geoline

1

Bucataras
incepator

Ploiesti

Bucataras din 10.12.2014

RETETE27
PRIETENI136
Retete

Conopida impanata

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2015

Conopida se curata si se desface in buchetele, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb moderat pentru a ramane usor crocante. Se scurg si se lasa la racit.  Separam albusurile de galbenusuri, frecam galbenusurile cu sare si nucsoara. Apoi adaugam parmezanul ras, faina si...

Negresa cu crema de branza

In Prajituri la 20 Mar 2015

Untul se freaca spuma cu zaharul si se adauga pe rand cele 4 oua. Se cerne faina, cacaoa si praful de copt si se adauga in amestec, la sfarsit adaugam sarea si ciocolata topita. Crema de branza se mixeaza cu cele 2 linguri de zahar, un ou si o lingura de faina. Se tapeteaza o forma cu...

Prajitura cu crema de zahar ars si mere

In Dulciuri la 13 Mar 2015

Pentru caramel topim zaharul pana devine lichid si limpede. Il intindem direct in tava, repede pentru ca se intareste. Merele le curatam de coaja si le taiem felii mai groase . Asezam feliile peste caramel. Dam la cuptor pentru 20 minute pentru a se inmuia putin merele.(poza 1 si 2) Intre timp...

Tortellini cu carne la cuptor

In Tortellini la 10 Mar 2015

Se pune apa la fiert, iar cand clocoteste se adauga tortellini si se fierb cam 15 minute. Se scot si se lasa la racit. Separat taiem kaizerul in bucati mici si le calim in putin ulei de masline. Adaugam sucul de rosii, sarea, piperul, busuiocul. Lasam sosul la racit. Amestecam tortellini cu...

Gnocchi cu gris alla romana

In Paste la 9 Mar 2015

Se pune laptele la fiert cu sare, nucsoara si 50 g unt. Cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul in ploaie. Se fierbe aprox 20 minute pana cand grisul se ingroasa bine. Se ia de pe foc si se adauga imediat galbenusurile si 80 g parmezan. Ungem tava de la cuptor cu ulei, rasturnam grisul...

Ciulama cu ciuperci si smantana

In Mancaruri de legume la 6 Mar 2015

Curatam ceapa, o tocam marunt, taiem usturoiul feliute subtiri si le calim in ulei. Adaugam si ciupercile tocate felii mai mari. Lasam vreo 10 minute la calit apoi adaugam faina amestecata cu apa. Lasam sa fiarba, iar daca mai este nevoie adaugam apa. Asezonam cu sare, piper, delikat. Spre...

Cartofi cu branza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2015

Cartofii se curata, se taie in cubulete si se fierb. Dupa ce se scurg de apa, se lasa la racit. Radem branza, adaugam peste ardeiul si ciupercile tocate marunt si cele 4 oua amestecate cu smantana, sarea si piperul. Punem si cartofii si amestecam. Turnam intr o tava unsa cu putin unt si...

Icre

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2015

Punem intr un castron icrele si praful de sare si incepem sa mixam. Turnam uleiul putin cate putin pentru a nu se taia, iar dupa ce am pus jumatate din cantitatea de ulei, adaugam feliile de paine bine stoarse si mixam in continuare. Turnam si din zeama de lamaie, mai adaugam ulei, iar spre final...

Fenicul gratinat

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2015

Spalam feniculii si taiem fiecare bucata in 6. Ii fierbem in apa cu sare 10 minute. Ii punem intr o strecuratoare la scurs. Punem putin unt intr o tigaie si ii rumenim  apoi ii punem intr o tava rotunda. Pentru bechamel Topim untul, adaugam faina si apoi treptat laptele amestecand bine...

Clatite pufoase reteta cu gem de capsuni

In Dulciuri la 3 Mar 2015

Clatite pufoase reteta Se bat oualele cu zaharul, untul, sarea si aromele. Se adauga laptele, apa si faina alternand pentru a evita formarea cocoloaselor. Prajim clatitele in tigaia unsa cu putin ulei. Le ungem cu gem si le servim! M-a chinuit talentul la aranjatul in farfurie:))

Pui cu curry pe pat de orez

In Pui la 3 Mar 2015

Se rumenesc copanelele in ulei si unt. Se adauga ceapa tocata si se lasa la calit pana cand aceasta devine translucida. Apoi se adauga laptele caldut si o lingura de curry, se fierbe cateva minute, apoi se adauga si cealalta lingura de curry si faina amestecata cu putina apa rece. Se amesteca...

Piure de cartofi cu mini caltabos

In Porc la 26 Feb 2015

Se curata cartofii,se spala ,se taie in bucati si se fierb pana incep sa se sfarame.se scurge apa si se piseaza bine,apoi se adauga untul si la urma laptele putin cate putin dupa consistenta pe care o dorim.Piureul obtinut se freaca bine cu telul pana devine spumos.Caltabosii se dau in clocot,se...

Rulada ciocolatoasa

In Dulciuri la 26 Feb 2015

Se pregateste crema, se pune smantana  pe foc pana fierbe, apoi se adauga ciocolata. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se pune in frigider pana pregatim blatul. Pentru blat, mixam albusurile cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile unul...

