Revansa

Postat de Mutulica in Cu de toate pe 22 Noi 2019, 18:22

Revansa

Nasul de cununie a parintilor mei era anticomunist pe fata si asta in anii cand o vorba te putea arunca in puscarie , dar nasul meu de botez  scapase de cateva ori de efectele legii ilicitului in asa fel incat scotea statul comunist dator la un mic intreprinzator ca el si dadea de baut ( si nu numai) la toti cei care ar fi putut sa il trimita la reeducare.

Cand tatal meu( un tanar comunist)  i-a cerut sa il cunune, nasul i-a pus o conditie ce parea greu de crezut ca o sa fie acceptata pentru ca putea sa il coste viitorul pe cel care o indeplinea : sa pupe toate icoanele din biserica in vazul lumii !!!

Povestea mea a avut loc in 1968 si a fost o revansa nevinovata a unui anticomunist care nu ura comunistii nevinovati ca tata si relatia lor a fost deosebit de apropiata pana in clipa mortii lor.Oameni ca nasul si ca tatal meu sunt singurii anticomunisti si comunisti adevarati.Ceilalti sunt altceva , in cel mai bun caz niste lichele !

Anii 90 au scos la lumina alt gen de anticomunisti , plini de resentimente si nemilosi in declaratii :unii membri ai partidului liberal si ai partidului taranist carora generatia mai in varsta din acei ani apucase sa le simta aroganta si lipsa de empatie fata de clasele sociale ce trebuiau sa munceasca pentru cei favorizati de soarta. Dorinta de a pedepsi milioanele de fosti membri ai partidului comunist a contribuit cel mai mult la instaurarea triumfala a lui Iliescu si a fortelor de orientare chipurile de stanga , dar care cei mai multi erau doar niste raptori ce doreau sa profite de schimbarea de regim. Daca maine revine comunismul eu nu o sa am suprize cand voi afla cine vor fi cei ce ne vor  conduce si in niciun caz nu vor fi toti din PSD.

Catastrofala infrangere din anii 90 a fortelor de dreapta a dat un caracter mult mai rapace procesului de trecere a economiei romanesti  la capitalism.Atunci a inceput adancirea clivajelor nu numai dintre categoriile sociale ci si dintre grupurile de interese.Romania a devenit sat fara caini sau mai degraba o jungla unde animalele cele mai iuti si mai hraparete au dus-o cel mai bine.

Dupa 30 de ani de frustrari asa zisele forte democratice sau de dreapta (alta minciuna din moment ce membrii cei mai de vaza sunt abonati la afacerile cu statul sau chiar vesnici bugetari) sunt pe punctul de a obtine revansa mult dorita in fata comunistilor.

-Care comunisti? Miliardarii din PSD  sau milioanele de fraieri care se trezesc la primele ore ale zilei si muncesc pentru un trai modest?

Nu avem confruntare de idei si nici partide adevarate din cauze ce tin de istoria noastra , de faptul ca aceasta metoda de conducere a societatii este in primul rand depasita , nu rezolva problemele ci le acutizeaza si pune in situatii ireconciliabile categoriile sociale care ar trebui sa conlucreze , dar nici nu s-a vrut!

In curand , asa zisele forte de dreapta , bineinteles singurele democratice ,vor fi la putere dupa ce au isterizat masele cu o retorica specifica regimurilor totalitare. Declara ca nu au cu cine sa dialogheze pentru ca ei nu au fost in concurenta democratica cu PSD-ul ci in razboi cu  antidemocratii si antinationalii care au distrus tara.

Daca anii Conventiei Democratice au scos din istorie Partidul Taranesc iar regimul Basescu a dus la cosul de gunoi al istoriei partidul care l-a generat  , acum nu numai ideea de democratie in Romania poate fi iremediabil compromisa ci insasi increderea ca romanii pot avea un stat prosper.

Nu sunt isteric si nici apocaliptic ca cei din guvern(poate doar lafel de incompetent) care prin declaratiile si masurile luate ne pot baga intr-o criza ce ne poate pulveriza din cauza ca suntem tot mai dezbinati tocmai cand se schimba ierarhiile si se repozitioneaza fortele care au desenat harta Europei si a lumii .

Cu cine se lupta cei care tipa ca economia este pe marginea prapastiei ? Cu pesedistii sau cu tara? Pe cine vor sa sperie cei care sustin ca daca nu castiga alegerile fortele de dreapta (fortele celor ce muncesc in sistemul  privat sau fac afaceri si sunt condusi de vesnicul bugetar Iohannis) va fi iremediabil compromisa insasi ideea de a trai in Romania a celor care isi castiga existenta muncind cinstit sau facand afaceri corecte?

Poate ca tot ce spun eu este total gresit , dar nu este nimic trucat si sunt sigur ca pentru unii a venit vremea revansei si astia nu par sa realizeze sau nu vor sa vada raul pe care il fac tuturor oamenilor cinstiti din aceasta tara indiferent de orientarea lor politica .

Eu sper sa fiu prieten in continuare si cu cei ce se vor duce la vot hotarati sa-i sustina pe cei pe care-i critic .Pe langa faptul ca raman fidel principiului de a nu vota intr-o tara in care nu ma regasesc , eu nu inteleg nici ideea unei victorii in politica cu pretul sacrificarii celor care nu gandesc la fel invrajbind oamenii si punand in pericol tara.

Indiferent cine castiga alegerile , cei care muncesc vor ramane aceiasi si tot in ei va fi speranta de mai bine ,  pentru ca nu pentru un loc de munca s-au zbatut politicienii nostri…

Foto

Comentarii (4)

22.11.2019, 20:07

A fost doar o părere, într-un schimb de idei (căci totdeauna te-am luat în serios...!) și chiar nu mă așteptam să primesc galbeni pentru ea...

22.11.2019, 21:14

Tare!Lasand gluma la o parte , ma gandeam la talibanii democrati care considera ca numai cine gandeste ca ei are dreptate si ma tem pentru tine.

22.11.2019, 21:32

Nu te mai gândi la asta, Costel! Pe mine politica nu mă interesează deloc și asta este cum nu se poate mai bine...

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola