Sarea in bucate - Trucul care schimba radical felul in care mananci fructe

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 24 Mai 2016, 11:35

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Exista un truc care va va schimba radical felul in care consumati fructele proaspete. Indiferent daca sunt coapte sau nu, fructele devin mult mai gustoase atunci cand presarati peste ele un pic de sare. Da, ati citit bine, sare

Este o practica destul de veche si care se reflecta si in preparatele traditionale din diverse culturi. De exemplu, italienii invelesc felii de pepene galben in prosciutto crudo. Rezultatul este o delicatesa foarte apreciata. 

Un varf de sare de calitate amplifica aromele si estompeaza dulceata in exces a fructelor foarte coapte. In acelasi timp, un varf de sare pe felii de fructe necoapte are ca efect imblanzirea acrelii si amarelii si potentarea aromelor placute.

Cele mai interesante combinatii de fructe cu sare: 

- Ananas cu sare de Chile - se spune ca aceasta combinatie de dependenta de la prima gustare; 

- Suc proaspat de grapefruit cu un varf de sare de mare - ideal pentru zilele calduroase de vara;

- Felii de piersica cu sare afumata - un adevarat deliciu; 

- Feliile de mar verde merg de minune in sandvisurile cu branza sau sunca. De asemenea, cu un pic de sare de Himalaya, sunt o gustare foarte interesanta;

- Felii de pepene rosu cu sare de Himalaya - gustarea ideala pentru o hidratare excelenta dupa sala (sarea accelereaza hidratarea organismului, iar zaharul si apa din pepenele rosu sunt chiar recomandare dupa efortul fizic).

- Bruschete cu capsuni, patrunjel si sare - este o surpriza placuta pe care o puteti face iubitorilor de bruschete... si nu numai;  

Asadar, dati o fuga pana la piata si cumparati diferite tipuri de sare si cat mai multe fructe si incepeti sa experimentati. 

Sursa foto: leitesculinaria.combrit.co
Sursa articol: tastingtable.com

 

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (2)

24.05.2016, 12:34

Eu mananc pepenele rosu cu telemea de oaie sarata.

24.05.2016, 13:11

Mie nu prea îmi place

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!