Paltinis Reloaded

Postat de postavaru in Cu de toate pe 5 Feb 2019 | 2171 vizualizari

Comentarii (92)

05.02.2019, 18:59

Merisor, acum n-au ce face s-au pricopsit cu noi pe cap musai sa ne primeasca...si iarna sa facem concurs de dat cu punga....

05.02.2019, 19:12

Aaaa si vorba lui Motan Noi vrem din 26 aug pana pe 2 septembrie, cele două camere duble

05.02.2019, 19:18

Eu aici la Paltinis am devenit celebru (in poezia citita de Buni - Isoscel: "Dar vai sa-l chem la apel pe OMU care a devenit celebru pentru a sa lenjerie intima, se stie……Adi zice prezent ….sa-l auzim …" ))))))))))) De-abia astept sa ma dau cu tiroida!

05.02.2019, 19:26

Ok Cris, am inteles eu gresit.

05.02.2019, 19:26

Timi, nici nu indrazneam sa-ti dau una cu pat care nu scartaie )

05.02.2019, 19:26

Adi ))

05.02.2019, 19:39

Mai, dar ce se dau camerele... ca painea calda

Ina

Ina
05.02.2019, 19:40

Seara buna!
Si noi spunem prezent la Paltinis, mai ales ca acolo putem ajunge singuri ! ))
Doamne ajuta sa fim sanatosi si sa ne revedem cu bine!

05.02.2019, 19:46

Eu inca astept sa faceti o intalnire in zona Sucevei, ca sa treceti si pe la mine ))

05.02.2019, 19:49

Si eu vreau o camera. Rocsi sa sti ca am si vorbit despre Suceava cu gândul la.tine

05.02.2019, 19:50

Sa va ganditi ca anul trecut a fost de 4 zile si 3 nopti, daca nu ar fi bine si anul asta.

05.02.2019, 19:54

Motanel pentru unii a fost 4 cu 3....dar eu zic, nu dau cu parul ca e vara si merge 4 cu 3.....simtim mai bine asa....

05.02.2019, 19:57

Nu pot citi comentariile de pe telefon. Cand apas pe.citeste toate cele 33 comentarii... se duce in crăci. O sa am răbdare pana ajung in fata unui calculator. Si o sa va spun pe larg cum vad eu organizarea. Mai ales daca e tabăra trebuie sa existe un program. Nu este asa Buni? Va fi însă un program întocmit de comun acord si bineinteles flexibil astfel incat sa fie toată lumea împăcată. Acum însă am niste treaba urgenta si nu pot sa stau mai mult de 10 minute. O să va scriu punctual cum vad eu o mica organizare atât pentru adulți dar si pentru copii. Dacă nu vă supăr. Încă odata subliniez că este doar propunere si bineînțeles că poate fi contracarată sau ignorată. Sunt doar concluzii trase de mine după cele 2 revelioane petrecute cu voi si dorinta de a aduce un plus întâlnirilor noastre.

05.02.2019, 19:57

Carmen, am glumit si eu. Stiu ca distanta este imensa pentru multi dintre voi! Dar cine are drum sau trecere mereu zic, dati un semn, ca poate reusim sa ne vedem!

05.02.2019, 20:01

Maine o sa intreb cat costa o noapte in plus

05.02.2019, 20:10

Rocsi, eu NU

05.02.2019, 20:12

Carmen

05.02.2019, 20:57

Bai, dar rapizi mai sunteti) Si noi spunem prezent. Ce nu stiu inca este daca suntem 2, 3 sau 4 persoane Ce vreau si eu sa intrebi, este daca stam mai multe zile cat ne costa camera? Multumesc!!!

06.02.2019, 12:42

Va scriu cu speranta ca am sa fiu bine inteleasa.
Ce propun eu:
- stabilim un meniu pe puncte clar
de exemplu : intalnirea de seara, de bun venit ... in functie de ora sosirii, mancam ce ne-am adus de acasa dar fiecare socoteste ca aduce mancare de seara pentru 2, 3 sau 4 ... sau cati sunt in grup
1. mic dejun sambata - lapte, cafea, cereale pentru copii, branza, salam... stabilim exact ce si cum raspunde si ce aduce. Ma ofer sa fac platouri si ce trebuie de exemplu oua fierte, omlete sau tava de oua si bacon la cuptor... totul aranjat in sala de mese ca un bufet, cu absolut tot ce trebuie astfel incat sa se simta ordinea. Stabilim 5 persoane care se ocupa cu micul dejun
2. masa de pranz Exemple: Ina face celebra supa, eu fac o mare ciorba de fasole cu ciolan, astfel avem 2 variante si pentru felul 2... gandim - doar exemple, desertul 3 tavi de prajitura aduse de X,Y,Z.
3. Cina - gratar ... responsabili XYZ (cumparam carne in functie de preferinte si de lista, evident un pic mai mult) stabilim ce garnitura facem si la desert exact ca la pranz. Sau poate facem gratarul la pranz si carnea care ramane de la gratar trantim un sos pentru seara
Cam asta e ideea ... argumentele mele sunt:
- mare parte din bucatarasi i-am vazut cautand dupa iesirea din salina, un loc unde sa manance ceva, in conditiile in care frigiderele din vila erau ticsite de mancaruri. Acelasi lucru a fost si la Bran... sa iesim sa ne plimbam si sa mancam ceva... Ne-am intalnit la tot pasul cu grupulete care mancau. Sa va spun cum ma miram? De aici m-am si intrebat de ce nu am lua chiar si cu mese din moment ce fiecare cauta ceva de mancare pe undeva. Intelegand ca oricum nu va place ideea de a fi serviti si noi sa aducem un plus de ceva... ma supun majoritatii.
Cred ca va e mila de mainile si picioarele voastre stand la oale sa nu zic de bani. Si pentru ce? Pentru ca " nu caut in oala altcuiva " "nu pot sa umblu eu asa.." vorbe pe care le-am auzit de nenumarate ori atat la Praid cat si la Bran. Si cand vedem poze incepem cu... eu nu am apucat, eu nu am vazut... ce as fi vrut si eu...
Concluzie: - stabilim meniu, cine si ce cumpara sau aduce, cine si cum se ocupa de mese, prin rotatie. Cum cine imparte, parte-si face... eu am impartit ideea si in caz ca sunteti dispusi sa incercam varianta aceasta - parte de sarcini imi iau.

Tombola: - propun ca o persoana sa faca trageri la sorti si sa anunte pe fiecare cui ii ia cadout - fara sa se stie cine si cui. Tot cam pana acum dar cu destinatie. Zic ca merita sa incercam

Ramane sa va exprimati parerea. Eu sunt doar multumita ca mi-am spus punctul de vedere.

06.02.2019, 13:42

Intalnirile noastre nu au reguli impuse si nici sarcini precise si nici preparate obligatorii, tocmai sa ne simtim bine. Nu mi se pare normal sa fie stabilit meniul dinainte de XYZ si sa se manance la ore fixe servite de ZXY deoarece fiecare are alt orar si alte activitati. Si sa stii ca cei care mananca in alta parte o fac fiinca vor sa incerce un preparat traditional al locului nu fiinca nu au ce manca la cabana.

06.02.2019, 14:13

Carmen o iau si eu pe puncte:
1. De obicei la mic dejun mananca care cum cand vrea si ce vrea, unii dulce, altii sarat, clar e ca este mancare mereu pt mic dejun, daca ne apucam de omlete si oua la 60 de pers, cam cineva doar asta o sa faca si nu cred ca pt asta ne intalnim. Asa ca fiecare poate sa isi faca daca chiar vrea un ou ceva, avand in vedere ca nu ne trezim in acelasi timp.
2. Gratar la Paltinis s-a facut mereu deci aici nu e o pb, o sa facem clar, punem bani mergem la Sibiu, cumparam carne si se rezolva.
3. De obicei se ciuguleste una alta seara (avand in vedere ca practic seara de sambata e cea ma importanta, punem pe mese una alta dar cu atentie pt ca altfel fiind vara se usuca, strica etc.)
Ce as propune eu e ceea ce a facut Merisor, etichete pe fiecare preparat cu continut si cine a facut preparatul. Eu de ex sunt megamofturoasa si asta mi s-a parut super ok sa stiu exact ce contine preparatul. E doar o propunere, evident, nu va oblig sa puneti etichete daca nu vreti dar pararea mea e ca lumea ar stii ce si de unde mananca si poate nu se mai arunca atata mancare.

Si in ultimul rand....nu cautam restaurant sa mancam, eu si Anca de ex cautam sa bem o cafea alta decat fiarta (nu beau fiarta decat la intalnirile acestea si e ok, e buna doar ca ne doream inca o cafea). Ca intamplator au si mancat unii asta e pt ca asta au dorit nu pt ca nu era mancare destula la vila.

06.02.2019, 14:34

Dagă, Carmen, noi ne întâlnim din 2012....si de ceva timp chiar de 2 ori pe an. Ne întâlnim în primul rând pentru a socializa si live nu numai pe site. Ne întâlnim pentru că ne simțim bine împreună, fără să ne impunem ce să aducem, ce să facem, când și cum... Să știi că s-a încercat și varianta cu platouri, acolo unde a fost spațiu suficient, dar s-a constatat ca preparatele feliate oxidau rapid, nu se mâncau și mâncarea în mare parte se arunca... nu a fost ok. De asta s-a și renunțat la acele platouri tip bufet suedez. Nu trebuie să impunem nimănui ce să aducă, fiecare aduce ce poate, aduce preparatele care îi ies mai bine, care îi plac. Grupul este foarte mare și se strânge destul de mult de la fiecare. În ceea ce privește programul, este de voie pentru fiecare, important este să fim toți prezenți sâmbăta seara la festivitate.

06.02.2019, 14:47

Fara reguli si incorsetari! Programul este de voie,sambata seara este seara festiva.Fiecare aduce ce preparate vrea ,cat vrea si daca vrea.Merisor a avut o idee foarte buna cu etichetele . Sunt de acord cu Timea de a scrie pe eticheta produsul si ce contine(mai mult la salate ,tarte si rulade aperitiv).Intalnirea din vara se va desfasura ca si pana acum cu MULTA VOIE BUNA!

06.02.2019, 14:53

Si noi spunem PREZENT Paltinis.Nici noua nu ne plac regulile,de fiecare data ne-am simtit super bine langa oameni minunati si nu vreau sa se schimbe ceva,fiecare vine cu o doza de bucurie,voie buna,fiecare organizare a fost fara cusur,nu cred ca m-am ridicat vreodata la nivelul celor care de fiecare data au adus preparate mai multe decat mine,nu cred ca asi putea sa ma organizez mai bine decat Ancuta,Clementina si cei care au depus efort de fiecare data ca sa fie totul bine,fiecare face ce vrea si cum vrea,trebuie sa respectam omul de langa noi si munca lui

06.02.2019, 14:54

Neata si de la mine! Nici eu nu agreez ideea de pregateala din asta intensa. Eu si asa sunt contra fluxului de reguli ))
Singura precizare as face ca sa nu mai aducem cantitati industriale din mancaruri, etc.
Liber la distractie, liber la alegeri!
PS. Cu rugamintea arzatoare ca "lumea" sa nu isi mai lase farfuriile cu un sfert de felie de salam in speranta ca va veni catelul si va papa feliuta aia de salam si va linge farfuria pana va fi curata ca lacrima

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola