Workshop culinar by Star Chefs cu Chef Razvan Alexandru

Postat de papabundetot in Cu de toate pe 14 Aug 2013, 20:40

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Ma refer aici la chef Razvan Alexandru pe care o mare parte dintre noi (printre care si eu) il stim de la emisiunea Top Chef si care a fost gazda noastra (daca imi este permis termenul) astazi la Workshopul culinar organizat de Star Chefs la Hotel Residence-Arcul de Triumf.

Tema,sau vedeta zilei au fost rosiile de la CAP Gurbanesti,alti oameni minunati care incearca sa schimbe ceva in mentalitatea si cultura noastra,prin munca lor,aceea de a cultiva cat mai natural si cu un gust deosebit diverse soiuri de rosii,incercand astfel prin produsele lor sa ne intoarca cumva la ceea ce erau odata produsele naturale cu care mare parte din noi am si crescut pe care o parte la fel de mare le-am si uitat din comoditate,pentru ca ne este mai simplu sa mergem la supermarket decat la piata si sa cumparam de acolo…ce gasim…fara gust si cu bani nu foarte putini de cele mai multe ori datorita imenselor taxe de listare practicate de aceste magazine. Dar…nu mi-am propus sa dezbat eu acum politica de vanzare a hypermarketurilor vroiam doar sa incerc sa va sugerez ca…mai bine facem un efort si ajungem la piata de unde avem mari sanse sa cumparam legume si fructe cu gust.

Pentru astazi chef Alexandru Razvan ne-a demonstrat cum un fruct (am aflat tot astazi ca rosia nu e leguma ci fruct) asa cum este rosia poate oferi o farfurie deosebita cu mancare satioasa si mai ales plina de savoare,care,merge perfect cu aceste zile fierbinti pe care le traim acum.

Primul fel prezentat a fost Gazpacho cu rosii de la CAP Gurbanesti,o supa rece de care cred ca, cu totii am auzit,unii poate am incercat si noi acasa sa o facem,insa gustul acesteia facuta de chef Alexandru Razvan a fost cu totul special tocmai pentru ca toate ingredientele folosite erau cat mai naturale posibil,rosiile de la CAP Gurbanesti si castravetele,ardeiul,ceapa si usturoiul chiar din gradina chefului.Pentru mine,faptul ca un chef a adus din gradina proprie ingrediente pentru a face un preparat la un workshop ,unor necunoscuti…ca pana la urma cam asta eram mare parte dintre noi,spune multe despre acest om si despre cat isi iubeste el meseria …recunosc ca eu sunt si o fire mai sensibila dar pentru mine acest mic gest a contat foarte mult pentru a-mi face o parere despre ce fel de om e.

Al doilea fel prezentat de chef Alexandru Razvan a fost o salata Buratta cu mix de rosii cherry, rucola si pesto desi sunt ceva mai multe ingrediente tot rosiile CAP Gurbanesti au fost vedetele,pentru ca au un gust fabulos si….dupa multa vreme chiar am simtit ca mananc rosii desi poate suna ciudat.

Pentru ca aceste workshopuri sunt destinate atat profesionistilor cat si celor DOAR pasionati fara a avea la baza cunostintele unui Chef,oamenii astia incearca (si pana acum au si reusit) sa ne capteze atentia tuturor,nimeni sa nu se simta in plus acolo si toti sa ne integram ca si cum am vorbi acceasi limba….desi e greu uneori,…in acest scop…cred eu ultima parte din workshop a fost interactiva,desi vorbeam de o specilitate a chefului Razvan Alexandru,ne-a invitat sa ne jucam impreuna si sa il “ajutam” ca sa zic asa desi..sunt convinsa ca nu era nevoie si sa creem caviar de amaretto cu ajutorul bucatariei moleculare.

M-am oferit si eu sa iau parte la acest joc,chef Razvan Alexandru l-a numit act de curaj din partea mea,eu as spune ca daca iubesti cu adevarat ceva nu ai de ce sa te temi…iar eu in bucatarie nu am emotii pentru ca simt ca m-as descurca in orice situatie daca nu ma lasa imaginatia.  si cu atat mai mult astazi ca aveam si profesorul langa noi…ce putea fi greu?! 

Mi-a placut,a fost frumos,nici nu stiu cand a trecut timpul,teoretic au fost 2 ore,practic…mi s-au parut 5 minute,ne-am simtit bine,cel putin eu,am venit si de aceasta data mai bogata acasa,am cunoscut oameni noi,pasionati ca si mine de bucatarie,am cunoscut profesionisti si…am facut si caviar de Amaretto  …ce poate fi mai frumos pentru o zi de concediu din august.

In incheiere am o dorinta pe care simt nevoia sa o exprim si anume aceea ca mi-as dori sa vad mai multa lume la aceste workshopuri,cel putin pe mine ca om care gateste pentru familie si atat, ma ajuta mult,aflu lucruri noi si…ce sa vezi este GRATUIT ceea ce….mi se pare genial…sa inveti de la un specialist,apreciat in domeniul lui si el sa iti ofere din timpul sau,si toate astea….asa pentru ca isi iubeste meseria…genial,jos palaria Star Chefs pentru ceea ce fac si pentru ceea ce sper eu,vor sa faca si pe mai departe.

Astept acum cu nerabdare urmatorul WORKSHOP marca STAR CHEFS!

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (13)

16.08.2013, 08:25

16.08.2013, 11:22

Ina

Ina
16.08.2013, 22:37

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!