Meseria de a fi …OM

Postat de diaconta in Cu de toate pe 28 Oct 2012 | 5540 vizualizari

Comentarii (42)

Ina

Ina
28.10.2012, 22:06

Cat de bine te inteleg, Dia' ...
Sanatate multa mamei , iar tie putere sa mergi mai departe si sa intalnesti cat mai multi... Oameni

28.10.2012, 22:08

Asa de frumos scrii!

ela

ela
28.10.2012, 22:11

si eu am umblat in ultima vreme pe la doctori foarte mult...am avut surpriza sa dau peste niste oameni amabili,foarte draguti si saritori,care m-au ajutat cat de mult au putut...poate pentru ca am platit peste tot atat taxele cat si suplimentul ,mare lucru...dar poate ca daca ajungeam la cele de stat,nu stiu daca mai era la fel

28.10.2012, 22:17

Ina sa dea Dumnezeu sa putem sa ramanem oameni in pofida tuturor impedimentelor

28.10.2012, 22:20

Cat de bine ai punctat.din pacate m-am confruntat de multe ori cu asemenea medici care stateau doar cu mainile si buzunarele intinse sa le umpli si nici mare lucru nu iti faceau.Desi ar fi necesar poate sa merg macar la doua luni la medicul de familie sau altul refuz sa fac acest lucru pentru ca am ajuns sa nu ii suport si nu imi place sa le dau mita.Merg doar in caz de urgenta si pentru reteta mamei, in rest nici sa nu aud de ei.Asa a fost sa fie ca de ceva ani sa trebuiasca sa stau la usele lor foarte des si doar felul in care ma priveau de multe ori ma lasa atat de rece si cu un gust amar.Totusi acum vreo 5 ani am mers la o doctorita pentru ca aveam nevoie de semnatura pentru un act.Era prima data cand am mers la ea si nici nu ma dusesem cu o ciocolata.Imi scrisese ce era necesar, apoi m-a intors de la usa si mi-a schimbat ceva pe acolo, dar chiar pe merit ce imi scria.Zicea ca o sa ma ajute pe mai departe ca altfel foarte greu o sa imi fie.Si asa a fost.Mi-a fost de mare folos, mereu imi aduc aminte cu drag de ea si uite ca nici in ziua de azi nu am ajuns la ea sa ii multumesc.In rest cam pe unde merg imi e scarba de medici daca pot sa zic asa.Ffffffffff rar gasesc un medic care sa vrea sa ma ajute.Am gasit, dar rar.Altii nu fac altceva decat sa imi goleasca portofelul desi stiu ca traiesc din cativa lei si ca daca nu ar fi mama nu as avea cum sa ma descurc.Bravo celor care se dedica meseriei de medic si sunt OAMENI...

28.10.2012, 22:21

Ela,stiu cat de greu ti-a fost si ma bucur ca ai reusit sa treci cu bine peste aceasta experienta urata.
Chiar nu este important cat costa,atata timp cat se poate rezolva ceva,dar e important ca sa dai cu draga inima ceea ce dai,ca un semn de recunostinta si nu pentru ca nu au catadicsit sa se uite la tine pana cand au vazut cat platesti.
Eu am fost la un spital de stat si m-a costat mult,dar la privat ar fi costat cu mult mai mult.

28.10.2012, 22:22

Gaby,sunt doar trairi de moment.Acum eram foarte suparata,alteori sunt trista ori visatoare.
Imi face bine sa-mi astern gandurile si ma bucura daca cineva le citeste sau se regaseste in ceea ce am scris.

ela

ela
28.10.2012, 22:26

Dia,eu am fost la o clinica de diabet,privata si vreau sa iti spun ca nici nu au vrut sa auda de bani asistentele,s-au suparat chiar si chiar au fost foarte dragute

28.10.2012, 22:29

Asa este Rocsi din pacate.
Dar faptul ca ei uita ce meserie si-au ales,ne face sa nu ne ingrijim din timp de sanatatea noastra,ori sa fim tratati gresit,ca apoi sa ajungem la cheremul lor.Si nu intotdeauna avem privilegiul de a intalni Oameni.
A intrebat odata o infirmiere,dupa ce ce schimbase toti bolnavii din salon,le daduse mancare celor care nu se descurcau "stiti pentru ce salariu fac toate astea?" am raspuns ca-mi inchipui.Dar a adaugat "Nu va spun asta din alt motiv,dar dvs ati face asta?" .I-am raspuns clar ca nu as putea sa fac asta,indiferent pentru cati bani.
Si nici nu primeau prea multi bani.Daca le dadeai odata,a doua oara nu mai vroiau sa primeasca.Asta inseamna sa fii OM.
Nu sa profiti de neputinta cuiva ca sa prosperi.

28.10.2012, 22:30

Ela,la un spital privat nici nu s-ar justifica sa primeasca suplimentar.
Asa ca si coafeza mea,daca e privata si are un tarif exagerat,macar nu mai ia bacsis.

28.10.2012, 22:36

Chiar acum mi-a venit in minte un episod.Mergeam la o clinica de recuperari din jud.Covasna.Mereu imi faceam programare cu cel putin o luna inainte sa imi asigur locul.Asa a fost ca in ultimul an cand am mers am avut si niste probleme cu ficatul si nu prea vroiam sa merg.Mama hai si hai.Ajung acolo seara in jur de 8 si imi ziceai mergeti inapoi acasa ca nu avem locuri..Mie imi era rau de muream abia ma tineam pe picioare cand am auzit si asta imi venea sa ii dau una asistentei.mama se enerveaza la culme si ziceoamna dar am rezervare, am sunat de doua ori inainte sa vin, nu vin de peste drum.Si ea:ce vreti sa va fac eu?Mergeti acasa..Cata nesimtire sincer.Dupa ce ca esti vai de capul tau si nu ma duceam acolo de placere ci de nevoie mai imi zice si sa ma intorc de unde am venit.Pana la urma m-a pus in patul unei fete ca era plecata in week-end, apoi m-a dus intr-un salon, in altul, iar in altul si tot asa pana am plecat acasa.A fost ultimul an cand am mai mers si am zis mamei ca orice ar fi, oricat de departe se va duce boala eu acolo nu mai merg.Si multe si multe.

28.10.2012, 22:41

Asa este Rocsi.Trist,
De multe ori am mers cu mama la urgenta si daca nu am solicitat ambulanta,nu s-a uitat nimeni la noi.Ne-am intors acasa asa cum am plecat,fara nici o rezolvare.
Multa sanatate iti doresc Rocsi si tie si mamei tale

28.10.2012, 22:55

E atat de usor sa fi Om Diuta mea draga, am atat de multe sa spun aici...insa am sa raman la o singura fraza...tot ce trebuie sa faci pentru a fi OM, este sa iubesti oamenii...si atunci restul vine usor de la sine

28.10.2012, 23:00

Asa este Ruxy,asa judeca un OM,din pacate in dorinta lor de inavutire,cei mai multi uita acest sentiment.
Ma gandeam in acele zile cat drag de meserie si de oameni avea acel medic,avea zile cand avea si sase operatii si nu iesea din sala de operatii decat dupa ce termina.Si imi inchipui ca nu are un salariu fabulos.

28.10.2012, 23:20

28.10.2012, 23:27

Imi invat parintii si cei de varsta lor sa nu mai dea mita ptr orice varf de ac,fiindca generatia urmatoare este generatia mea si noi vrem sa mergem la doctor in mod normal,fara sa ne stresam ca nu stim cum sa le bagam bani in buzunar.Eu ma uit in ochii lor cu nerusinare cand imi bat apropouri,ba chiar am reclamat o asistenta care m-a intrebat "cat castig,fiindca ar trebui sa cotizez si eu ceva".La noi in oras este un fost doctor care nu este tare iubit de cei din breasla lui,refuza sa ia bani de la bolnavi si o interzicea si celor din jurul lui sa o faca.Multa sanatate mamei tale!

28.10.2012, 23:34

Dia din nefericire dragostea a pierit de aceea se intampla toate aceste neajunsuri Dumnezeu ne-a iubit atat de mult ca si-a jertfit propriul Fiu,atat de mare a fost dragostea Lui pentru noi oamenii.

28.10.2012, 23:39

Roxi tu ai zis ca ai intalnit o doctorita buna care te-a indrumat in hatisurile spitalicesti si nu ai ajuns sa-i multumesti ,dar tu nu la ea trebuia sa mergi ci la o Biserica sa te rogi pentru sanatatea ei ca Dumnezeu ti-a pus-o in cale si pentru asta trebuia sa-i multumesti lui Dumnezeu.Te pup

29.10.2012, 09:08

Ufff ! Imi vine cateodata o sfarseala , da nu din aia in care sa-mi pun streangul de gat (niciodata ) sau sa intru in letargie , nu , eu simt nevoia sa pun mana pe o mitraliera .In alta ordine de idei ,care e si cea mai importanta ,ma bucur ca mai sunt si oameni pe lumea asta , ma bucur ca existati si va doresc multa sanatate .

29.10.2012, 09:12

Mamaie,foarte mare dreptate ai.Nici nu putem astepta bine atata timp cat uitam cele mai elementare reguli,cat nesocotim sacrificiile facute ca noua sa ne fie bine.
Am intalnit si noi o doamna doctor care nu a vrut sa primeasca nimic,a spus doar sa ne rugam pentru sanatatea ei,ca are mare nevoie de asta.Si sunt convinsa ca era la fel si inainte de a sti ca este bolnava.
Daca ma jigneste cineva sau ma trateaza cu dispret,prima mea reactie este sa-l ignor,dar daca insista in nesimtirea lui chiar ma face sa ripostez si trebuie s-o fac,chiar daca nu-i corect.Trebuie sa fac asta pentru ca eu sa ma simt OM.

29.10.2012, 09:15

Miti,foarte mare dreptate ai si tu si asa ar trebui sa procedam cu totii.Din pacate,uneori nu ne putem permite sa actionam in acest mod,dupa principiul "fa-te frate cu dracul pana treci puntea".
Chiar daca pe mine ma omoara incet acest sentiment de umilire,de renuntare la principii pentru ca prea multe depind de asta.
Multumim pentru gandurile bune

29.10.2012, 09:19

Costel,stiu ca tun intelegi cel mai bine ce am scris eu aici.Scrisul asta al nostru este deocamdata "mitraliera" noastra.
Mi-ar placea sa stiu ca randurile astea ar putea fi citite si de cei despre care scriem noi in articol sau in comentarii.
Ar fi un semn marunt de multumire pentru cei care sunt inca oameni si poate un semnal de alarma pentru ceilalti,cei care nu s-au pierdut de tot.

29.10.2012, 09:26

Sanatate multa mamei tale si tie multa putere!

Ii multumesc Bunului Dumnezeu ca suntem bine si nu avem nevoie sa cunoastem ceea ce se intampla in spitale. Mai ajung la diferiti medici, pentru chestii minore, dar asa cum zicea si Miti... ii privesc in ochi cu nonsalanta.

29.10.2012, 09:33

Multumim Miha
Ma bucur ca nu ai nevoie de serviciile lor si inca iti permiti sa-i privesti cu nonsalanta.
Eu nu mi-am permis asta si asta ma umileste foarte tare.

29.10.2012, 10:06

Sad but true, multi uita ca in primul rand ar trebui sa fie oameni! Ii doresc multa sanatate mamei tale!
Din pacate eu n-am dat inca peste OAMENI in sistemul sanitar Nu-i bag pe toti in aceeasi oala, pentru ca din cate vad mai exista si sufletisti, dar majoritatea nu-si vad decat buzunarele...
Stiu un caz in care o fetita de cativa ani a inghitit o substanta toxica, iar cand parintii (care nu aveau o situatie materiala tocmai buna) au dus-o la spital domnul prof. dr. le-a cerut 2000 de lei daca vor sa fie salvata, si asta de fata cu studentii...
Iar despre medicii de familie ...nu mai vorbesc. Am avut parte numai de grozavii din partea lor. Am noroc ca stiu cu ce se "mananca" medicamentele, ca daca ar fi fost dupa prescriptiile lor am fi facut alte complicatii.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola