Istoria Pizzei

Postat de dantes in Cu de toate pe 7 Oct 2013, 10:27

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza
Istoria Pizzei

Pizza nu este o mancare strict italieneasca. Grecii antici au fost primii care au copt paini mari, rotunde si plate, peste care puneau diferite ingrediente: ulei de masline, verdeturi, condimente etc.
La inceput, in Italia a existat “focaccia”, o paine plata, coapta pe pietre fierbinti, ieftina, gustoasa si satioasa. Apoi, odata cu aducerea rosiilor din Peru, de catre conchistadorii spanioli, a inceput adevarata istorie a pizzei.

Prima pizzerie din lume s-a deschis la Neapole, iar pizzele erau coapte intr-un cuptor captusit cu lava adusa de pe Muntele Vezuviu.

Pizza, in forma pe care o cunoastem astazi, s-a nascut in 1889, datorita reginei Margherita, care, insotita de sotul sau, regele Umberto I, a facut o vizita la Neapole, unde a vazut taranii mancand niste paini mari, plate si rotunde. Regina a cerut sa guste si ea si i-a placut atat de mult, incat a inceput s-o manance ori de cate ori se afla in mijlocul poporului, lucru ce a produs consternare la Curte.

Regina Margherita i-a comandat maestrului bucatar, Rafaelle Esposito, care detinea o taverna numita Pietro II Pizzaiola, sa-i prepare o selectie de "pizzas".In cinstea reginei sale, Rafaelle a copt o pizza speciala, pe care a pus rosii, mozzarella si busuioc proaspat, reprezentand culorile steagului italian:rosu, alb si verde. Aceasta traditie culinara dainuie si in zilele noastre.

Preluare Mayra

Comentarii (9)

07.10.2013, 12:57

10.10.2013, 10:54

12.10.2013, 21:02

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava cu nuca

de RODIMUR 8

ieri la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 1

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 7

pe 21.09 la 23:18

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]