Japonia

Postat de Panacris in Cu de toate pe 24 Iul 2013, 18:24

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

ü  Ați știut că elevii și profesorii japonezi au program de curățenie obligatoriu în școli și licee. Ei participă împreună în fiecare zi timp de min.15 min.la un program de curățenie generală în liceele și școlile frecventate (vezi foto!). Datorită acestui fapt noua generație are deja grijă față de păstrarea, respectarea ordinii și curățeniei, lucruri care cu timpul devin absolut necesare deja în activitatea lor viitoare.

ü  Cetățenii japonezi care dețin animale de casă (câini, pisici) au obligatoriu întodeauna asupra lor pungi igienice speciale pt. adunarea reziduriilor eliminate de acestea pe străzi, parcuri, în aer liber, etc. Mulțumită igienei și a spiritului de responsabilitate, curățenia în Japonia a ajuns la un înalt grad în codul de comportament japonez.

ü  Cei care întrețin curățenia, salubritatea, gunoierii japonezi sunt numiți „inginerii sanatatii”!!..??  Au un venit lunar echivalent cu c.că 19500-33000 RON ?!?!..., dar pentru această „munca” participă la serioase examene date în scris și oral.

ü  Japonia este vitregită de resurse naturale. Anual este supusă la uriașe valuri marine (tzunami), uragane, sute de cutremure, dar a ajuns prin muncă și respect a 2-a putere economică în lume.

ü  Hiroshima a fost reconstruită industrial și economic complet în 10 ani de la bombardamentul nuclear din 1945 aug.06 efectuat de S.U.A. (sfârșitul celui de-al 2-lea război mondial).

ü  În Japonia este interzisă folosirea telefoanelor celulare în trenuri, restarante, în orice încăperi acoperite...

ü  Prin această se respectă deja dreptul la intimitate și liniștea celorlalți din aceea încăpere...

ü  De mici, școlarii japonezi, învață încă din clasă 1....6, despre etică și relațiile interumane?!...

ü  Poporul japonez este unul dintre cele mai bogate și civilizate din lume. Familiile japoneze nu angajează femei de serviciu sau pentru curățenie în casă...de acesta răspund doar părinții și copii din familie...

ü  În școlile japoneze nu avem examene până în clasă 3-a. Scopul educației japoneze este de a dezvoltă personalitatea individuală și gindirea copiilor, prin conștientizarea faptelor, datelor de bază ale vieții, legătură principială între ele și nu memorarea și redarea automată a celor învățate...

ü  În restaurante, bufete, terase, japonezii mănâncă sănătos variate alimente de calitate și doar în cantitatea necesară, pentru a nu aruncă și face risipă... așa arată respect față de hrană, resursa vieții umane...

ü  Întârzierea ANUALĂ în medie a unui tren japonez este de 7 SECUNDE...Japonezii au un mare respect față de timpul celorlalți, fapt pentru care sunt foarte preciși și punctuali la secundă !!!...

ü  Copii școlari după pauză de masă se spăla obligatoriu pe dinți. Sunt atenți deja la vârste fragede asupra sănătății și igienei dentare...Pauză mesei de prînz a scolarilor, studenților este de min. 30 minute pt. a se asigură o mai bună și corectă digestie a alimentelor...

ü  Când este întrebată lumea despre toate acestea, oamenii răspund :

 Această nouă generație astfel educată și formată va reprezenta în curând viitorul Japoniei...! Pun și eu o întrebare retorică: Nouă, românilor,  câte secole ne va trebui, ca să ne aliniem acestor standarde minimale de bun simț :(???

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii (6)

25.07.2013, 00:13

Stiam multe din acestea . Ordinea , igena , disciplina aduc progres social si implicit economic

25.07.2013, 22:49

Te invit in trenurile cu care fac eu naveta sa vezi cum inteleg romanii sa respecte dreptul la intimitate si la liniste . Nu iti recomand sa le faci observatie , pari o persoana mai sensibila . Nu e vorba doar ca nu se stiu unele reguli de comportament , pur si simplu multi n pot sa respecte astfel de reguli si ar trebui sa li se interzia accesul in mijloacele de transport in comun . Proprietarii de caini din orase sunt niste generatori de infectii si mirosuri pestilentiale si sunt convinsi ca au acest drept .La romani , cine face curatenie la locul de munca sau intr-un spatiu public este mai prost decat ceilalti care se simt valorizati cu cat sunt mai nesimtiti si mai puturosi .
Multi dintre angajatii CFR (nu se pot numi ceferisti multi dintre ei ) nu au niciun respect fata de disciplina , nu au cultul muncii .La ei totul se calculeaza in functie de spaga pe care o pot da sau pe care o pot primi . Calatorii, clientii , nu sunt priviti ca cei care le platesc salariile .
In localurile publice si nu numai importanta este fala .Multi clienti fac fel de fel de mutre desi acasa rareori sunt in stare sa puna pe masa o mancare de o calitate asemanatoare . Despre risipa nu are rost sa mai vorbim .Igiena personala este deficitara chiar si la persoane care au venituri mai mult decat decente .Mizeria din spatiile publice reflecta gradul de igiena personala a multora dintre romani . Ce spui tu sunt pentru noi doar vise .

31.07.2013, 12:30

Super articol! Ce sa zic.....suntem la ani lumina distanta de un asemenea comportament. La noi, copiii se intrec in gadget-uri si dispozitive care mai de care mai evoluate (cu toate ca japonezii ar fi mai indreptatiti sa faca asta , si isi ocupa mintea numai cu lucruri lipsite de valoare! Cat despre bun simt.....ne cam lipseste )

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola