Tort aromat cu nuca

de geoline in Torturi, 10 Dec 2014 | 1674 vizualizari

 

Acest tort este unul delicios , l am preparat pentru iubitul meu care a implinit 25 ani si pentru surioara lui, Magda.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita de amoniu stins cu zeama de lamaie sau otet
  • 4 linguri nuca macinata
  • 150 g faina
  • 6 linguri lapte
  • 1 praf sare
  • 1 vanilina
  • coaja de lamaie sau esenta de lamaie
  • 150 ml ulei
  • pentru crema
  • 1 litru lapte
  • 250 g zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 esenta rom
  • 1 vanilina
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri nuca macinata
  • 1 praf sare
  • 250 g unt
  • pentru ornat
  • 500 ml frisca
  • nuca tocata marunt, insa nu foarte marunt
  • pt sirop
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 esenta rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aromat cu nuca:

Pentru blat


Se separa oualele, albusurile se bat cu praful de sare si cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albusuri amestecand incet. Se adauga laptele, aromele si faina amestecata cu praful de copt. Se stinge amoniul si se adauga si el. La sfarsit adaugam nuca macinata. Trebuie sa iasa o compozitite asemanatoare unei smantani mai groase, ca cea de chec . Aluatul se pune intr o tava rotunda de tort cu pereti detasabili, care a fost unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina. Se da in cuptorul preincalzit si se coace pana cand blatul trece testul cu scobitoarea. se lasa sa se raceasca in forma apoi se scoate si se taie in 3 parti egale.


Pentru crema


Se amesteca faina cu zaharul, sarea, cacao si putin lapte pentru a nu se face cocoloase, apoi se pune tot laptele si se da pe foc pana se ingroasa, se adauga nuca macinata si se mai lasa 3 minute. Cand s/a mai racit putin se adauga untul.Se lasa la racit


Pentru sirop


Se pune pe foc apa cu zaharul, dupa ce a fiert se ia de pe foc si cand s a racit putin se adauga esenta de rom.


Asamblare


In tava in care am copt blatul vom asambla tortul pentru a ramane cat mai drept. Se pune prima foaie de blat, se insiropeaza bine, punem jumatate din crema, apoi cea de a doua foaie pe care o insiropam , restul de crema si cea de a treia foaie pe care doar o insiropam fara a mai adauga crema. Dam acum tortul la frigider cateva ore sau pana a doua zi. Batem frisca. Scoatem tortul din tava, Ornam pe deasupra cu frisca si pe margini pentru a se lipi nuca maruntita . Dam la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aromat cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

geoline 1

15.02.2015, 21:55

Prahova, Ploiesti O sa pun mai multe detalii acolo

mihaelar63 1

15.02.2015, 22:08

Uite parca este altfel ma bucura sa vad fete atat de tinere care le place sa gateasca . Eu zic ca este o alta forma de a oferi celor dragi

geoline 1

16.02.2015, 10:31

da, multa lume se mira ca eu gatesc si chiar imi si iese...practic gatesc de pe la 16 ani...dar pot pune ca este una din pasiunile mele.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte si nuca pralinata