LOVE STORY

Postat de Mutulica in Cu de toate pe 2 Aug 2012, 09:31

Articol pe placul a 21 bucatarasi
comenteaza

Ortodocsii sunt in postul Sfintei Marii . Traditia spune ca persoanelor care tin Postul Maicii Domnului cu credinta in suflet , rugandu-se neincetat si respectandu-i intocmai restrictiile , li se pot indeplini toate cerintele . La Poarta Raiului nu am de gand nici macar sa bat dar , chiar daca sunt un om cu multe pacate , vreau sa merg pe drumul traditiei crestine  . E drept , fac acest lucru  mai incet , cercetand daca nu este nevoie si de schimbari care sa ne apropie de adevarata credinta ,  cu multe pauze si abateri , dupa propriile puteri . Ultima mea scriere  ,"BA PE-A MA-TII !" ,  de care nu numai ca nu ma dezic ba chiar o vreau citita de cat mai multi , nu e in spiritul  crestinismului referitor la ce trebuie sa facem in timpul postului si de aceea vreau sa va impartasesc niste ganduri de-ale mele  mai aproape de preceptele religioase  .
 

Aflam de sufletul pereche  din romanele de dragoste  si , cei mai framantati de problema , din cartile de filosofie . Clisee roz s-au intrupat in filmele hollywoodiene  sau indiene  in care el si ea imediat ce s-au intalnit sunt intr-o reciprocitate sufleteasca si instantaneu realizeaza ca au in fata ursitul sau ursita si de aici incolo nu le ramane decat sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti fara sa miste un deget , fara teama de a fi despartiti de necazuri , derapaje  sau  evenimente neprevazute  .

Peste noi a trecut tavalugul experientelor mai mult sau mai putin amare care ne-au lasat  debusolati  , nemultumiti ca  , desi am licitat  cu tenacitate  pentru gasirea perechii ideale  , am ramas cu enigma sufletului pereche nerezolvata  , supraestimandu-i existenta  , fiind in mod iluzoriu convinsi ca acesta exista exact ca in visele induse de cliseele pe care le-am inghitit pe nemestecate si ca ne e dat tuturor  sa cunoastem aceasta implinire , indiferent de felul nostru de a fi  sau de  conjuncturile in care ne e dat sa traim  .

Iluziile cu care ne amagim existenta sterila si monotona ne influenteaza deciziile si refuzam sa vedem ca “sufletul pereche” imaginat de noi este o Fata Morgana imposibil de atins si intrupat intr-o viata  normala . Fidelitatea fata de un astfel de mit ne ingreuneaza existenta ,  ne transforma in cautatorii Sfantului Graal si ne tin departe de relatiile  de lunga durata cu persoane obisnuite , asemenea noua , care ne pot face fericiti daca nu ne pot duce in extaz . Goana  disperata generata de  dorinta de a fi ” in randul lumii”  si de presiunile exercitate de familie si cunoscuti  ne fac mult rau  si ne impiedica sa realizam ca “sufletul pereche” este de fapt doar un concept  , o reprezentare la modul  ideal   care desemnează o potrivire  perfecta in planul sexual  si al conceptiilor despre lume si  viata    între un bărbat şi o femeie  ce nu sunt niciodata obositi , stresati sau bolnavi si care nu au mintea plina cu tot felul de gunoaie  adunate din mass-media .

Sufletele pereche nu au capricii , nervi ,  nu trag parturi niciodata si au dimensiunile exact ca in visele noastre  . Sufletele pereche din visele noastre  nu se trezesc in pat cu noi si nu le vedem niciodata  chipul ravasit de somn . Contul lor bancar este atat de  bine burdusit incat  nu reusim sa cheltuim toti banii indiferent ce cumparam .

Diverse curente  mai mult sau mai putin filosofice ne fac sa fim convinsi ca  toate sufletele au  predestinat  să se întâlnească cu  perechea ideala .

 Platon spunea ca  fiinţele umane , la facerea lumii , ar fi avut  patru braţe , patru picioare şi un singur cap cu două feţe . Zeus le-a  tăiat în două ,  condamnându-le să petreacă restul vieţii lor căutându-şi partea lipsă .

Mitul androginului originar are la baza  idea ca ,  in timpul reîncarnărilor , cele două suflete se regăsesc şi se contopesc  ,  arzându-şi karma . Chinezii spun  “tian sheng yi dui”- un cuplu ales de Cer . Evreii numesc acest suflet pereche – bashert –destin . Romanii ii spun ursit .

