Un elixir egiptean:ANTICA

Postat de Bunica in Bucataras in oras pe 5 Feb 2012, 16:45

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

In vremea faraonului Amenhotep al IV-lea, la porunca acestuia,a fost elaborata o reteta miraculoasa, dupa care s-a preparat o bautura numita ANTICA. Era menita sa mentina mereu in putere pe sclavii ce construiau maretele piramide. Bautura aceasta curata vasele de sange si asigura o viata indelungata.:( Licoarea a fost preparata de preotii egipteni, care cunosteau tainele organismului, dar si puterea miraculoasa a plantelor.

Marele "secret":usturoi si lamaie

Licoarea egiptena a primit numele de ANTICA,de la cele doua componente:AN=usturoi si TICA=lamaie, care, consumate impreuna, asigura toata gama de efecte miraculoase ale acestei bauturi.

                                     RETETA

   Se folosesc 4 lamai maricele, bine coapte, cu coaja subtire, si 3 capatani de usturoi. Lamaile se spala ,se sterg, apoi se stoarce de zeama intr-un bol de sticla foarte curat. Coaja si pulpa se dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt vas. Capatanile de usturoi se curata, iar cateii se zdrobesc( ca pentru mujdei).Zeama lamailor, cojile si pulpa,mujdeiulse pun intr-o oala emailata; dupa care se amesteca bine. Peste taoate acestea se toarna 2 litri de apa fiarta si racita. Oala se leaga la gura cu o bucata de tifon pusa in doua si se pune in frigider pentru 72 ore(3 zile).Nu trebuie sa ne temem ca frigiderul va prinde miros de usturoi, lamaia il face sa dispara. Dupa cele 3 zile, continutul din vasul emailat se strecoara prin 4 straturi de tifon, se pune in 2 sticle de cate 1 litru si se inchid etans. Licoarea se va pastra in frigider. 

                      MOD DE ADMINISTRARE

  1.Se iau timp de 5 zile, de 3-4 ori pe zi, cate 50ml. de preparat, cu 30 min. inainte de masa.

  2.Se face pauza timp de 10 zile, dupa care procedura se repeta.

  3.Cura dureaza cinci luni, dupa care se face pauza timp de doua luni.

                               EFECTE

   Acest preparat poate fi considerat un remediu universal, deoarece este capabil sa vindece aproape toate afectiunile tractului gastro-intestinal si disfunctiile hepato-biliare(mai putin calculoza biliara si afectiunile de vezica biliara). Curata rinichii,dezinfecteaza caile urinare , vindeca stenocardia,restabileste inima dupa infarctul miocardic,grabeste resorbtia cicatricelor postoperatorii. Prin folosirea acestei licori se previne raceala, organismul are la dispozitie un excelent tonic(indeosebi primavara). Se recomanda sa fie folosit chiar si de persoanele perfect sanatoase.

In cazul mirosului neplacut al gurii,se clateste gura cu decoct, si se inghit 1-2 guri. Preparatul curata intestinul subtire, inlatura avitaminozelesi constipatiile.De asemenea, este un remediu in scorbutsi tuberculoze. Daca se frictioneaza cu acest decoct radacina parului si se pun chiar comprese, dispar senzatiile de mancarime si matreata.

 

Articolul l-am gasit in revista "Formula AS"

 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (15)

08.02.2012, 17:34

eu am inceput sa iau "elixirul" sa stiti ca nu miroase usturoiul decat in momentul cand il inghiti

21.02.2012, 21:38

sa mai faci, n-a fost rau!

23.02.2012, 14:57

oawww o.O

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46