras.ro?

          Tote amintirile legate de Bucataras.ro sunt frumoase. Zi de zi pe site sunt momente frumoase. De multe ori comentariile se transforma in adevarate povesti vesele.

5. Ai participat cu siguranta la intalnirile pline de veselie ale bucatarasilor, care sunt impresiile tale adunate cu aceste ocazii?

         Am avut norocul sa particip la toate intalnirile bucatarasilor si toate au avut ca numitor comun buna dispozitie, veselia si intalnirea cu oameni minunati. Am fost incantat de « temele » acestor intalniri care le-au transformat intr-un adevarat carnaval. Ne-am cunoscut si am legat prietenii. 

6. Care este motivul care te-a determinat sa scrii si sa postezi retetele pe care le pregatesti la tine acasa?

          Motivul principal a fost sa intru in « gasca » bucatarasilor. Pe urma, din reteta in reteta, din pasiune, si daca tot trebuia sa si mananc am tot facut retete si am zis sa se bucure si altii de ele daca mie mi-au placut.

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie? Iti amintesti ce ai gatit prima data?

         Mai mult pasiune decat talent. Din copilarie o asistam pe bunica mea in bucatarie sa stiu eu cum se face. Curiozitatea a fost cea care a dus la invatarea multor lucruri utile si care au devenit adevarate pasiuni. Am inceput bineanteles cu cartofi prajiti si oua ochiuri ca toata lumea.

8. Care sunt retetele preferate si unde iti gasesti inspiratia? Ai vreun bucatar preferat?

        Retetele preferate sunt cele cu specific ardelenesc. Am fost crescut de o bunica unguroaica si am ramas cu preferinta in zona aceea. Asta nu inseamna ca nu ma tenteaza si alte retete. Trebuie sa arate bine si sa am in frigider ingredientele necesare. Toti bucatarasii sunt preferatii mei in functie de reteta postata si aleasa de mine sa o execut.  

9. Care sunt 3 ingrediente care nu iti lipsesc niciodata din bucatarie?

          Fiind ardelean in bucatarie, si un afara ei, nu-mi lipseste niciodata boiaua, bulionul si piperul.

10. Daca ai avea posibilitatea sa ajungi intr-o tara anume, care ar fi aceea si ce bucatarie ti-ar placea sa explorezi, sa experimentezi?

         Ca tara unde sa ajung, unde am si ajuns, ar fi Grecia. Ca bucatarie de experimentat nu am una anume ar fi Grecia, Italia, Ungaria, Germania, Franta adica multinationala.

11. Care este placerea ta vinovata in materie culinara? La ce preparat nu ai putea renunta sau refuza?

       Ca placere vinovata este inghetata. Nu o pot refuza nici vara nici iarna.

12. Ce parere ai despre retetele romanesti reinterpretate?

       Majoritatea retetelor pe care le faci acasa sunt reinterpretate in functie de ingredientele pe care le ai si de gustul fiecaruia. Este foarte rar cand indeplinesti toate cerintele unei retete si sa-ti si placa.

13. Ai vreun truc preferat pe care il folosesti in bucatarie?

       Bineinteles ca am. Nu intru in bucatarie sa gatesc daca nu am chef. Eu gatesc numai si numai de placere.

14. Ce sfat/sfaturi ai da novicilor in bucatarie?

       Sa citeasca reteta de doua ori si sa-si puna toate ingredientele la indemana. Si nu in ultimul rand sa gateasca cu dragoste si voiosie. Sunt ingredientele secrete ale unei retete reusite.

15. Exista vreo reteta care ti-a dat batai de cap sau care nu ti-a reusit niciodata?

       Am avut intodeauna, si mai am, probleme cu gelatina. Nu mi-au iesit bine niciodata retetele care au in compazitie gelatina.

16. Exista ceva ce gasesti deranjant la anumite retete sau preparate? Ce ai schimba la o reteta?

        Deranjant este prea mult, mai degraba inconveniente personale. La ingrediente ma pune in dificultate expresia « cat cuprinde ». As dori mai multe poze din timpul prepararii deoarece o poza face cat 1000 de cuvinte. Si in final mi-ar place ca pozele finale sa nu fie prelucrate ca sa poti sa vezi produstl rezultat nu unul « ajustat » din butoane. En nu am postat nici o poza modificata.

17. Exista vreun ingredient sau preparat pe care nu il suporti si nu l-ai manca niciodata?

       Nu exista ceva ce sa nu mananc. Daca am de ales ocolesc unele preparate in favoarea altora.

18. Ai vreun bucataras preferat? Cu care bucataras te-ai vedea facand echipa la un mare concurs de gatit?

       Sunt mai multi bucatarasi preferati. Este greu de ales unul dintre ei. Fiecare are un anumit stil si preferinte culinare si ma inspira in functie de ce pregatesc eu. La mare concurs de gatit nu as participa eu deoarece eu sunt un lenes si nu fac fata la presiunea vitezei si timpului limitat.

19. Ai facut vreo boacana in bucatarie? Daca da, care a fost aceasta?

        Am facut boacanele inerente. Am uitat in cuptor si am scos carbune, am pus zahar pe friptura, am uitat sa pun un ingredient de astea obisnuite in bucatarie.

20. Sa presupunem ca participi la un concurs cu premiu 1 milion de dolari si ai avea de ales sa mananci intre oua de soparla, melci si scorpioni. Ai refuza sau ai alege sa mananci pentru a castiga marele premiu?

         Am un principiu « sa gust din orice este comestibil ». Asa ca as manca chiar si fara premiu.

21. Daca ai fi Bucataras pentru o zi, ai schimba ceva si daca da, ce anume ai schimba in aceasta comunitate?

        Nu as schimba nimic din comunitate. Daca s-ar putea as conditiona inscrierea pe site de mai multe date personale ca sa stim cu cine « discutam » de unde este, varsta, preferinte culinare. Asa poate scapam si de reclamele de la retete.

     In incheiere, ai libertatea sa ne impartasesti gandurile sau urarile tale, ce crezi tu ca simti si ai vrea sa exprimi pentru Bucataras.ro, pentru toti bucatarasii de pretudindeni si tuturor celor pasionati de gatit!

        Ce parere buna mai elocventa pot sa simt pentru Bucataras.ro avand in vedere ca am aproape 10 ani de cand intru pe site zi de zi de dimineata pana noaptea tarziu.

        Face parte din viata mea cotidiana. Am postat retete, am legat prietenii cu oameni dragi, am ras si ne-am distrat impreuna, am impartit bune si rele dar toate cu voiosie si cu traditionalul « gateste si zimbeste ».

        La urari Motan nu este tare. Iti ureaza ca Bucataras.ro sa ramana intodeuna site-ul culinar nr. 1 si comunitatea frumoasa sa fie in continuare la fel de unita si pusa pe veselie si realizat retete minunate.      

 

Comentarii (21)

Ina

Ina
12.06.2020, 19:36

”Pe vremea aceea se facea o primire aparte in special baietilor.” ) Mamăăăă, ce primiri se făceau! )) Mulți s-au speriat și n-au mai intrat dar tu ai rezistat eroic
Mi-aduc aminte ce rușine mi-era când ți-am vazut prima dată poza , pentru că noi credeam că e cineva tinerel și de multe ori întindeam coarda în comentarii ))
Felicitări pentru tot ce faci și mult succes!

27.06.2020, 21:08

Felicitari, Vladimir! Chiar esti un om bun, calm, cu mult bun simt, vesel si meticulos, asa te percep eu! Sa stii ca retetele cu gelatina nu prea ma incanta nici pe mine, mereu am chestia asta: daca nu se incheata si o sa curga tot! Am aflat un lucru nou, ca inghetata este peparatul tau favorit! Sa fii sanatos, sa ai parte doar de zile frumoase si sa te bucuri de nepoti si copii!

29.06.2020, 06:56

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]