Reteta pentru intarirea sistemului imunitar

Postat de Corinuta in Cu de toate pe 22 Sep 2013, 19:21

Articol pe placul a 19 bucatarasi
comenteaza
Reteta pentru intarirea sistemului imunitar

Universitatea Washington a arătat că usturoiul este de 100 de ori mai eficient decât antibioticele în lupta împotriva bacteriilor patogene responsabile în mod comun de bolile alimentare.  Potențialul sau antiviral este probabil și mai eficient. 
Alicina, unul din cei mai valoroși compuși sulfuroș își păstrează forma pentru 2-16 ore la temperatura camerei sub forma purificată (extract). Când este în interiorul usturoiului pisat, alicina este valabila 2 zile și jumătate. Dacă lăsați puțin usturoiul tăiat înainte să-i schimbați temperatura (prin gătire) sau ph-ul  (prin adăugarea unor alimente acide cum e lămâia), asta va permite ca enzimei alinaza din usturoi să lucreze in favoarea sănătății dumneavoastră. De exemplu dacă nu este mărunțit sau pisat, cercetările arată că doar 60 de secunde de expunere la microunde va face ca usturoiul să-și piarda proprietățile anti-cancerigene.  
Înainte să-l gătiți sau să puneți usturoiul pisat în suc de lămâie, lăsați-l să stea 10-15 minute pentru a-i maximiza efectul.  Rețeta următoare are un timp de preparare minimal și beneficii maxime pentru sănătate, în special în sezonul rece.  Le putem numi shot-uri pentru că sunt un cocktail benefic datorită constituenților benefici care ajută sistemul imunitar din interiorul unei jumătăți de lamâi, consumabil din câteva înghițituri. Recomandarea ar fi să consumați una sau două pe zi în perioada de plină activitate gripala când transmisiile virale sunt la maxim. (de obicei Ianuarie-Martie).

Shoturi cu miere , usturoi și lămâie

  • 1 lămâie 
  • 1 cățel de usturoi
  • un praf de boia de ardei iute de Cayenne
  • 1 linguriță de miere 

Tăiați lămâia în jumatăți.

Stoarceți sucul de lămâie dintr-o jumătate și așezați într-un bol mic.

Feliați usturoiul și lăsați-l să stea minim 10 minute. Apoi adăugați-l la sucul de lămâie cu boiaua de Cayenne.

Adăugați mierea și amestecați bine ingredientele.

Turnați amestecul în jumatatea de lămâie din care ați stors sucul. 

Consumați produsul finit în întregime incluzând pulpa de lămâie.

Țineți-o în mână ca și cum ați ține un fruct. Repetă rețeta peste 4 ore cu cealaltă jumatate. 

Virușii urăsc informația asta așa că răspândiți-o!

Sursa

Comentarii (12)

20.01.2014, 17:37

Faina treaba!

20.01.2014, 19:16

interesant corinutza o sa incerc

07.06.2014, 19:46

E bine de stiut!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia