Mancaruri dupa retete din cea mai veche carte de bucate, la un festival din Romania

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 16 Iun 2016, 11:22

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza

In Romania va avea loc si in acest an Porolissum Fest, unde, printre altele, vor putea fi gustate mancaruri gatite dupa retete din cea mai veche carte de bucate din lume, cea a gastronomului antic Apicius.

Si mai mult, acestea vor fi preparate de celebrul chef Antonio Passarelli si de maestrul bucatar Mircea Groza. Preparatele vor fi gatite in cadrul unei bucatarii romane reconstituite in castrul de la Porolissum.

Manifestarea a ajuns la cea de-a saptea editie, iar in 2016 va avea loc in perioada 2-3 iulie, la castrul roman de la Porolissum, in apropierea municipiului Zalau.

Corina Bejinariu, managerul Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau, a declarat pentru Agerpres:

"In dorinta de a dezvolta evenimentul si de a incerca sa-l aducem la o anvergura internationala, anul acesta ne-am propus doua zile de program. Elementul de maxima noutate in raport cu toate celelalte sase editii e legat de faptul ca am adaugat o componenta importanta de gastronomie antica. O intoarcere in timp in lumea savorilor din antichitate poate sa fie un plus de atractivitate pentru pentru festival, de aceea nu avem numai o reconstituire istorica la nivelul punerii in scena a diferitelor evenimente istorice, ci va fi si o replicare a bucatariei antice.

Aceasta componenta e sustinuta la un nivel promitator, in sensul in care il avem ca invitat pe celebrul chef Antonio Passarelli. El va fi indeaproape sustinut de maestrul bucatar local, Mircea Groza. Pe langa demonstratia lui Antonio Passarelli va fi si un concurs de gastronomie cu retete preluate din celebra carte din Antichitate a lui Apicius. Vom avea si o replica a unei bucatarii romane, o reconstituire, o incercare de sugerare, atat cat zona ne permite, in asa fel incat sa putem reconstitui si atmosfera epocii respective."

In programul acestei editii va exista si o serie de ateliere interactive, de prepararea painisoarelor romane, a biscuitilor stampilati, a vinului aromatizat si a ceaiurilor miraculoase. 

Intregul program al festivalului il puteti consulta aici.

Sursa foto: facebook.com
Sursa articol: agerpres.ro

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (2)

16.06.2016, 20:14

Ce fain! E prea departe și într-o perioadă aglomerată :S Poate anul viitor

16.06.2016, 20:30

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu mere si scortisoara
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!