Karma , destin , sau proasta crestere ?

Postat de Mutulica in Bucataras in oras pe 7 Dec 2012, 12:06

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza
Karma , destin , sau proasta crestere ?

 Suntem pusi in fata unor enigme greu de patruns cu mintea , in absenta sufletului purificat de credinta . Din aceasta cauza ,  suferinta are un rol benefic , desi suna cinic . Romanii sufera de o maladie autoimuna , rezultat al deciziilor pe care le-au luat in fiecare zi , de la aparitia lor pe pamant . Semnalele sunt tot mai puternice dar inca nu sunt suficienti oameni capabili sa le auda . Sunt sigur ca vuietul final  va fi auzit  de  toti cei ramasi dar va fi prea tarziu .

La nivel spiritual toate popoarele au un corp unic iar poporul roman se ataca el insusi pe sine . La nivel individual  , al cetatenilor care fac parte din acest organism numit poporul roman , acest lucru nu este o raritate  , o exceptie a naturii sau un ghinion inexplicabil ci , pe zi ce trece  , devine un flagel al asa zisei civilizatii moderne  cu o crestere dramatica a numarului celor bolnavi si fara nicio speranta de vindecare . Se cunosc zeci de boli autoimune , numarul celor descoperite este in crestere si s-a mai aflat ca boli ca schizofrenia , autismul , bulimia , anorexia , chiar si unele forme de cancer , au cauze autoimune .

Cum iau nastere aceste boli , li se poate prevedea evolutia in functie de fiecare caz particular si pot fi ele vindecate ? La aceste intrebari se poate raspunde la nivel superficial , de fatada si sa  avem mai tarziu alte probleme  mai mari , sau putem ajunge la radacina tuturor lucrurilor .

Stiinta ne-a ajutat sa aflam ca exista o predispozitie genetica , asa cum unii au o predispozitie pentru minciuna , hotie , tradare , pe cand altii sunt predispusi la munca , talent in diferite domenii  sau au o rezistenta deosebita , fizica  , psihica . Deci genele noastre fac diferenta , ne impart in bolnavi si sanatosi , in perfomeri sau condamnati la infrangere . Cu toata aceasta certitudine riguros demonstrata de catre oamenii de stiinta , savantii  afirma ca genele noastre nu ne dau un verdict categoric ci doar ne avertizeaza , constituie o suma de riscuri pe care le putem evita sau nu , in functie de modul nostru de viata . Zestrea genetica primita de la stramosi nu ne ofera un raspuns  la problemele cu care ne confruntam in viata . Si  cand omul nu este in stare sa gaseasca singur  un raspuns  este nevoit sa se intoarca cu fata catre Dumnezeu .

De fapt , la problemele cu care ne confruntam contribuie enorm de multi factori si intelepciunea populara a fost mai aproape de solutie decat toate eforturile cumulate ale savantilor . ”Parintii mananca aguride si se sterpezesc dintii copiilor” , ” pe copii trebuie sa-i saruti doar in somn ” sau ” omul sfinteste locul” . Biblia ne spune ca unii oameni au sangele stricat si tot din aceasta carte aflam ca sotul care respecta cele zece porunci  isi sfinteste si partenerul . In familiile credincioase care respecta preceptele religioase se nasc copii sanatosi  , care isi bucura parintii  si sunt binecuvantati cu tot ce le trebuie .Tot din Biblie putem afla povesti care par unora la nivelul copiilor batuti in cap despre cum orice fapta are o rasplata si cum au fost pedepsiti sau recompensati oamenii din trecut , cum au prosperat si cum au disparut popoarele din vechime .

Stiinta este o expresie a spiritului scanteitor al omului , facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu , asa ca , uneori din ambitia de a fi deasupra tuturor lucrurilor  , descoperim cauza colapsului sisemului imunitar : deprinderile alimentare , toxinele din atmosfera , din alimente , din lucrurile cu care intram in contact , chiar si stresul  .Totusi , ca un facut  , orice noua descoperire stiintifica  ne pune in fata unor noi provocari , mai mari decat cele precedente  , in loc sa ne linisteasca sufletele pentru ca am raspuns la intrebarile ce ne framantau . Omul , aceasta fiinta vesnic iscoditoare , a aflat ca toti factorii mentionati  influenteaza  simptomele , nu problemele in sine . Medicii incep sa  fie interesati de abordarile holistice (pe timpuri , vracii erau si preoti si conducatori  si sfatuitori ai comunitatii ) si au ajuns la concluzia ca toate aceste probleme sunt provocate de faptul ca medicamentele , igiena , vaccinurile  au anihilat actiunea microbilor , virusurilor , parazitilor , in asa masura incat sistemul imunitar rareori are ocazia sa lupte si ,  din lipsa de activitate , este frustrat  cautand noi tinte in organismul propriu .

 Primii sapte ani din viata noastra sunt cei care ne determina destinul  deoarece atunci se dezvolta sistemul imunitar . Sa fie intamplator faptul ca tot atunci ne insusim  sau nu  regulile de convietuire in societate , ne formam caracterul , invatam sau nu sa ne iubim aproapele , tara , poporul ? Tot atunci incepem sa ne cautam un rost in viata si facem primii pasi pentru a ne insusi deprinderile care ne vor permite sa traim decent sau sa ne adaptam la factorii de mediu  . Cei care au studiat dupa manualele scrise in occident spun ca suntem influentati de fenotip . Cei ca mine , pentru care  lumina a venit mai intai de la  rasarit ,  spun ca,  in functie de stimuli , oamenii  capata reflexe conditionate , dupa cum le-a denumit Pavlov .

