Un elixir egiptean:ANTICA

Postat de Bunica in Bucataras in oras pe 5 Feb 2012, 16:45

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

In vremea faraonului Amenhotep al IV-lea, la porunca acestuia,a fost elaborata o reteta miraculoasa, dupa care s-a preparat o bautura numita ANTICA. Era menita sa mentina mereu in putere pe sclavii ce construiau maretele piramide. Bautura aceasta curata vasele de sange si asigura o viata indelungata.:( Licoarea a fost preparata de preotii egipteni, care cunosteau tainele organismului, dar si puterea miraculoasa a plantelor.

Marele "secret":usturoi si lamaie

Licoarea egiptena a primit numele de ANTICA,de la cele doua componente:AN=usturoi si TICA=lamaie, care, consumate impreuna, asigura toata gama de efecte miraculoase ale acestei bauturi.

                                     RETETA

   Se folosesc 4 lamai maricele, bine coapte, cu coaja subtire, si 3 capatani de usturoi. Lamaile se spala ,se sterg, apoi se stoarce de zeama intr-un bol de sticla foarte curat. Coaja si pulpa se dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt vas. Capatanile de usturoi se curata, iar cateii se zdrobesc( ca pentru mujdei).Zeama lamailor, cojile si pulpa,mujdeiulse pun intr-o oala emailata; dupa care se amesteca bine. Peste taoate acestea se toarna 2 litri de apa fiarta si racita. Oala se leaga la gura cu o bucata de tifon pusa in doua si se pune in frigider pentru 72 ore(3 zile).Nu trebuie sa ne temem ca frigiderul va prinde miros de usturoi, lamaia il face sa dispara. Dupa cele 3 zile, continutul din vasul emailat se strecoara prin 4 straturi de tifon, se pune in 2 sticle de cate 1 litru si se inchid etans. Licoarea se va pastra in frigider. 

                      MOD DE ADMINISTRARE

  1.Se iau timp de 5 zile, de 3-4 ori pe zi, cate 50ml. de preparat, cu 30 min. inainte de masa.

  2.Se face pauza timp de 10 zile, dupa care procedura se repeta.

  3.Cura dureaza cinci luni, dupa care se face pauza timp de doua luni.

                               EFECTE

   Acest preparat poate fi considerat un remediu universal, deoarece este capabil sa vindece aproape toate afectiunile tractului gastro-intestinal si disfunctiile hepato-biliare(mai putin calculoza biliara si afectiunile de vezica biliara). Curata rinichii,dezinfecteaza caile urinare , vindeca stenocardia,restabileste inima dupa infarctul miocardic,grabeste resorbtia cicatricelor postoperatorii. Prin folosirea acestei licori se previne raceala, organismul are la dispozitie un excelent tonic(indeosebi primavara). Se recomanda sa fie folosit chiar si de persoanele perfect sanatoase.

In cazul mirosului neplacut al gurii,se clateste gura cu decoct, si se inghit 1-2 guri. Preparatul curata intestinul subtire, inlatura avitaminozelesi constipatiile.De asemenea, este un remediu in scorbutsi tuberculoze. Daca se frictioneaza cu acest decoct radacina parului si se pun chiar comprese, dispar senzatiile de mancarime si matreata.

 

Articolul l-am gasit in revista "Formula AS"

 

Comentarii (15)

08.02.2012, 17:34

eu am inceput sa iau "elixirul" sa stiti ca nu miroase usturoiul decat in momentul cand il inghiti

21.02.2012, 21:38

sa mai faci, n-a fost rau!

23.02.2012, 14:57

oawww o.O

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53