Psihologii nu ne lasa nicio speranta  : credinţa în "sufletul pereche"  ne  face mult rau pentru ca proiectam asupra   fiecarui  partener  o holograma idealista ,  irealizabila . Iubitii imaginati sunt perfecti  , mai buni decat cei reali pentru ca nu sunt supusi  imprevizibilei  si dezumanizantei vieti moderne . Copii nascuti dintr-o astfel de  holografie sunt ca niste papusi , vesnic ascultatori  si dornici sa ia numai premiul intai .

Dragostea adevarata  se construieşte  cu rabdare si nu se bazeaza pe atracţia fizică de moment  ,  ci are la baza  percepţia realista a starilor si sentimentelor experimentate impreuna cu partenerul . Sigur , iubirea este generata de chimia dintre doi oameni  ,  dar înseamnă în acelaşi timp şi  modul cum reusesc sa treaca impreuna peste greutatile inerente unei  existente   obisnuite  , nu ca cele de basm atat de prezente in filme , carti si in barfele ce rareori au corespondenta in realitate  .  Celor  cu instincte pragmatice  duse la extrem  viata le ofera  surpriza de a descoperi ca in dragoste capitalul  adunat  de la  doi oameni nu da intotdeauna cu plus si ca prea multele plusuri  materiale in absenta inefabilului nemasurat in cifre    duc la un minus egal cu o despartire .

Biserica  , in loc sa rezolve problema  , o lasa in coada de peste ametindu-ne cu pilde care nu ni se mai potrivesc . Cand mesajul e potrivit  ne paste necazul ca preotul sa fie departe de pildele pe care le propovaduieste si sfaturile  sale  au efectul bancurilor bune   . Apropo  , scuzati devierea de la subiect  , exista macar in orasele mari asezaminte pentru familiile aflate in dificultati economice  , unde acestea sa primeasca hrana si adapost pana isi rezolva problemele  ? Are vreo  biserica  macar niste programe sau locuri  in care tinerii sa se intalneasca si sa se cunoasca  fara a boscorodi fanatic psalmi de neinteles pentru multi ? Sau lasa  sa se intample acest lucru doar in cluburi si restaurante  pentru ca apoi sa se predice ipocrit din amvon despre tinerii debusolati ai zilelor noastre  ?  Cand e vorba sa ne usureze de bani metodele sfintei institutii sunt teribil de eficace si de moderne  ... Atunci sa apelam la experti pentru ca in societatea moderna toata lumea se bazeaza pe  ei . Acestia ne spun ce sa mancam , cum sa ne imbracam , in ce sa ne investim banii ,  cu cine sa votam  . De ce nu ne-ar spune si cu cine sa ne  casatorim  ?  Babele de pe timpuri nu erau , la urma urmei  ,  niste experti ? De cele mai multe ori , insa , ca mai toti expertii si cei matrimoniali nu fac altceva decat sa ne comunice niste retete prestabilite  care , in cazul nostru , ghinion , nu se aplica . De ce sa nu v-o spun franc :  ”expertii” sunt seducatori , de la inaltimea doctoratelor(c-asa-i la noi )  ne lasa impresia de supraoameni atoatestiutori  care  ne pot consilia in cele mai dificile probleme dar de fapt  astia vorbesc de cele mai multe ori prostii  . Bebe sexologul e divortat si  pare ca are nevoie el insusi nu numai de un consilier matrimonial ci si  de un psiholog  .

Peste toate aceste elemente greu de cuantificat s-au suprapus structurile unei societati alienante , straine de sufletul romanesc  , care ne-a amplificat defectele si tarele genetice  ,  generand  noi crize si aducand legaturile sufletesti intr-un impas fara precedent . Astazi mai mult de jumatate dintre casatorii se destrama . 60 la suta dintre cuplurile care se casatoresc a doua oara ajung  din nou la divort .  Jumatate dintre femeile tinere  din aceasta tara sunt singure !  Si de ce ar fi altfel daca tot nu ne putem indeplini idealul utopic . Actuala clasa conducatoare nu ne spune un adevar crud : nu putem trai dupa modelul occidental care a perpetuat nepermis de mult mitul societatii de consum pentru ca acesta a esuat si la el acasa  ! Nu putem avea toti  masina , concedii de vis ,  casa in proprietate personala , traind pe datorie , risipind resursele din ce in ce mai putine  , de multe ori doar pentru a ne satisface niste mofturi  !  Si nici nu putem sa luam de bun tot ce vedem la tv si sa alergam  in timpul liber  dupa  divertisment sexual . Daca vom continua sa alergam dupa himere vom ajunge ca magarul care fuge dupa un morcov atarnat in fata capului  : epuizati si pacaliti de calaret .  Asa patesc toti cei care se injuga  cu un jug nepotrivit , au parte doar de multa durere . O societate care da frau liber instinctelor primare pentru ca nu poate rezolva necesitatile sociale nu poate avea sanse de supravietuire . Pentru  a putea sa ne rezolve problemele , conducatorii acesteia trebuie sa dea dovada de sinceritate , straduinta si  stiinta de a gasi momentul si metodele potrivite . Observati viata politica romaneasca ! Credeti ca in parlament si in guvern  sunt oameni capabili sa ne rezolve problemele , atata timp cat politicienii sunt mai preocupati sa scape de dovezile care-i pot trimite in celula cu Adrian Nastase ? Sunteti convinsi ca exista macar un singur lider politic care sa detina solutia iesirii noastre din impas ? Daca ati gasit macar un singur politician capabil sa ne rezolve problemele    , iubindu-si  neamul   si tara  mai mult  decat   argintii   ,  va rog sa-mi povestiti si mie pentru ca ar fi un adevarat love story   .  Cu happy end !

