Raspunsul stiintific pentru intrebarea "Ce a fost mai intai: oul sau gaina?"

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 14 Iul 2015, 10:56

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Le folosim in fiecare zi in bucatarie si reprezinta unul dintre alimentele de baza din dieta tuturor oamenilor, dar ouale raman unul dintre cele mai misterioase ingrediente, pentru ca putin dintre noi pot sa raspunda la o simpla intrebare: "Ce a fost mai intai, oul sau gaina?"

Ei bine, e cazul sa terminam pentru totdeauna cu acest mister. Daca ne folosim de stiinta, raspunsul este destul de simplu si evident.

Gainile au ajuns gaini in urma unui lung proces evolutiv. Astfel ca, intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem este care dintre cele doua a fost primul in istoria evolutionara.

Multe dintre caracteristicile oului au aparut inainte ca pasarile sa se separe din dinozauri si inca mai sunt prezente la specii de reptile si amfibieni.

"Multe dintre trasaturile pe care le vedem in ouale de pasari au evoluat inainte de pasari, la dinozaurii teropozi", explica Daria Zelenitsky de la Universitatea din Calgary.

La un moment dat in procesul evolutiv, o pasare similara gainii a produs un urmas care care poate fi numit o proto-gaina. Aceasta, mai apoi, a produs pe scara evolutiei o gaina asa cum o stim noi astazi. De aici rezulta faptul ca aceasta "gaina adevarata" a rezultat dintr-un ou

Deci, oul a fost primul

Acum ca am aflat ca oul a fost primul, haideti sa vedem si cum il gatim.

Comentarii (1)

14.07.2015, 11:17

Bine ca m-ai scos din dilema

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!