Strugurei

Postat de T I M E A in Fructe pe 29 Mai 2012, 00:07

Articol pe placul a 17 bucatarasi
comenteaza

De curand am facut briose cu strugurei si de curiozitate am cautat sa vad pentru ce sunt bune aceste fructe micute si dragalase. 

Coacazele (strugurei) rosii si negrii  bogate in vitamina C au o gramada de calitati pe care pana de curand nici macar nu le banuiam. 

Cand eram mica mancam foarte mult strugurei rosii fiindca avea bunica mea in gradina alaturi de tufele cu agris :). Parca vad si acum ce frumos atarnau ciorchinii aceia mici plini cu bilutele acelea rosii si lucioase.

Acum ma bucur ca imi pune mama in congelator si le pot folosi asa congelate oricand doresc. Din pacate nu prea apuc sa mananc si proaspat . Dar dupa ce am citit cat sunt de benefice organismului uman sper sa reusesc sa mananc cat mai des.

Iata aici cateva din aceste proprietati:

-          proprietati antiseptice, foarte indicati pentru febra, raceala si gripa

-          sucul de strugurei este foarte util pt cei care sufera de bronsite, sucul ajutand la expetorare

-          ajuta la imbunatatirea digestiei

-          proprietati diuretice ajuta la curatarea rinichilor si la eliminarea pietrelor

-          aceste fructe  contin substante ce au efect antibacterian asadar actioneaza asupra bacteriilor care produc diareea si infectiile gastrointestinale

-          ajuta la tratamentul gutei si artritei

-          au un putenic rol de protectie a arterelor impotriva arterosclerozei, eliminand riscul atacului de cord si a infarctului.

Consumati asadar aceste fructe cat de des puteti si veti tine la distanta anumite boli.

Fotografia a fost preluata de pe www.eplante.ro 

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii (4)

29.05.2012, 08:08

Lau

Lau
29.05.2012, 09:12

03.06.2012, 13:11

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!