Clatite cu prosciutto si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2015

Clatite Se bat ouale cu mixerul,se adauga uleiul si laptele. Faina se adauga in ploaie ,amestecand mereu pt a nu se forma cocoloase. Foile de clatite se coc in tigaia unsa cu putin ulei. Prosciutto se taie felii subtiri, iar cascavalul in bucatele. Umplem clatitele si le rulam. Apoi le...

Spaghete cu sos Ragu si parmezan ras

In Spaghete la 25 Feb 2015

Punem apa cu sare la fiert. Cand fierbe apa adaugam pastele si le lasam la fiert maxim 15 minute, pentru a fi al dente.  Pentru sos Taiem ceapa marut, iar cateii de usturoi felii. Le calim impreuna in cateva linguri ulei de masline. Adaugam carnea tocata si o lasam si pe ea la calit...

Salata cu conopida si valeriana

In Salate la 24 Feb 2015

Conopida se desface in buchetele, se spala bine si se pune la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce apa a dat in clocot se mai lasa 10 minute pe foc, conopida trebuie sa ramana crocanta. Se scurge apa si se lasa la racit. Valeriana se spala bine si se lasa la scurs. Se pune valeriana si conopida...

Pizzette fritte

In Pizza la 23 Feb 2015

Pentru aluat Dizolvam drojdia cu zaharul in apa calduta si amestecam cu faina si uleiul. Punem sarea si framanatam bine aluatul apoi il lasam la dospit la loc caldut.  Pentru sos amestecam toate ingredientele si le fierbem pana rezulta un sos mai gros. Din aluatul dospit...

Cozonaci pufosi

In Dulciuri la 19 Feb 2015

Mai intai facem maiaua. Amestecam drojdia cu 2 linguri zahar si cateva linguri lapte. Punem faina pana obtinem o compozitie mai groasa ca cea de smantana. Acoperim cu folie de plastic si lasam la loc caldut 15 minute sa creasca. Cernem faina intr un bol mare, cele 5 galbenusuri le amestecam...

Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2015

Ardeii se taie in bucati nu foarte mici si se calesc 15 minute  impreuna cu catelul de usturoi. Intr un bol se pune ricotta,oul, parmezanul, sarea, piperul, prosciutto si cascavalul taiate cubulete si se amesteca toate. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt se aseaza foietajul, se...

Budinca de orez si branza

In Dulciuri la 17 Feb 2015

Orezul se pune la fiert impreuna cu 300 ml apa. Cand este aproape fiert se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga branza rasa, grisul faina cu praful de copt, aromele, iaurtul, zaharul si cele 5 oua. Se amesteca bine si se pune intr/o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la...

Peperonata cu muschi de porc la gratar

In Porc la 16 Feb 2015

Se taie ceapa si se caleste impreuna cu usturoiul in cele 4 linguri ulei de masline. Dupa cateva minute se pun ardeii taiati in bucati mai mari egale si se mai lasa la calit circa 10 minute. Se adauga apoi sucul de rosii , sarea, piperul, otetul si zaharul si vreo 200 ml apa calda. Se lasa la...

Tarta sarata cu spanac si ricotta

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2015

Spanacul se caleste in putin ulei pana se evapora apa lasata si se lasa la racit. Tapetam o forma rotunda de tort cu hartie de copt. Taiem aluatul de foietaj in forma rotunda si il punem in tava. Intepam aluatul din loc in loc pentru a nu se umfla la copt. Spanacul racit se amesteca cu ouale,...

Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata

In Prajituri la 13 Feb 2015

Punem cele 6 oua si zaharul intr.un bol si le mixam bine pana devin pufoase, adaugam uleiul ca la maioneza putin cate putin, esenta, sarea si cele 2 cani de faina. La sfarsit adaugam merele rase si bicarbonatul stins. Punem prajitura intr o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt,...

Chiftelute din piept de pui

In Pui la 12 Ian 2015

Pieptul de pui, painea, ceapa si usturoiul se dau prin masina de tocat. In compozitia rezultata se adauga oul, verdeata, sarea, piperul si deliktul. Se formeaza apoi bilute care se prajesc in ulei incins. Se scot pe prosop absorbant.

Tort Diplomat cu piscoturi

In Torturi la 7 Ian 2015

Mai intai punem gelatina la inmuiat in putina apa calduta si o lasam sa se umfle pana pregatim crema. Amestecam galbenusurile cu zaharul, faina, esenta, un praf de sare si vanilina, apoi adaugam laptele si punem crema pe foc, O fierbem la foc mic pana se ingroasa. O luam de pe foc iar cand...

Bomboane Raffaello

In Dulciuri la 17 Dec 2014

Untul se amesteca cu zaharul pudra si vanilina si se freaca spuma. Apoi se adauga laptele praf, nuca de cocos, foaia de napolitana si se amesteca. Daca compozitia este prea moale o dam la frigider pentru o jumatate de ora, iar daca este prea groasa se adauga o lingura de lapte. Se formeaza...

Tort aromat cu nuca

In Torturi la 10 Dec 2014

Pentru blat Se separa oualele, albusurile se bat cu praful de sare si cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albusuri amestecand incet. Se adauga laptele, aromele si faina amestecata cu praful de copt. Se stinge amoniul si se adauga si el. La sfarsit adaugam nuca...

Afisate 1 - 27 din 27 retete    

Postari recente

publicat la 05.04.2015

Conopida impanata

publicat la 20.03.2015

Negresa cu crema de branza

publicat la 16.03.2015

DESPRE GUTURAI SI RACELI

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]