Vis de iarna

Postat de Mutulica in Cu de toate pe 13 Dec 2013, 10:50

Articol pe placul a 19 bucatarasi
comenteaza
Vis de iarna

In ultimul timp vin acasa tot mai obosit desi motive fizice n-ar prea fi. Ma prabusesc pe canapea si incep sa butonez telecomanda pana ajung la un canal de filme sau documentare.

Aseara, din televizor imi canta o juna manelista cu sanii la vedere. Pentru ca imi placea ultima parte a propozitiei mele, am ramas cateva secunde cu ochii pe ecran , apoi am luat telecomanda si i-am zis nevestei: ce-i asta?

N-a inteles sensul intrebarii mele si a inceput sa-mi turuie despre un rege al manelelor cu un nume  pe care eu il dadeam tuturor grasunilor crescuti de parintii mei in fundul curtii si care-mi erau asa de dragi incat tata mi-a zis rastit:” Pune-ti , mai , o  poza in cocina , ca sa nu se sperie Guta cand te vede! “ 

Regele asta trona satisfacut pe canapea cu o mana pe piciorul dezgolit al unei blonde. Cantareata era bruneta si mi-a spus nevasta ca vrea sa-l fure pe Guta din cotetul blondei...

De ce ne mai plangem unii dintre noi ca ne indobitocesc televiziunile? Multi am ramas aceleasi maimute chele si vrem in mod firesc sa ne satisfacem intai instinctele primare  apoi, ragaind satisfacuti , ne asezam pe sofa si trantim tot felul de sofisme ipocrite.

Cati  barbati nu si-ar dori sa aiba o sotie blonda si o nevasta bruneta ? Sau invers, dar n-are nicio importanta!

Declar in mod public si deloc ipocrit, deoarece nevasta-mea nu-mi citeste elucubratiile, ca eu nu visez la asa ceva ! A mea nevasta se vopseste in toate culorile cunoscute si fac pariu ca are si cateva de care n-a auzit nimeni, deci eu nu-mi doresc mai mult!!!

Sunt convins ! Guta asta este un  tigan batran foarte sarac in tinerete si d-aia se da in spectacol (care nu s-ar numi asa daca n-am fi noi , spectatorii cu o origine etnica mult mai bine vazuta de ne tinem coada mult mai sus), dar ma tem ca cele doua placute companii feminine isi puteau dovedi ascendenta neaosa cu acte in regula.

In aceasta perioada a anului anticii faceau cele mai mari petreceri, se intreceau in orgii alimentare, bahice si erotice deoarece anul agricol era incheiat  si prea multa treaba nu mai aveau de facut.

Crestinismul  a incercat sa-i cuminteasca .Intai  le-a interzis  si a suprapus propriile-i sarbatori, pentru ca apoi sa accepte oficial sau tacit unele obiceiuri .

Stiu ca voi starni o furtuna dezaprobatoare mai ales din partea fanaticilor religiosi si nu ma va putea apara nimeni, nici macar preotii inteligenti si dornici de o reala schimbare in bine .Ce preot e in stare in zilele noastre sa-i puna la respect pe fanatici ?Sunt  cotizanti darnici si nu pun conditii atat de multe ca politicienii .   

Mie imi sare in aparare Biblia , cartea de capatai a religiei crestine, care de fapt este o suma de povesti scrise si rescrise de cel putin trei-patru ori si nu de acelasi autor.

De ce oare a fost nevoie de atatea rescrieri? S-au schimbat interesele si Biblia trebuia sa se puna de acord cu ele.

Unii imi vor da dreptate partial si-mi vor spune cu un aer misterios:”Nu mai urmari doar sensul strict literar al cuvintelor din Biblie !" Apoi, vor cobora usor vocea:”De fapt, Cartea asta este codata si daca stii codul poti afla toata istoria omenirii de la inceputuri si pana la sfarsitul ei!!!De ce crezi ca sunt unii preoti sfinti care deschid Cartea si-ti spun tot ce vrei sa stii?”

Altii imi vor spune ca n-am citit Biblia potrivita, dar eu stiu ca noi nu vom renunta niciodata la visul de a gasi un drum mai usor in viata, care sa ne scuteasca de obstacole, sa ne duca la bogatie si fericire pe toate planurile. Mai stiu si ca indiferent cat de echilibrat, de intelept si de drept credincios este un om, acesta nu poate scapa de neplacerile vietii decat daca moare.Viata nu este matematica si nu poate fi totul rezolvat cu ajutorul formulei potrivite.

Cu un gest  de fronda nebuna, am decis sa  ma scutur de toate aceste reziduri stravechi, sa arunc vetustele vesminte purtate de atatea si atatea generatii, pentru a-mi alege singur straiele care mi se potrivesc.

Cu pilde si cuvinte arhaice vroiati voi, dragi sfinti parinti si pastori de toate soiurile, sa ma tineti sub ascultare toata viata? Sunt convins ca gasim destule lucruri bune in invatatura voastra prafuita si de multa vreme in totala contradictie cu problemele timpurilor pe care le traim. Cred ca multi oameni nu sunt nici astazi mai evoluati decat cei de acum doua milenii, care erau organizati in ginte si triburi, dar cei capabili de raspunsuri corecte la problemele zilelor noastre nu mai au nici timp si nici chef sa  asculte mereu si mereu aceleasi povesti, minciuni si vorbe ipocrite.

Pe cine vreti voi sa mai speriati cu focul si pucioasa voastra? Pe cei capabili sa construiasca bomba atomica? Iadul vostru e pentru dansii o butaforie, raiul vostru este pentru stapanii lumii noastre doar o searbada zi de luni.

Ce veti face acum ?

Veti rescrie inca o data Biblia aia buna pentru cei ce s-au dat jos din copac dar din ce in ce mai ridicola, anosta si mai de neinteles pentru cei capabili sa zboare pana la stele? Veti mai scoate la inaintare niste oase sfinte? Nu vedeti ca sunteti tot mai ridicoli si demni de dispret? Slujbele voastre religioase sunt atat de sfinte incat si mustele dorm in preajma voastra! Cu imnuri plictisitoare din evul mediu intunecat, cu  amenintari si promisiuni din copilaria umanitatii vreti voi sa desteptati tineri care cu un simplu clic ajung la capatul lumii ?

Ati primit de-a lungul secolelor numeroase avertismente din care n-ati inteles nimic

( mahomedanismul , protestantismul, sectele de tot soiul, ateismul, satanismul ). Omenirea se afla din nou la o rascruce de drumuri si daca nu veti fi in stare sa-i usurati alegerea, se va debarasa de voi, balast nefolositor ...   

 

Si mai am o veste proasta pentru voi, ipocriti fara scrupule :

Dumnezeu exista, dar voi nu ati fost facuti dupa chipul si asemanarea Lui! ...

  Foto

 

 

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii (7)

14.12.2013, 19:30

15.12.2013, 13:19

17.12.2013, 14:33

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!