Tort cu nuca si ciocolata

de Maria68 in Torturi, 25 Feb 2012 | 6030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 100g unt
  • 150g faina
  • 120g zahar
  • 1 praf de copt,
  • un pic de scortisoara
  • 50g cacao
  • 50g nuca macinata
  • Pentru crema:
  • 200g unt
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri cacao
  • 200g zahar
  • 2 linguri lapte
  • 100g ciocolata amaruie
  • 100 nuca macinata
  • Pentru glazura:
  • 50 margarina Unirea pentru creme
  • 100g ciocolata amaruie
  • 50ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si ciocolata:

Pentru blat: Batem ouale foarte bine cu un praf de sare, cu zaharul tos si cu scortisoara, pana isi dubleaza volumul. Adaugam cate o lingura de unt topita, mai batem 1-2 minute, pana devin ca o crema. Scazand viteza mixerului adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, praful de cacao, si nuca macinata. Turnam aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt (cu aceasta ocazie am inaugurat tava cumparata ieri de la LDL) si dam la cuptor la foc mediu timp de 30 minute. Lasam blatul la racit apoi il taiem in 2 parti egale.


Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Adaugam cacaoa si laptele rece. Punem vasul in baine marie si cand incepe sa se ingroasa adaugam si ciocolata rupta bucatele, nuca macinata si untul. Amestecam pana se topesc si compozitia se omogenizeaza. Se lasa la racit.


Pentru glazura topim ciocolta la foc mic impreuna cu frisca si margarina.Lasam sa fiarba, dupa care o dam la o parte si o omogenizam. Se lasa la racit.


Asezam o foaie de blat pe un platou apoi crema,a doua foaie de blat, peste ultimul blat turnam glazura de ciocolata si dam la rece pana se intareste, dupa care ornam

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

diaconta 1

26.02.2012, 14:20

ce buna prajitura ai facut Maria

Maria68 1

26.02.2012, 17:00

Va multumesc mult,dragele mele pentru aprecieri

MotanLaOale 1

28.02.2012, 08:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura