Romania intre forta dreptului si dreptul fortei

Postat de Mutulica in Cu de toate pe 14 Noi 2013, 10:33

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza
Romania intre forta dreptului si dreptul fortei

Asa cum un rege adevarat nu are nevoie de coroana pentru a se impune,nici  inteligenta nu are nevoie de hainele papagalilor pentru a iesi in evidenta. Am vazut in tren un copil fara sosete in picioare .De sub stratul de jeg si zdrente  tasneau  o inteligenta sclipitoare si un caracter mandru . Refuza sa mearga la scoala pentru ca este un ostracizat, tinta tuturor batailor de joc .

Randurile mele sunt adresate celor asemenea lui, cei batjocoriti de idiotii cu ifose ce cred ca telefoanele inteligente tin loc de bun simt si inteligenta .Scriu pentru cei umiliti  care intr-o zi pot fi regi.

Orice societate are nevoie si de legi.O societate in care predomina oamenii cu caracter are nevoie de legi putine, sistemul sau juridic este usor de inteles deoarece viata oamenilor este guvernata de principiile fundamentale inscrise in Constitutie, pe care toti o cunosc si mai toti o respecta.

Sentintele judecatoresti devin litera de lege si se aplica in orice situatie similara.Astfel nu se pune  problema practicii neunitare a instantelor de judecata, atat de des intalnita in tarile aflate in disolutie.

Slabiciunile sistemului juridic romanesc sunt considerate extrinseci de catre casta inamovibila la raspundere a judecatorilor.Persistenta erorilor judiciare isi are astfel motivatia exclusiva in numarul ridicat de cauze, in dotarile materiale precare si in presiunile la care este expus sistemul judecatoresc din partea politicienilor.

Judecatorii sustin ca instanţele înfăptuiesc justiţia ” în scopul apărării şi realizării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.” Deci, justitia se realizeaza exclusiv ca bun public si nu pentru un anume scop propriu ei sau membrilor sai.Justitia se infaptuieste in numele legii . Asa am ajuns sa respectam orbeste principiul pereat mundus fiat justitia .

De la inaltimea data de  privilegiile acordate in numele independentei si corectitudinii lor, judecatorii declara doct ca justitiabilii, adica noi astia prosii ce le platim salariile, nu vom putea niciodata sa intelegem sintagma ”practica neunitara”.

Asa a ajuns omul simplu la concluzia eronata  ca singura norma respectata de catre instantele judecatoresti este cea data de numarul banilor.

Eu cred ca problema jurisprudentei neunitare nu are o rezolvare in cadrul sistemului, ci ea trebuie impusa din afara prin dreptul fortei de catre noi cei ce platim impozite. Judecatorii trebuie sa ne faca noua dreptate, caci daca noi pierim, domniile lor nu isi vor mai putea plimba robele in vant din lipsa de musterii platitori.

Domnul profesor Costica Bulai , de la inaltimea celor 85 de ani, mare parte petrecuti in salile de curs si in salile pasilor pierduti (la multi ani! ) sustine ca hotararile instantelor de judecata sunt influentate de faptul ca salariile nu sunt chiar atat de mari incat sa le permita judecatorilor sa traiasca la inaltimea statutului lor social si mai ales femeile cad in plasa intinsa de catre oamenii de afaceri corupti, cu care se casatoresc pentru a-si putea cumpara accesoriile atat de necesare conditiei lor sociale .

Domnule profesor (sigur nu ma tineti minte , dar sa stiti ca notele mici pe care mi le-ati dat au fost perfect meritate, conform sistemului dumneavoastra de valori), de ce nu triati dumneavoastra studentii, in asa fel incat cei sensibili la penaj sa nu patrunda in minunatul nostru sistem judecatoresc ?!

Oare cei ce-si doresc sa atraga atentia, asemenea papagalilor , nu sunt dintre cei promovati de domnia voastra pentru ca au demonstrat abilitati papagalicesti in a reproduce pretioasele dumneavoastra cuvinte, pierzand din vedere scopul legii ?

Oare casta asta judecatoreasca  ce a ajuns sa se autoreproduca  uitandu-si  originile foarte umile (dumneavoastra mai aveati astazi un c.v. impresionant daca nu erati un copil de tarani din Liesti ?) nu-si datoreaza erorile( mai mult sau mai putin voite) faptului ca nu a  avut o evolutie naturala ci una dirijata de catre clasa politica aflata la putere?

Oare casta magistratilor nu a pactizat cu cei care ne-au condus in tranzitia de la socialism la disolutie ?

Obraznice intrebari , nu-i asa ? Daca ne gandim ca sunt puse de un magar care nu era in stare sa sara de nota 7, toata mojicia capata aspect de-a dreptul penal !

Dupa ce ca mi-am pus in cap toata gasca lui Pitigoi , niste curve hoate cu pretentii de domnisoare de salon, acum sar si la ochii doamnei Justitia !...

Apropo de justitie  ! Atrag atentia taranilor ajunsi ditamai boierii( am sa le dau un pseudonim politicos, domnul Taranu si mai ales doamna Taranu), precum si boierilor bine insurubati in scaunele lor , asemenea capuselor, ca indiferent ce mi se va intampla, voi ajunge la papusarii marionetelor care mi-au oferit conditiile unui regim de exterminare.

Daca nu voi fi eu suficient de capabil, tot se va gasi unul mai bun ca mine in stare sa va curete rasa de sangele stricat.Probabil, de la inaltimea puterii si a banilor, veti intreba razand : Cum ?

-Prin forta dreptului si dreptul fortei !

Si de n-ar fi asa, mai devreme sau mai tarziu, voi tot o sa va autoexterminati.

Caci voi sunteti ”Cavalerii Apocalipsei”...

 

Foto

Comentarii (4)

15.11.2013, 08:59

20.11.2013, 17:36

"domnul Taranu si doamna Taranu" le poti inlocui usor cu termenul "Ciocoi", nu de alta dar de la atata domnie li s-a suit la cap de nu mai stiu de unde au plecat....
Foarte bun articolul
Din pacate, pana cand se vor autoextermina ei, vom fi pierit si noi in neajunsuri...

19.01.2014, 18:26

Multumesc mult pentru timpul acordat!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!