Obiceiuri ciudate de Crăciun

Postat de Satisfyyourcravings in Bucataras hai hui pe 17 Dec 2012, 16:19

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

Sub titlul "Tradiţii bizare de Crăciun", revista Historia a adunat într-un articol punctual cele mai puţin obişnuite obiceiuri din preajma Crăciunului. 

Conform articolului publicat în ediția online a revistei, în Japonia, de Crăciun se mănâncă produse KFC, iar în Austria, oameni costumați, de cele mai multe ori sub influența băuturilor alcoolice, aleargă pe străzi și lovesc cu bâta ce nimeresc, pentru a-i "pedepsi pe cei care nu au fost cuminţi". 

Seria continuă cu Finlanda unde se pomenesc morţii şi se încheie cu Ţara Galilor unde participanţii la sărbătoare se insultă liric. 

Nu pot să ignor menţionarea tradiţiei olandeze de Sinterkaals, în care Moş Nicolaie este însoţit de Zwarte Piet sau Pieten, companionul său de încredere cu care iese pe străzi și împarte mici biscuiți rotunzi numiți Kruidnooten și care conțin cardamom, piper, scorțișoară, nucșoară. Acești biscuiței sunt împărțiți tuturor celor prezenți pe stradă indiferent de vârstă, însă copii sunt privilegiați și sunt încurajați să-și vopsească complet fața cu negru și să poate un costum special, pentru a semăna cât mai mult cu Zwarte Pieten (Piet cel Negru). 

Procesiunea este însoțită de fanfară și mașini de epoca, dar și de poliția ecvestră. Zilele următoare, persoane deghizate ca Zwarte Pieten colindă orașul pentru a aduna donații pentru cei mai puțini norocoși. 

Dacă v-am trezit interesul, puteți găsi articolul integral pe http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/traditii-bizare-craciun

P.S. În imagine, strada Witte de Wit din Rotterdam ocupată de procesiunea de Sinterklaas.

Comentarii (6)

17.12.2012, 17:03

Adriana articolul este interesant pentru cultura noastra

17.12.2012, 18:54

20.12.2012, 15:16

foarte interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!