 

Comentarii (48)

27.08.2012, 09:50

Interesant, ai multa dreptate

Cat despre "Peste noi a trecut tavalugul experientelor mai mult sau mai putin amare care ne-au lasat debusolati,nemultumiti ca , desi am licitat cu tenacitate pentru gasirea perechii ideale, am ramas cu enigma sufletului pereche nerezolvata" - pacat ca se intampla asa in foarte multe cazuri. Eu am noroc cred, pentru ca sunt o fire extrem de optimista si nu sunt genul sa fiu debusolata la nesfarsit. Nu cred nici intr-un unic suflet pereche ci in mai multe, hi hi! Adica in viata dai peste oameni cu care te potrivesti intr-o masura mai mare sau mai mica, depinde. Cu unii se schimba in timp, pe masura ce fiecare se dezvolta si poate deveni altcineva, diferit de cum l-ai cunoscut initial. E complicat. Dar cred ca de un suflet cel mai pereche as vorbi cand as fi foarte batrana si imi voi fi trait viata alaturi de cineva si voi privi in urma si voi zice "da, mai, uite ca tu ai fost mereu" sau na, in cea mai mare parte din timp Ca acum, cat inca mai am lucruri inainte pot sa ma iluzionez ca cineva e si sa fiu extrem de convinsa si sa mi se dovedeasca de fapt ca n-am avut dreptate.

Observ ca iti place sa tot amintesti de femeile singure. Pai daca jumatate sunt fara iubit/sot inseamna ca si jumatate dintre barbati sunt cam la fel Pentru ei nu e tragic? Sau doar sexul feminin trebuie compatimit? Desi nu vad de ce e atat de trist totusi ...Cred ca intr-adevar, multe femei au asteptari nerealiste, la fel cum si multi barbati viseaza la himere desprinse din reviste, papusi tacute care nu plang, nu se enerveaza, sunt mereu perfect epilate si parfumate si nu au alta grija si pasiune decat sa ii multumeasca. Na, ce sa zic, usor nu e, insa nici rau, mai tine si de fiecare sa-si stabileasca prioritatile si sa-si dea seama ce vrea cu adevarat. Si sa lupte. Eu o sa mor optimista si fericita, sunt precisa (tocmai pentru ca sunt optimista rau) si pentru ca am fost si jos si am reusit sa ma ridic.

27.08.2012, 12:13

Bine ai revenit , Adinuta !
Barbatii ,majoritatea lor , cel putin , suporta cu placere celibatul si nu zburda de fericire pentru ca se casatoresc . De aceea m-am adresat femeilor , care cauta in mod constient implinirea prin casatorie .Orice ar spune modernistii , familia este celula de baza a societatii si singura care poate asigura o copilarie fericita si un spor demografic sanatos .
Daca nu iti mai raspund imi cer scuze .Inca sunt in concediu si eu in aceasta perioada chiar simt ca traiesc .

27.08.2012, 18:09

"Barbatii ,majoritatea lor , cel putin , suporta cu placere celibatul si nu zburda de fericire pentru ca se casatoresc . De aceea m-am adresat femeilor , care cauta in mod constient implinirea prin casatorie .Orice ar spune modernistii , familia este celula de baza a societatii si singura care poate asigura o copilarie fericita si un spor demografic sanatos ." - pai uite exact de asta trebuie sa te adresezi barbatilor! Ca ai zis si tu, femeile alearga spre casatorie ca albinele in flori.. sau alergau, ca intre timp s-au prins ca nu doar barbatii pot sa zburde un pic. Dar acum, din ce spui chiar tu, eu logic vad sa fie imbiati mai tare barbatii spre familie, nu lasat totul in carca femeii ca nu e chiar corect. Ei, noi sa fim sanatosi, discutiile pot fi interminabile Concediu frumos, sa te odihnesti si s-o pupi pe Ina

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola