Punctul Zero

Postat de Mutulica in Cu de toate pe 3 Iul 2013, 10:33

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza
Punctul Zero

Sistemele social-economice si politice s-au bazat pe o cercetare intuitiva , bazata pe interesele de grup si au fost impuse de vointa discretionara si puterea de sugestionare a unor lideri autoritari si carismatici ce si-au conservat puterea si mai ales privilegiile ingradind totul cu legi , decrete , ordine .

Pentru a avea si o justificare morala , de fiecare data noii veniti in capul mesei au ierarhizat modul de organizare a societatii de-a lungul timpului in asa fel incat sistemul impus de ei parea a fi cel mai bun din toata istoria omenirii . Sclavii trebuie sa fie multumiti de soarta lor si sa creada ca in viata asta nimic mai bun nu li se poate intampla .

Comunismul a ridicat cu forta nivelul de trai al romanilor , incercand sa faca din taranii de la marginea satului orice , pe motiv de ”origine sanatoasa” , numai tarani gospodari nu … Din pacate , multi dintre subiectii acestui experiment social nefast sunt niste monstri , pentru ca ei ar fi fost cu adevarat utili si fericiti daca ar fi continuat sa se plimbe cu trei capre si cu o sticla de tuica in buzunar .

A rezultat o societate fara clase si cu false elite . Oamenii erau simpli executanti , educati fiind sa nu gandeasca .

Pulverizarea structurilor statului intr-o singura zi  (  22 decembrie 1989 ) s-a datorat tocmai incapacitatii societatii de a forma oameni creativi cu mentalitate de invingatori . Elitele noastre erau capabile sa recite papagaliceste ordinele primite in timp ce oamenii creativi erau marginalizati si impiedicati sa acceada la o pozitie ce le-ar fi permis sa isi valorifice potentialul in slujba societatii .

Asa am ajuns sa ne holbam uimiti la filmele occidentale ce redau (poleit , e drept ) o lume in care un simplu muncitor are un nivel de trai asemanator cu cel al politrucilor din varful ierarhiei socialiste . Asa se intampla in orice societate care recompenseaza obedienta mai bine decat inovatia si puterea de munca .

Evenimentele din 1989 ne-au deschis calea spre reasezarea interna a societatii romanesti si repozitionarea ei pe plan mondial . Cum era si firesc ( cu ajutor din afara , dar nu e vina lor ! ) asa zisele noastre elite au fost bune doar sa plece sira spinarii in fata potentatilor zilei si sa devalizeze averea stransa in perioada socialismului .Nu are rost sa aratam cu degetul ! Daca eram mai buni decat cei care au pus pe butuci societatea romaneasca , macar ii impiedicam sa fure , daca nu eram in stare sa venim cu idei ce puteau genera crestere economica .

Adevarul este ca democratia a permis sa se manifeste neingradit tot ce au romanii mai rau in ei , pentru ca asta este marele sau defect : in democratie popoarele traiesc la fel de bine pe cat merita ! In societatea romaneasca , in care smecheria e o calitate iar hotia si minciuna sunt semne de desteptaciune , nu avea cum sa fie altfel .

Daca analizati reusita si ratarea in societate la nivel de persoana , este imposibil sa nu observati , daca sunteti de buna credinta , ca miliardarii , politicienii si cei ajunsi in varful ierarhiei , in orice tara serioasa s-ar afla la marginea societatii , in scurtele perioade de libertate penduland intre doua condamnari penale . De altfel , anchetele penale si prezenta la D.N.A. sunt la noi semne de noblete , dovezile cele mai sigure ca cei aflati in atentia organelor de cercetari penale au reusit in viata .

Si chiar mai crede cineva ca o astfel de societate poate dainui multa vreme ? In curand vom termina de distrus tot ce s-a creat in socialism si , daca ar mai trai Sergiu Nicolaescu , as putea sa-i atrag atentia ca de abia atunci ne vom afla in Punctul Zero .

Este foarte greu sa aduci la acelasi numitor comun o populatie , pentru ca oamenii au nivele diferite de educatie , calitati si defecte diverse . Calea cea mai usoara este punerea pe butuci a societatii . Suntem aproape de momentul unic cand toti vom fi o apa si un pamant . Atunci se va demonstra daca mai suntem o populatie ce merita sa traiasca sau nu , pentru ca ne vom afla in punctul in care vom putea decela iluziile ce ne-au guvernat viata . Daca cei care se vor trezi vor fi majoritari , vor putea crea sau mai precis co-crea o societate noua , pe alte baze si pe alte nivele de libertate.

In acele momente dramatice (ce pot fi si tragice ), eu sper sa tasneasca din structurile noastre interioare inca nealterate de mizeria morala in care traim , Energia de Punct Zero ! … Ce nebunie o mai fi si asta ? Este energia ce se naste in momentele dramatice ale trezirii noastre la realitate .

Am fost adusi in starea in care ne-am pierdut personalitatea , deprinderile si calitatile ce ne-ar fi permis sa gandim si am devenit sclavii inconstienti dar fericiti ai dusmanilor nostri .Pentru ca dezastrul sa fie si mai mare , de multa vreme in societatea romaneasca au fost inmultiti si promovati cei incapabili sa gandeasca sau sa munceasca eficient si responsabil .

Vreti mai multe detalii ? Nici daca le-as sti nu vi le-as spune ! De ce Dumnezeu dezvaluie clipa mortii doar putinilor sai alesi ?...

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii (4)

03.07.2013, 11:01

e bun domnu'?
sa nu mai intri peste postare ca se sterge clipul.

03.07.2013, 11:13

Multumesc mult ! Nu m-am uitat , m-as chinui din cauza vitezei , dar sunt convins ca-i bine .

19.01.2014, 18:42

Multumesc pentru aprecieri!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola