La Tv Paprika, în luna martie vă propunem un regal culinar

Postat de TVPaprika in Bucataras FoodPR pe 11 Mar 2015, 13:53

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

 La Tv Paprika, eleganţă, stil, rafinament în bucătărie

La Tv Paprika, în luna martie vă propunem un regal culinar şi vedeta este Bucătăria Italiană.
Astfel, vom descoperi minunatele preparate culinare ale bucătăriei italiene în fiecare zi de la ora 14:00.
TV Paprika a pregătit noi programe pline de savoare, călăuzele noastre fiind renumiţi bucătari italieni. Emisiunile lunii martie, vor prezenta bucătăria italiană aşa cum este ea, cu arome specifice. Emisiunile ce vor fi difuzate zilnic la Tv Paprika: Dolce vita à la David Rocco, Evadare pe coasta Amalfi cu David Rocco, Doi italieni cu bun gust, Evadare în Italia cu Gino, Căutând pizza perfectă, vor aduce o mai bună informare despre cum putem să gătim în stilul celor din fascinanta Italie.
Tot în martie, învăţăm alături de Clarissa Dickson Wright, care ne va călăuzi în gastronomia medievală dar ne va fi şi ghid al eleganţei culinare şi stilului în bucătărie.

Pe urmele reţetelor din trecut- Premiera: 22 Martie ora 20:30

Multă lume consideră că dna Beeton a fost mama bucătăriei engleze, însă Clarissa Dickson Wright îşi menţine părerea că revoluţionarea obiceiurilor culinare englezeşti i se datorează lui Hannah Glasse.
Renumita carte de bucate a lui Glasse, The Art of Cookery („Arta culinară”) a avut 33 ediţii în 50 de ani şi a fost cel mai mare bestseller gastronomic din secolul 18. Pe lângă faptul că a prezentat publicului larg bazele eleganţei în mâncare, cartea a transformat-o pe Hannah Glasse în regina neîncoronată a gătitului în rândul clasei mijlocii aspirante.
Instituţia „dinner party”-urilor cunoscute astăzi, a cinelor consumate cu musafiri, provine tot de la Glasse. Predând gospodinelor secretele gătitului, le-a dat şi cheia eleganţei culinare şi stilului în bucătărie.
În acest documentar bogat, Clarissa Dickson Wright explorează cum se putea găti într-o bucătărie din secolul 18 fără apă curentă, gaz sau electricitate. Mai mult, va încerca una dintre reţetele cele mai importante ale lui Hannah Glasse, în condiţiile sus-menţionate, care nu este altceva decât prima reţetă de curry apărută în Anglia. Oare mâncarea preparată poate satisface cerinţele gurmanzilor contemporani?
Astăzi Anglia se bucură de Delia Smith şi Nigella Lawson, dar Hannah Glasse a fost prima adevărată zeiţă a bucătăriei britanice şi primul bucătar celebru din Marea Britanie.

Clarissa şi bucatele regelui- Premiera: 28 Martie ora 20:30

Britanicii adoră cărţile de bucate – anual sunt vândute milioane de exemplare, iar bucătarii lor celebri sunt trataţi cu respectul cuvenit alteţelor regale. Dar oare de unde provine acest obicei? Clarissa Dickson Wright, declarată amatoare de bucate medievale, îşi propune să descopere cea mai veche carte de bucate cunoscută din Anglia, The Forme of Cury („Formele gătitului”). Documentul vechi de 700 de ani provine din timpul regelui Richard al II-lea şi conţine reţetele bucătarului regal. Oare cum a influenţat acest manuscris vechi obiceiurile culinare de astăzi? Clarissa, adevărată călăuză în gastronomia medievală, scoate praful de pe reţetele seculare de mult uitate şi descoperă bucatele care se bucură de popularitate şi acum.

Despre TV Paprika:

Lansat în România în toamna anului 2008, TV Paprika este singurul canal TV dedicat gastronomiei şi stilului de viaţă sănătos.
TV Paprika urmăreşte prin emisiunile sale conservarea tradiţiilor culinare şi împărtăşeşte telespectatorilor, într-o manieră plină de viaţă, reţete unice şi taine din bucătăriile internaţionale.
TV Paprika face parte din portofoliul AMC Networks International.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii (2)

11.03.2015, 14:24

De urmarit!

26.03.2015, 08:20

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!