Julie and Julia - a nu se viziona pe stomacul gol!

Postat de Adinuta in Cu de toate pe 17 Ian 2010, 18:08

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

"Bucataras.ro si-a propus in 2010 sa inaugureze rubricile "Editorial". Cristi Papa Bun va scrie cititorilor bucataras.ro despre "Ustensilele de bucatarie" in rubrica 'In bucatarie" si a debutat AICI cu un aparat de facut taietei.

A doua rubrica va fi sustinuta de Adinuta (foto, stinga). Absolventa a facultatii de Jurnalism din cadrul Universitatii Bucuresti si masterand la Varsovia, Adinuta are un talent literar aparte. A publicat in liceu cartea "Cri, orasul in care cresc fluturii", pentru care a primit premiul "Constantin Stefuriuc".

Editorialul Adinutei se numeste "Cu de toate", dezvaluind astfel o rubrica vasta, ce va aborda subiecte culinare privite din unghiuri aromate.

Primul episod este dedicat filmului "Julie and Julia", a carui cronica o puteti citi mai jos"

Bucataras

 

"Julie and Julia" este un film despre ingredientele ce fac lumea sa functioneze: o doza de umor si autoironie, un pic de optimism, esecuri si dorinta de a continua. Dar ce mi-a placut cel mai mult la acest film este ideea ca in viata poti face orice, poti sa o iei de la capat, poti sa te reinventezi, sa te schimbi, sa incerci ceva nou. Si ca si "Ratatouille", acest film este dovada ca oricine poate gati, mai ales cu zambetul pe buze, vorba Bucatarasilor.

Julia Child a captat pentru prima oara atentia americanilor prin cartea "Mastering the art of French cooking" (un best-seller in 61, fiind reeditata de atunci de peste 40 de ori), dar a devenit cu adevarat indragita atunci cand a facut o omleta, nu oriunde, ci in cadrul unei emisiuni. Aceasta intamplare a propulsat-o in lumea televiziunii si in casele gurmanzilor din America.

Filmul surprinde etape din viata acestei femei, cand proaspat maritata si total anonima, ajunge la Paris. Si uite asa, in jurul varstei de 40 de ani, dupa ce a lucrat pentru OSS cativa ani, se inscrie in faimoasa scoala de bucatari Le Cordon Bleu, iar aventura ei cu bucataria incepe. Meryl Streep este extraordinar de calda, amuzanta si pe alocuri ciudata in acest rol si reuseste chiar sa para a fi foarte inalta (Julia Child avea 1,88m ) Julie in schimb (da, au si nume asemanatoare) este o tanara de aproape 30 de ani, tot maritata si recent mutata intr-un apartament mic, deasupra unei pizzerii din New York. Spre deosebire de Julia (Amy Adams), prezentata in contextul anilor 40, Julie traieste in zilele noastre. Inconjurata de prietene cu cariere de succes, ea simte ca s-a abatut de la visele pe care le avea si ca undeva, pe drum, s-a pierdut. Ar incepe un nou proiect, ceva care sa o puna in miscare, sa o pasioneze si relaxeze, sa-i confere o certitudine. Toate aceste framantari le dezbate intr-o zi cu sotul, in timp ce molfaie cu pofta niste felii de paine prajite in unt, acoperite de un strat generos de rosii, ardei si alte bunatati proaspete.

Julie & Julia Trailer from RealTVfilms on Vimeo.

Recunosc ca pentru cateva secunde eram mai atenta la ce gateste, decat la ce spune. Iar imagini imbietoare vor exista pe tot parcursul filmului, asadar, fie inarmati-va cu niste pop-corn sau altceva de rontait, fie mancati bine inainte :) Si uite asa, deasupra farfuriei cu mancare, Julie decide sa realizeze toate cele 524 de retete din cartea Juliei Child intr-un an de zile. Totul urmeaza sa fie povestit pe un blog. Blog care exista si acum, sau cel putin ultima parte din el Julie/Julia project.

Iata o paralela intre actori si personajele reale (sursa)

Ce a iesit? Urmariti filmul si veti afla!

Comentarii (45)

28.01.2010, 20:24

Dany, tu ti dai la mini? ti pup si eu cu foc

02.02.2010, 15:38

f tare filmul. mi-a fost foame non-stop cat timp l-am vizionat

02.02.2010, 16:23

mie-mi spui eu imi dadeam palme ca nu am rosii si paine prajita si unt si... de tooaate

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!