Ar fi raspunsurile  perfecte  , daca nu am sti ca patrulele trimise de catre sistemul imunitar au misiunea de a detecta si ataca tot ce este strain in corpul nostru . Cand intalnesc celule pe care nu le pot  identifica , dau alarma , declansandu-se producerea de anticorpi . Limfocitele sunt instruite pentru a recunoaste celulele noastre si a ataca doar corpii straini . Acum insa ne confruntam din ce in ce mai mult cu limfocite care reactioneaza la tesuturile proprii ca si cum ar fi  straine .  Asa apar inflamatiile , eczemele , testurile nu isi mai indeplinesc functiile si se autodistrug .

Oamenii de stiinta , in general , neaga existenta sufletului sau interventia divinitatii dar unii afirma ca au gasit "particula lui Dumnezeu" iar altii , in urma unui experiment controversat  , au aflat care este greutatea sufletului : 21 de grame . Nu va spun cine cred eu ca instruieste limfocitele T sa recunoasca celulele corpului nostru si sa nu le atace pentru ca intru intr-o polemica  unde argumentele stiintifice nu pot fi combatute cu argumente de aceeasi factura . Stiinta a identificat glanda situata intre stern si inima , timusul , ca fiind locul de instructaj dar nu si autorul.

Stiinta ne spune ca orice  boala are o cauza psihosomatica . Sistemul imunitar nu se mai poate modela dupa ce trec primii sapte ani de viata si se confrunta cu probleme  necunoscute pe care nu a fost invatat sa le recunoasca si sa le rezolve . Medicii pot afla care sunt acele probleme daca studiaza viata pacientilor . Pentru a evolua si a fi capabili sa facem fata vietii , avem nevoie sa ne lovim singuri de greutati iar  parintii si cei apropiati  trebuie sa ne ajute sa trecem prin ele , nu sa ne protejeze cu dragostea lor excesiva  , pentru a putea sa aflam cine suntem si cum ne putem integra in societate si care este rostul nostru in viata .

Ce ne facem daca ramanem curiosi si aflam ca orice boala are o cauza spirituala si ca nimic nu e intamplator pe lumea asta ? De aici munca de Sisif a oamenilor de stiinta  , confruntati cu simptome nespecifice si cu probleme fara rezolvare , pentru ca sunt pusi sa alerge asemenea limfocitelor T ,  dupa tinte false . Nici nu mai stim ce sa spunem cand vedem cum se deruleaza viata noastra , intr-un mod atat de haotic , incat totul ni se pare de neexplicat si nedrept . Problema capata conotatii apocaliptice daca ne gandim la societatea in care traim , ce pare ca agonizeaza fara speranta . 

Si totusi exista solutii . Un raspuns pot sa va dau si eu , numai ca , dupa cum v-am spus de atatea ori , eu sunt ala prostul care face pe desteptul pentru a va obliga sa ganditi , caci nu exista solutii universale decat la problemele universale  ori fiecare dintre noi este un unicat si solutiile sunt la fel de specifice .

Viata pare nedreapta dar gandim asa doar cand privim lucrurile la nivel superficial si actionam animalic si simplist , asemenea cainelui lui Pavlov , vaduviti fiind de o educatie potrivita si tarati fiind de deciziile luate de inaintasii nostri . Colapsul societatii romanesti ni se datoreaza in mare masura , dupa cum  ce ni se intampla  in viata  este rezultatul deciziilor ce ne-au transformat in niste mutanti  cu tot mai multe celule pe care limfocitele T nu le recunosc . Nu doar in societate si in  organismul nostru se dau lupte fratricide . Planeta a inceput sa ne priveasca , asa cum si suntem , ca niste agresori si sistemul sau imunitar intra in conflict cu noi , periclitandu-ne existenta . Daca oamenii  nu realizeaza ca sunt intr-un moment de cotitura ,  nu vor lua deciziile potrivite ce le vor permite sa identifice adevaratii lor dusmani .

Ce putem face noi insine ? Totul , o multime de lucruri  , sau nimic !

 “Ai grija ce gandesti , gandurile tale devin cuvinte . Ai grija ce spui , cuvintele tale devin obiceiuri . Ai grija ce obisnuiesti sa faci , obisnuintele devin caracter . Analizeaza-ti  caracterul , iti devine destin .” Frank Autlaw .

 Foto

 

Comentarii (4)

07.12.2012, 20:01

Multumesc mult celor care au citit si care sunt in numar mai mare decat ma asteptam eu , dat fiind subiectul .Ma asteptam ca macar una dintre persoanele pentru care am scris , sa fi citit .Nu aveam pretentia sa fie de acord cu mine .Dupa cum am spus de nenumarate ori , eu sunt ala prostu' care face pe desteptul pentru a va determina sa ganditi .

10.12.2012, 13:43

Planeta a inceput sa ne priveasca , asa cum si suntem , ca niste agresori si sistemul sau imunitar intra in conflict cu noi , periclitandu-ne existenta . Daca oamenii nu realizeaza ca sunt intr-un moment de cotitura , nu vor lua deciziile potrivite ce le vor permite sa identifice adevaratii lor dusmani ." Asta spune afirma si sotul meu de vreo 5 ani incoace, din pacate De fapt el spune ca suntem extraterestrii aterizati pe acesata planeta, fiindca ne bate joc de tot ce ne ofera

03.04.2013, 10:51

Scrii foarte frumos...sunt sigura ca ar iesi din mainile tale o carte minunata!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!