Sirop de ridiche neagra cu miere

Postat de cristinne in Tipsuri pe 8 Dec 2010, 09:23

Ingrediente

  • 4 ridichi negre
  • miere

Mod de preparare

Se spala ridichile negre.

Se taie un sfert (ca un capac). Se face o scobitura cu un cutit , ca un cosulet trebuie sa iasa si se adauga miere pana aproape sa se umple . Se lasa la macerat cateva ore si se consuma de 3 ori pe zi siropul din cosuletul de ridiche. Mierea desi vascoasa la inceput, se va transforma in foarte apoasa (va lua toate proprietatile din pulpa apoasa a ridichei)

 

" Ridichea neagra contine vitaminele A, B,C, P, potasiu, calciu, iod, magneziu, sulf, enzime si un ulei volatil sulfurat - rafanolul. Are proprietati antiscorbutice, antialergice, antitusive, tonifica respiratia, stimuleaza ficatul si provoaca golirea vezicii biliare, mentine nivelul de hormoni in echilibru. Sucul de ridiche neagra este indicat in diverse boli ale ficatului, litiaza biliara, dischinezii, coliciste cronice, afectiuni pulmonare, bronsite cronice, astm bronsic, tuse, alergii, reumatism, artrita, probleme digestive (ajuta la digestie), rinita, sinuzita, afectiuni ale toiroidei. Se amesteca un sfert de litru suc de ridiche neagra cu o jumatate de pahar de miere. Se consuma 3 - 6 linguri intre mese. Tratamentul se mentine pana la ameliorare si este indicat in dischinezie biliara, favorizand eliminarea bilei/ Pentru tratarea bronsitei cronice, tusei si raguselii se prepara un amestec dintr-o jumatate de pahar de suc de ridichi negre si o jumatate de pahar de miere. Amestecul se pastreaza in frigider. Se consuma 1-2 lingurite pe zi, pentru adulti. Tot pentru tratamentul tusei se poate folosi siropul obtinut in felul urmator: se taie o ridiche neagra in jumatate. In fiecare jumatate se face o gaura adanca in care se pune miere. Se lasa la macerat 6 ore dupa care siropul este gata. Dupa consumarea siropului se mai poate pune inca o data miere. Sunt suficiente cateva zile de tratament. Sucul de ridiche mai poate fi folosit in combinatie cu suc de morcov, pastarnac sau patrunjel." ( sursa: bodyalchemist.ro)

Comentarii (4)

11.12.2010, 16:19

multumesc, de asta aveam nevoie , am probleme mari cu bila si am sa incerc tratamentul asta ca in spital nu rezolv mai nimic decat bani, cheltuiti ....

12.12.2010, 21:47

din asta imi facea mama cand eram mica si tuseam. Mult mai buna decat toate siropurile chimicale din comert.

05.01.2011, 01:36

Si eu le-am facut fetelor mele sirop din ridiche si miere...foarte bun .... si de efect

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Palmieri

de Lau 9

la 18:41

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06

Tort cu pere si mascarpone

de Lau 9

ieri la 08:45

Tarta cu fructe

de Lau 9

ieri la 08:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de naut cu chorizo si bulgur
  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Palmieri

de Lau 9

la 18:41

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06

Tort cu pere si mascarpone

de Lau 9

ieri la 08:45

Tarta cu fructe

de Lau 9

ieri la 08:19