Prajitura cu crema de zahar ars si mere

de geoline in Dulciuri, 13 Mar 2015 | 2462 vizualizari

 

Este a doua oara cand fac aceasta reteta de care m am indragostit:)) Prima data a fost sub forma de tort , pe care l am imbracat in frisca. Acum am zis sa o fac sub forma de prajitura, insa de data aceasta nu am avut frisca si am lasat o asa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru caramel
  • 200 g zahar
  • 4 mere potrivite
  • Pentru crema de zahar ars
  • 500 ml lapte
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • praf sare
  • Pentru blat
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 5 linguri apa
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • 100 g faina
  • jumatate plic praf de copt
  • praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de zahar ars si mere:

Pentru caramel topim zaharul pana devine lichid si limpede. Il intindem direct in tava, repede pentru ca se intareste. Merele le curatam de coaja si le taiem felii mai groase . Asezam feliile peste caramel. Dam la cuptor pentru 20 minute pentru a se inmuia putin merele.(poza 1 si 2)


Intre timp pregatim crema de zahar ars. Batem oualele cu zaharul pana isi tripleaza volumul, apoi adaugam laptele si esentele. Scoatem tava cu mere si turnam peste compozitia de crema, dam din nou la cuptor pentru 35 minute sau pana cand crema este inchegata, insa nu foarte tare.(poza 3 si 4)


Pentru blat se bat oualele cu zaharul pana isi tripleaza volumul, se adauga apa si faina amestecata cu praful de copt, aromele si sarea. Se toarna peste compozitia cu crema de zahar ars si se da la cuptor pentru 20 minute.(poza 5 si 6)


Se lasa la racit. Apoi se rastoarna cu grija pe un platou. Astfel crema de zahar ars si merele vin deasupra, siropul de zahar ars insiropeaza blatul. Se da la rece peste noapte, se serveste a doua zi.


Este recomandat sa se imbrace in frisca:))

 

TIPS-URI

1

Eu am facut intr o tava mica , pentru o tava mai mare se dubleaza cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de zahar ars si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

dantes 1

14.03.2015, 12:13

Foarte buna!

geoline 1

15.03.2015, 22:18

iri_iri 1

07.04.2015, 01:18

Foarte bună

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gris