Retete de vara, cu care uiti de caldura, fara indoiala - Galuste dulci cu gris si piersici

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 24 Iul 2017, 15:12

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Dr. Oetker te invită la Găluște dulci cu griș și piersici din compot proaspăt preparat!

Piersicile sunt bogate în vitamine și minerale. Recomandate de nutriționiști, ele pot fi consumate proaspete sau în compoturi. Profită de calitățile lor și utilizează-le cât mai des în prăjituri. Dr. Oetker îți recomandă rețeta perfectă: Găluște dulci cu griș și piersici. 

Iată cum poți să le prepari:

Click aici pentru rețeta video de la Dr. Oetker!

Aveți nevoie de:

  • 300 ml de lapte 
  • 200 g de smântână dulce (35% grăsime) sau frișcă lichidă 
  • 2 plicuri de Desert Griș cu lapte Dr. Oetker
  • 150 g de migdale mărunțite
  • 1 cutie de compot de piersici jumătăți (masă scursă de circa 5oog) 
  • 100 ml de suc de portocale

Pregătire:

Laptele împreună cu frișca se fierb în clocot. Se ia oala de pe foc.  Amestecând continuu cu telul, se toarnă grișul și se amestecă energic circa un minut. Apoi se lasă circa cinci minute în repaus, după care se mai amestecă o data energic. Se toarnă într-un bol și se lasă cel puțin trei ore sau, cel mai bine, peste noapte să se răcească. Migdalele se prăjesc până când se fac maro-aurii, într-o tigaie teflonată, fără grăsime, după care se lasă pe o farfurie să se răcească.

Sos:

Piersicile se lasă pe o sită să se scurgă bine. Trei jumătăți de piersici se usucă cu un șervețel și se taie în 12 cubulețe (de circa 2 x 2 cm fiecare). Pentru sos, restul de jumătăți de piersici se pasează împreună cu sucul de portocale.

Găluște:

Din grișul cu lapte se aleg cu ajutorul unei linguri 12 porții. În fiecare porție se înfige câte o bucată de piersică, apoi se formează o bilă/gălușcă. Găluștile se tăvălesc în migdalele prăjite și câte 3 găluște se așază pe câte o farfurie. Se garnisesc cu sos.

 

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (5)

24.07.2017, 22:55

02.08.2017, 10:54

Ina

Ina
31.08.2017, 08:40

sunt....perfecte

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!